Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Sia restaurace

Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Šéfkuchař asijské restaurace Sia Jiří Štift se s námi podělil o jeden z nejoblíbenějších receptů na kuřecí kung pao. Často ho najdete i na poledním menu a jde na dračku! Není se co divit, v Sia restauraci je jídlo připravené vždy z čerstvých surovin a skvěle dochucené – kořením i láskou 🙂

SUROVINY (4 PORCE)

  • kuřecí stehenní plátky 480 g
  • jarní cibulka nakrájená na 3cm špalíčky 4 ks
  • sušené, středně pálivé chilli papričky 8 ks
  • arašídy (ve slupce, ale předem vyloupané) 160 g
  • česnek, nadrobno nakrájený 4 stroužky
  • čerstvý zázvor, nadrobno nakrájený 20 g
  • sečuánský pepř, celý 1/2 lžíce
  • bramborový škrob na obalení kuřecích stehen + na zahuštění omáčky
  • olej na smažení
  • sůl, bílý pepř a cukr na ochucení kuřecích stehen

OMÁČKA:

  • světlá čínská sójová omáčka 100 ml
  • voda nebo kuřecí vývar 150 ml
  • cukr 3 lžíce
  • tmavá čínská sójová omáčka 4 lžíce
  • čínské víno Shaoxing 6 lžic

POSTUP

  1. Kuřecí maso nakrájené na kousky ochuťte solí, bílým pepřem, špetkou cukru a obalte je v bramborovém škrobu. Maso smažte v rozpálené wok pánvi ve vysoké vrstvě oleje do křupava a poté nechte okapat na papírových utěrkách.
  2. Arašídy usmažte zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a nechte je stranou okapat.
  3. V misce smíchejte všechny přísady na omáčku a nechte ji zatím stranou.
  4. V čisté wok pánvi rozpalte trochu oleje a krátce orestujte nakrájený česnek a zázvor. Přidejte osmažené kuřecí maso, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy. Krátce zarestujte a zalijte připravenou omáčkou. Zhruba na půl minuty zavařte a zahustěte dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.
  5. Kung pao podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.

PRIMA TIP: Neloupané arašídy s červenou slupkou najdete v asijských obchodech i ve večerkách. Před restováním buráky obalte utěrkou, promněte a poválejte a poté vyfoukněte odpadlé šlupky.

Vítejte v pulsujícím světě asijské restaurace Sia

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií obohacených o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny. Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.

Restaurace Sia, V Celnici 1034/6, 110 00 Praha 1

Zdroj: https://fresh.iprima.cz/recepty/vyhlasene-kureci-kung-pao-z-restaurace-sia