Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Zona Bistro

Zona Bistro nabízí focacciu, bagetu i nachos

V gastro pasáži v Dlouhé ulici v centru Prahy přibyl před pár týdny nový podnik. Zona Bistro se zaměřuje na mezinárodní street food, přičemž inspiraci pro své menu nachází v Itálii, Francii i Mexiku. Dát si tu tak lze třeba focacciu nebo bagetu, ale taky nachos.

Gurmet Pasáž v Dlouhé ulici už nějaký ten pátek obývá například řeznictví Naše maso, bistro Sistres nebo Cukrář Skála, teď do výčtu zdejších podniků přibyl jeden nováček – Zona Bistro. Otevřeno bylo původně už v březnu, majitelé ho ale kvůli nouzovému stavu museli zase velmi rychle zavřít, na opening party tak došlo až koncem června. Interiér nového podniku zaujme svou jednoduchostí a čistotou, jež jsou vlastní i logu, které pro Zona Bistro navrhl polský umělec Igor Dobrowolski, jehož zastupuje Maddox Gallery v Londýně. Pozornost i při pouhém procházení kolem přitáhne neonový anděl umístěný na stěně, jenž má evokovat svobodu, s níž lidé vyrážejí na cesty. A právě na cestách našli majitelé bistra inspiraci pro menu, které sestavili tak, aby uspokojilo poptávku v čase snídaně, nabídlo možnost rychlého oběda a dokázalo dát hostům dobrý základ před návštěvou blízkých barů.

Základ nabídky je postavený na obložených focacciách a bagetách. Čerstvou focacciu z vláčného těsta si lze dát například s rostbífem a zkaramelizovanou cibulí nebo třeba s mortadellou a gorgonzolovou pomazánkou s pistáciemi. Vegetariánům je určena v kombinaci se sýrem halloumi a grilovanými červenými paprikami, veganům s guacamole a pečeným lilkem. Téměř půlmetrové bagety Zona Bistro bere z pekárny Le Caveau a obkládá je například parmskou šunkou a mozzarellou, salámem ventricina, jehož pikantnost je podtržena papričkami jalapeños, nebo taky žampiony portobello či pomazánkou z červených fazolí. V menu našly své místo ale i nachos zapečené s čedarem a podávané s fazolovým dipem. Nabídku doplňuje ještě prkénko italských uzenin a salát. Mezi nápoji hosté najdou italská vína včetně prosecca a Aperol Spritz, ale taky české pivo – volba padla na to z Pivovaru Kamenice nad Lipou.

Zdroj: https://www.atbars.com/2020/08/01/zona-bistro-nabizi-focacciu-bagetu-i-nachos/