Tak jsme opět zavřeli dveře a otevřeli výdejní okénka, v kterých na vás čekáme denně do 20:00. Jídlo a potraviny si můžete objednat také předem po telefonu, on-line nebo nechat přivézt domů. Vše najdete na stránkách jednotlivých restaurací a v jejich instastories.
Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen
Kariéra
Together
English
linecké cukroví

Linecké slepované těsto podle Lukáše Skály

Nejoblíbenějším cukrovím v Česku je linecké a vanilkové rohlíčky. Na vánočním stole má tyto dva druhy skoro každá rodina. Jak linecké dělá vyhlášený cukrář Lukáš Skála? Nechte se inspirovat.

Linecké slepované těsto

  • 600 g hladké výběrové mouky
  • 400 g jihočeského másla
  • 200 g moučkové cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • citronová kůra

 

Postup přípravy těsta: Máslo, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme prosetou mouku a sůl a zaděláme těsto. Zadělané těsto necháme odpočinout do druhého dne v lednici. Druhý den rozválíme na plát o výšce 3mm a vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček necháme plných a druhé polovině vypícháme středy. Pečeme při teplotě 190 °C do světle zlatavé barvy. Po vychladnutí naplníme domácím džemem dle své chuti. My ho plníme naším domácím džemem s višněmi. Finální slepená kolečka posypte moučkovým cukrem.

ZDROJ: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/linecke-slepovane-testo-podle-lukase-skaly.A191205_103009_dobra-chut_ape