Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Kremrole ve vitríně

Together, neboli společně pražskou gastronomickou scénou

Přijďte si pro kremroli zdarma!

Možná už jste si všimli těch prosklených dveří V Celnici. A nebo odbočky do uličky Svatého Antonína, která je na tuto ulici kolmá. Obojí jsou průchody do nejnovější skvostů pražského pohostinství – restaurace SIA a vůbec první továrny na sladké Cukrář Skála. Vydali jsme se nová místa ochutnat a zážitek vám předat v podobě největších zajímavostí. Hned na začátek je důležité zmínit, že obě provozovny jsou součástí zbrusu nové restaurační sítě Together, která v hlavním městě provozuje také Bruxx, Vinohradský parlament nebo Potrefenou Husu v Hybernské. Protože až po naší návštěvě otevřeli na Starém Městě prodejnu a my se tak do ní nestihli podívat, pošleme tam vás! Každý, kdo do 10. května na zadarmo@protisedi.cz napíše, v jaké ulici se Kremrole nachází, dostane jeden tento dezert zdarma.*naaranžovaný stůl

Cukrář Skála

  • Vůbec nejpopulárnějším výrobkem u Cukráře Skály je podle slov Lukáše Skály litý koláč z bramborového těsta.
  • Briošky a skořicové pletence kynou 2 hodiny, mazance až 6 hodin!
  • Jaký je rozdíl mezi moučníkem, zákuskem a dezertem? Moučník je sušší, korpusem je těsto z mouky, a na něm ovoce. Zákusek si většinou bereme z chlazené vitríny, je zdobený. Dezert je sladkost podávaná na talíři, většinou s omáčkou, a může být i teplý.

Restaurace SIA

  • Nejzajímavější položkou na zdejším menu je pekingská kachna.
  • Prodá se jich tu přes 1600 kusů měsíčně.
  • Příprava kachny trvá tři dny. Nejprve se naplní marinádou a zašije. Pak se nafoukne, aby se kůže oddělila od těla a hodí se nafouknutá do horké vody, kde se kůže zblanšíruje a nechá se oschnout. Pak se polije marinádou z maltózy a octa, nechá se zaschnout, opeče ve speciální peci a těsně před podáváním se přelije horkým olejem.degustační porce masa s přílohouPotrefená Husa v Hybernské
    • Nejzajímavější byly nakládané zázvorové okurky, které se zde servírují místo klasických nakládaček.
    • Jak je šéfkuchař připravuje? Syrové okurky se zalévají teplým sladkokyselým nálevem, doplněným o zázvor, cibuli a chilli. Nepoužívá se deko jako u normálních okurek a nedělají se z nakládaček, ale z klasických salátových okurek. A nechávají se uležet do druhého dne, úplně bez sterilizace
    • Šéfkuchař Karel Kaplan také vymyslel vlastní recepturu vepřových žebírek leffe. Ta pomalu peče v omáčce z piva Leffe Bruin se zeleným zelím.

    Bruxx

    • 3 tuny mušlí měsíčně snědí Pražané v  podniku, který vzdává hold belgické kuchyni. Jsou to mušle vždy čerstvé a tři roky staré.
    • Každý den Bruxx připravuje mušle na jiný způsob. Celkem mají kuchaři k dispozici až 50 receptů, z kterých mohou vybírat.
    • Brambory, z kterých se vyrábí slavné belgické hranolky, je až 60 druhů a každý z nich navíc chutná jinak na jaře, v létě nebo na podzim.foto v mobilu s jídlemVinohradský parlament
      • Jediná restaurace v Praze, kde spojili síly šéfkuchař a šéfcukrář a stvořili Hovězí větrník.
      • Větrníkový korpus je samozřejmě slaný a celý se koupe v hovězí šťávě, jeho tvar a způsob výroby je ale stejný, jako v cukrářské továrně. A to doslova, protože jej vyvíjel právě již zmíněný Cukrář Skála.
      • Jako jedna z mála pražských restaurací Vinohradský parlament přes oběd úplně zastavuje stálou nabídku a servíruje vždy jen 8 českých hotovek. Ta připravují jen z aktuálních surovin a jen s českými přísadami. Nenajdete tu žádné krokety, žádný Ceasar salát a podobně.

      Eva Samšuková

      *Kremrole bude vydána oproti průkazu potvrzujícímu totožnost čtenáře, a to pouze v pátek 11. května v otvírací době prodejny Kremrole.

  • ZDROJ: https://protisedi.cz/together-neboli-spolecne-prazskou-gastronomickou-scenou/