Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Slávky Bruxx

Slávky Bruxx

Slávky Bruxx

Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma.

Ingredience:

Porce pro 2 osoby:
1 kg čerstvých slávek
50 g karotky
30 g uzené slaniny
30 g másla
150 ml pšeničného piva (Hoegaarden White)
100 ml crème fraîche
4 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce belgické či dijonské hořčice
1 polévková lžíce petrželové natě
2 ks stroužky česneku
1 ks velká banánová šalotka
1 ks loupané masové rajče
černý pepř (zatočit 3x mlýnkem)
sůl

Postup:

  1. Slávky několikrát vyperte ve studené vodě a odtrhněte případné fousky. Čisté slávky uložte do lednice.
  2. V hrnci si rozpalte olivový olej, přidejte nakrájenou šalotku, slaninu, česnek, karotku nakrájenou na tenká kolečka, špetku soli a černý pepř. Přibližně 2 minuty orestujte, zalijte pivem, přidejte slávky, přikryjte poklicí a zprudka zavařte.
  3. Po 4 minutách slávky promíchejte, přidejte nakrájené loupané rajče, crème fraîche, hořčici, máslo a nasekanou petrželovou nať. Vařte ještě další 3 minuty, promíchejte a můžete podávat

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme čerstvě rozpečenou bagetu nebo smažené bramborové hranolky s majonézou.

Poznámka:

Recept k článku: Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Odkaz: https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/slavky-bruxx/