Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
krevety

Krevety po kreolsku. Připravte si jednoduchou pochoutku podle šéfkuchaře

Kuchař Olda Matoušek zná své řemeslo velmi dobře, i proto ví, že nejlépe si vychutnáte krevety příborem králů – vlastníma rukama. V restauraci Bruxx si můžete vychutnat krevetové menu, na kterém najdete třeba obří krevety s fermentovaným zelím nebo vařené garnáty s chilli yuzu omáčkou. Jestli se vám do restaurace nechce, zkuste si krevety po kreolsku podle jeho receptu.

Krevety po kreolsku

pro 4 osoby

 

  • 500 g oloupaných krevet
  • 100 ml olivového oleje
  • 200 g nasekané cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 200 g žampionů
  • 200 g zelené papriky
  • 200 g oloupaných rajčat
  • 200 ml tomatového pyré
  • 50 g másla
  • sůl, pepř, chilli

 

Na pánvi s olivovým olejem rychle orestujeme krevety a přidáme zeleninu, opět rychle orestujeme a zastříkneme bílým vínem, zlehka povaříme a přidáme tomatové pyré. Dochutíme solí, pepřem z mlýnku a chilli, nakonec zjemníme oříškem studeného másla. Podáváme s jasmínovou rýží.

ZDROJ:https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/krevety-po-kreolsku-pripravte-si-jednoduchou-pochoutku-podle-sefkuchare.A190205_140150_dobra-chut_ape?