Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
dezerty

Skupina TOGETHER otevřela první pražskou cukrářskou továrnu

V prosinci 2017 se v Praze otevřela cukrářská továrna Cukrář Skála, v uličce sv. Huberta, která je kolmá na ulici V Celnici a tento rok bude po půl století znovu průchozí.

Podnik zákazníkům přibližuje nejsladší řemeslo na světe a nabízí kvalitní výrobky tradičních, ale i experimentálních chutí. Skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, přináší společně s cukrářem Lukášem Skálou poctivou cukrařinu v moderním pojetí a také pro cukrářství neobvyklý koncept take away, který umožňuje nabídku kvalitních zákusků za velmi přijatelnou cenu.

Nečekejte bílé krajky, ale velké stroje

U Skály nehledejte kavárnu se stolečky zdobenými babiččinou krajkou, koncept cukrárny čerpá inspiraci v klasických továrnách. Architekt Václav Červenka použil vedle nerezu především sklo, které umožňuje zákazníkům pohled na pracující cukráře, a to ve všech fázích výroby.

Dlouhodobě jsme sledovali segment cukráren a přišlo nám, že na trhu neexistuje poctivá výrobna, která by byla jen a jen o cukrářském řemesle v moderním pojetí,” říká jeden z majitelů David Petřík ze sítě TOGETHER a pokračuje, „v České republice, na rozdíl od kuchařů, pracuje jen několik špičkových cukrářů. Proto byl pro nás příchod cukráře Lukáše Skály velkou příležitostí. Nechtěli jsme jen další kavárnu s vitrínou na pár koupených dortíků. Chtěli jsem vybudovat výrobnu s cukrem, šlehačkou, máslem, čerstvým ovocem, špičkovou čokoládou a poctivým řemeslem v hlavní roli.

Špička české cukrařiny

Lukáš Skála, po kterém je továrna pojmenována, připravuje veškeré sladkosti od základních surovin. I přesto, že zákusky ohromují moderním vzhledem, jejich kořeny tkví v klasických receptech, které Skála převzal převážně od svého otce, u kterého se také vyučil. Lukáš má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Prošel například kuchyní pražského Intercontinentalu nebo brasserií Bruxx. V Cukráři nabízí klasické i zmrzlinové dorty, pralinky, pečivo k snídani, sladké sendviče na odpoledne, ale také sezónní produkty i zákusky netradičních chutí a tvarů.

Klasické kremrole z Dlouhé

Na jaře tohoto roku bude skupina TOGETHER, která provozuje nejen továrnu Cukrář Skála, ale také Bruxx, Vinohradský Parlament, novou asijskou restauraci Sia a další restaurace otvírat nový podnik, jedná se o prodejnu s lukrativní adresou v Dlouhé ulici specializovanou na kremrole. Tyto originální kremrole se budou testovat první dva týdny v březnu ve Vinohradském Parlamentu (45Kč/kus).

ZDROJ:http://archiv.protisedi.cz/article/skupina-together-otevrela-prvni-prazskou-cukrarskou-tovarnu