Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
polévka se šneky

Vánoční polévka se šneky a česnekem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci vařili už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vývar z uzeného kolene. Jak na polévku, poradí Šéfkuchař belgické restaurace Vinohradského Parlamentu Jan Pípal.

Polévka ze šneků a uzeného kolene

  • 400 g uzeného kolena
  • 200 g šneků
  • 200 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 200 g celeru
  • divoké koření
  • máslová jíška – 200 g máslo a 200 g hladké mouky
  • 100 g česneku
  • sůl
  • čerstvý pepř

Postup: Uzené koleno uvaříme s kořenovou zeleninou a divokým kořením do měkka. Máslovou jíšku zalijeme vývarem z uzeného kolene a dobře provaříme, přidáme česnek, uvařené šneky, kořenovou zeleninu a uvařené nakrájené koleno, poté lehce povaříme. Nakonec dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s opečeným bílým chlebem.

ZDROJ:https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/vanocni-polevka-se-sneky-a-cesnekem-jak-na-ni-poradi-sefkuchar.A181119_151101_dobra-chut_ape