Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Hummus

Jak na dýně poradí šéfkuchaři

Hummus, ravioly, ale i páj s pekanovými ořechy. Jak na dýně poradí šéfkuchaři

Právě teď dozrávají dýně a tak jako každý rok se stávají královnami kuchyní. Ale co z nich připravit? Server Lidovky.cz oslovil několik šéfkuchařů, kteří se podělili o recepty, které z dýně připravují a mají je nejraději. Nechte se inspirovat a zkuste dýni třeba na sladko.

Jan Pípal, šéfkuchař Bruxxu a Vinohradského Parlamentu

Miluju toto: Pečená dýně na dřevěném uhlí s česnekem, rozmarýnem, panenským olivovým olejem a kapkou citronu. A proč? Protože pěstuju máslovou dýni na zahradě a toto jídlo si připravuju velmi často! V našich restauracích pravidelně vaříme krémovou polévku z máslové dýně, oblíbená je také pečená dýně s hříbky a petrželovou natí nebo dýňové pyré jako příloha ke zvěřině nebo dýňové bramborové noky. Jídel z dýně je opravdu mnoho a já už se těším na dýňovou sezonu.

ZDROJ: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/hummus-ravioly-ale-i-paj-s-pekanovymi-orechy-jak-na-dyne-vam-poradi-sefkuchari.A190930_095203_dobra-chut_ape/3#paginationtop