Tak jsme opět zavřeli dveře a otevřeli výdejní okénka, v kterých na vás čekáme denně do 21:00. Jídlo a potraviny si můžete objednat také předem po telefonu, on-line nebo nechat přivézt domů. Vše najdete na stránkách jednotlivých restaurací a v jejich instastories.
Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
asijské jídlo na stole

SIA RESTAURANT PŘEDSTAVÍ BĚHEM ZÁŘIJOVÉHO CHILLI FESTU I HABANERO PAPRIČKU ZAPSANOU V GUINNESSOVĚ KNIZE REKORDŮ

Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, která je součástí gastronomické skupiny TOGETHER, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů světa.Při sestavování menu spojil síly s odborníkem na pálivé papričky Pavlem Koudelkou, společně připravili výběr od méně pálivých Jalapeño papriček až po ty nejpálivější Carolina Reaper, které mají na Scovilleho stupnici pálivost 2,2 milionu a jsou držitelem rekordu v Guinnesově knize.

Během chilli festivalu se bude v Sia restaurantu servírovat pět chodů, které budou rozdělené podle pálivosti a hosté si tak budou moci vybrat, jak moc pálivé jídlo chtějí. „Cílem není uvařit co nejpálivější jídlo, ale připravit ho tak, aby vynikla chuť papričky a chutě k sobě dobře ladily,“ zdůrazňuje šéfkuchař Jiří Štift. Nejméně pálivý pokrm bude tuňáková rolka a sashimi ze svatojakubských mušlí s Jalapeño chilli pastou, v dalších pokrmech se objeví odrůdy, jako je Madagaskar, odrůda známých habanero Fataly nebo Ghostpepper. Připravují také dezert – palačinky z kokosového mléka s jack fruit, kešu, jogurtovou zmrzlinou s limetou a chilli sirupem.ingredience na vaření asijského jídla

Pěstování a pojídání chilli papriček je v současnosti velkým trendem nejenom u nás v České republice, ale po celém světě. „Češi v rámci Evropy ve svých chutích nikterak nevybočují. Průměrný Čech nejčastěji snese, co se pálivosti týče, u nás hojně rozšířenou papričku Jalapeño,“ vysvětluje český chilli master Pavel Koudelka.

skládání ingerdiencí do mísy

ZDROJ:https://iluxus.cz/2018/09/05/sia-restaurant-predstavi-behem-zarijoveho-chilli-festu-i-habanero-papricku-zapsanou-v-guinnessove-knize-rekordu/