Tak jsme opět zavřeli dveře a otevřeli výdejní okénka, v kterých na vás čekáme denně do 21:00. Jídlo a potraviny si můžete objednat také předem po telefonu, on-line nebo nechat přivézt domů. Vše najdete na stránkách jednotlivých restaurací a v jejich instastories.
Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Obložené rohlíčky v novém bistru Sisters začínají na 49 korunách za kus.

Je libo rohlíček?

Desátý podnik v gastronomické síti Together zacílil na rohlíčkové speciality. Druhá pobočka bistra Sisters je, na rozdíl od své sestry v Dlouhé ulici, zaměřená na obložené rohlíky a jednohubky. Ve Spálené ulici číslo 16 se lze vrátit do doby, kdy studená česká kuchyně zažívala svou největší slávu. Moderní  lahůdkářství si zakládá na poctivých salátech a domácích pomazánkách.

Tvůrcem menu je šéfkuchař Vladimír Čech, autor nabídky v chlebíčkárně Sisters v Dlouhé ulici. Vycházel z tradičního paukertovského základu studené kuchyně. Řídil se prověřenými recepty, ale i novými chutěmi, originální prezentací a nečekanými kombinacemi. Rohlíčky jsou podávané ve větší i menší (jednohubkové) variantě a kromě nich jsou v podniku k dostání i klasické pomazánky z lahůdkářství 70.a80. let.

Aktuálně se v menu Sisters nachází osm druhů obložených rohlíčků. Nechybí klasika s hermelínovým a vlašským salátem, který v Sisters připravují podle receptury z roku 1920. Proto v něm najdete uzený jazyk, jablka, nakládané okurky, vejce, estragonový ocet, nakládanou cibuli či slanečka. Ve škvarkové pomazánce zase ucítíte silnou chuť opečené šunky a varianta s matjesy je obložena českým kaprem a šupinami z topinamburu.

Co by to ale bylo za lahůdkářství, kdyby v něm chyběl čabajkový salát s feferony, jak maďarský styl káže? A moderní říz dodává celému menu rohlíček s vaječnou omeletou s houbami nakyselo nebo varianta s kozím sýrem, řepou a karamelizovanými ořechy. Porci podávanou na porcelánovém tácku se základem v poctivé domácí majonéze a křupavých rohlíčcích pečených v pekařství Merhaut je možné zapít vínem, proseccem i pivem – anebo hruškovou pálenkou.

Gastronomická síť Together odkoupila bistro Sisters teprve loni od jeho zakladatelky, Hany Michopulu. Chlebíčkárna severského stylu v Dlouhé ulici byla po pár měsících propojena s vedlejším podnikem, cukrárnou Lukáše Skály, a vznikly tak Lahůdky Dlouhá. Together dále provozuje brasserii Bruxx, moderní českou hospodu Vinohradský parlament nebo asijskou restauraci Sia.

Text: Karolína Minaříková Krupková
Foto: Petr Karšulín

Zdroj: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/76300976-8f6f2031a0bd7c1ca350/