Tak jsme opět zavřeli dveře a otevřeli výdejní okénka, v kterých na vás čekáme denně do 21:00. Jídlo a potraviny si můžete objednat také předem po telefonu, on-line nebo nechat přivézt domů. Vše najdete na stránkách jednotlivých restaurací a v jejich instastories.
Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Mnoho restaurací musí zavírat do 22. hodin

Dřívější zavíračka? Ty pozdní hodiny jsou stěžejní, lamentují pražští hospodští

Mnoho restaurací musí zavírat do 22. hodin

Zkrácení otvírací doby hospod je problém a budeme tratit na tržbách, shodují se pracovníci pražských restaurací oslovení Novinkami. Opaření začalo platit ve čtvrtek, restaurace a bary, které dosud musely zavřít do půlnoci, tak nyní musí učinit do 22 hodin. Opatření by mělo platit dva týdny.

„Budeme muset zavřít dříve, je to pro nás dost velký problém,” okomentoval nové opatření výčepní hospody U Dandů Václav Havlín, který tvrdí, že si k němu chodí lidé na pivo odpočinout nejen po práci, ale také od rodin.

Hospoda dříve zavírala ve 23 hodin. Tak malý posun zavíračky podle něj z hlediska rizik vůbec nic neřeší. „Je to špatné rozhodnutí. Co se bude dít dál? Do devíti, do osmi, do sedmi? Ti lidé se sejdou doma,“ dodal.

„Určitě to na nás bude mít vliv v rámci procenta tržeb. Ty dvě poslední hodiny jsou pro nás stěžejní, kdy se lidé ‚rozjedou‘, ale bohužel, musíme se s tím nějak poprat. Věřím, že se to zase všechno brzy vrátí zpátky do normálu,“ uvedl provozní restaurace Kravín Nikolas Szabo.

Problémové je podle něj také přijímání posledních objednávek a provoz kuchyně.

Stejně to vidí i manažer restaurace Bruxx Filip Hrůza. „Znamená to samozřejmě to, že budeme počítat s nižšími tržbami. Budeme mít méně hostů, standardně máme otevřeno do jedenácti nebo dvanácti hodin. Zkrátí se i provozní doba kuchyně, poslední objednávky budeme muset dělat dříve,“ sdělil Novinkám.

Asi nejvíce jsou bity podniky v centru Prahy, které vydělávaly především na turistech a nočním životě.

„Lidé nejsou na restaurace v centru Prahy zvyklí, nechtějí přijít. Chodí do restaurací, do kterých chodili do té doby, což je všude jinde než na Praze 1. Tak to zůstane, nemyslíme si, že se to změní. To znamená pro všechny, kteří tam mají restaurace, je situace stejná,“ řekl Novinkám Jan Šimice, majitel tří restaurací v centru metropole.

V jedné z nich, která je na Václavském náměstí, plánoval 1. října slavnostně otevřít nový koktejlový bar. I kvůli omezení otevírací doby od toho ale nakonec upustil.

„Budeme čekat, jaká přijdou nová omezení, nebo spíše rozvolnění tak, abychom otevřít mohli. Nevíme kdy. Otevírat koktejlový bar, aby byl otevřený od pěti do deseti, podle mě nedává smysl,“ dodal.

Odkaz: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/drivejsi-zaviracka-ty-pozdni-hodiny-jsou-stezejni-lamentuji-prazsti-hospodsti-40337513