Tak jsme opět zavřeli dveře a otevřeli výdejní okénka, v kterých na vás čekáme denně do 20:00. Jídlo a potraviny si můžete objednat také předem po telefonu, on-line nebo nechat přivézt domů. Vše najdete na stránkách jednotlivých restaurací a v jejich instastories.
Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen
Kariéra
Together
English
Vinohradsý parlament

Stáňu zaujalo

Vinohradsý parlament

Ve Vinohradském Parlamentu, pražské restauraci s vyhlášenými knedlíkovými specialitami, jsem se pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala učila vařit skvělé knedlíky.

Zkuste špekové:

Nakrájejte 20 rohlíků (na silná kolečka) a nechte je do druhého dne zaschnout. Na 150 g špeku, na kostičky, opečte 1 střední cibuli, na kostičky. Spolu s 50 g hrubmouky, špetkou muškátového oříšku, nasekanou hrstí petrželové nati a solí podle chuti je přidejte k rohlíkům a zalijte 500 ml polotučného mléka smíchanými se 3 žloutky, lehce promíchejte a nechte pár minut provlhnout. Ze 3 bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do směsi. Mokrýma rukama vytvarujte 10 koulí a vařte je v parní troubě 15 minut. Jezte jako přílohu k dušeným a pečeným masům.

dkaz: Tištěné vydání Apetit, 11. 11. 2020, strana č. 68