Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
personám Ambiente

Jaký byl rok 2019 v Ambiente?

Nový Lokál, několik faceliftů, obhájení michelinských ocenění, restartování Grils a Myšáka, nový web a spousta dalšího. Tady je souhrn toho, co zaměstnávalo lidi z Ambiente v roce 2019.

 

Lokál Korunní

V pořadí šestý pražský Lokál otevřel v květnu na Královských Vinohradech. Od ostatních se liší tím, že má v interiéru kachlová kamna, na kterých se hřeje polívka a párky. Kamna vnášejí do hospody atmosféru starých vinohradských bytů, protože v těch bývala v každém pokoji. Lokál oživil tradici místa – hospoda tady na rohu totiž byla už od začátku 20. století.

Facelift Našeho masa, Brasileira U Zelené žáby, Café Savoy a Pasta Frescy

Zatímco facelift řeznictví se týkal spíš detailů, v Brasileiru U Zelené žáby došlo k větším změnám – bar se posunul o patro výš, v grilu zaplápolal otevřený oheň a kuchaři vylepšili salátový bar. V Pasta Fresce zkrátili a zjednodušili jídelní lístek a vyměnili talíře. V Café Savoy vymalovali, opravili zázemí baru a změnili menu.kandčí krkovice

Restart Grils a Myšáka

Dva podniky se podařilo v průběhu roku nakopnout a navést novým směrem. Poté, co v Grils vyhořela vzduchotechnika, proměnil se koncept – rožněná kuřata vystřídalo maso připravované na ohni metodou barbacoa.

Myšák zavedl vlastní cukrářskou výrobu a znovu otevřel horní patro. V provozu se objevily hotovostní automaty a šéfcukrář Lukáš Pohl doplnil zákusky, croissanty a dorty slanými novinkami a snídaněmi. Nově začal se svým týmem vyrábět i čokoládové pralinky.pralinka

ResDiary a nový web

Od jara se do restaurací zavádí rezervační systém ResDiary. Odbourává papírové knihy rezervací, usnadňuje práci hosteskám a umožňuje hostům upravovat si rezervace. Zatím ho využívají Kuchyň, Eska, Pizza Nuova, Café Savoy a Brasileiro Slovanský dům.

Marketingové oddělení připravilo nový web ambi.cz.  Podniky Eska, Naše maso a Myšák začaly prodávat zboží v internetovém obchodě Rohlík.cz.

Zlatá pípa pokračuje

Po vítězství Romana Grekča z Kuželky soutěž výčepního řemesla pokračuje druhým  ročníkem, a to v obměněné sestavě. Nejvíc zástupců má Lokál Dlouhááá a má taky slušně našlápnuto – první společnou disciplínu Zlatý kvíz totiž vyhrál Máca Šos. Hlasovat pro své favority můžete celý rok na https://www.zlatapipa.cz/.

Amaso vyrábí i sušené maso a šunky

S příchodem Vojty Kaláška se tým Amasa pustil do výroby sušeného masa. V Jenči teď suší prosciutto, pancettu nebo třeba guanciale. První kousky budou připravené na ochutnávku už v roce 2020.

Nášupy propojovaly gastro scénu a obnovily tradice

Do únorové akce Tučný čtvrtek se tentokrát zapojily i restaurace mimo Ambiente. Speciální nabídku a velké porce podávali ve skupině La Collezione, Together, v restauraci Eatery, Mr. Hotdog a pivovaru Osseg. Prosincový Den řezníků zase obnovil tradici ze 14. století a propojil pět pražských řeznictví na jedné akci.

Kulinářské akce představily talentované kuchaře

Kulinář je určen členům věrnostního klubu Ambiente, kteří se projedli až do kulinářského klubu. Letos prošly akce změnou a daly šanci komukoli z kuchyně stát se na jeden den šéfkuchařem. Cílem je představit hostům talentované kuchaře z týmu a dát dotyčnému možnost sestavit si vlastní menu. Hosté pak ochutnají i to, co se na jídelním lístku třeba nikdy neobjeví. Zúčastnit se může kdokoli a fantazii se meze nekladou!

Eska a La Degustation Bohême Bourgeoise obhájily Michelina

Šéfkuchař Oldřich Sahajdák se svým týmem obhájil michelinskou hvězdu pro La Degustation Bohême Bourgeoise, Eska má Bib a Café Savoy zůstalo ocenění Plate. Z průvodce naopak vypadl Lokál U Bílé kuželky.

Nový výčep v Dlouhééé

Začátkem listopadu jsme v Lokálu Dlouhááá odhalili patentovaný revoluční výčep. Všechny cesty, kterými putuje pivo z tanku, jsou v něm zachlazené. Nad výčepem je digitální tabule s údaji o aktuální teplotě piva, která zároveň upozorní na jakýkoli výpadek a připomene datum blížící se sanitace. Mechanismus vymysleli Tomáš Karpíšek a mistr výčepní Lukáš Svoboda, jejich nápady přenesli do výkresů Pavel Kunc z Ambiente a designéři pod vedením Michala Froňka ze studia Olgoj Chorchoj.

ZDROJ: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/neposedny-barman-s-pipou/