Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Půl tuctu zapečených šneků

Půl tuctu zapečených vánočních šneků. Jak je připravit doma?

Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vıvar z uzeného kolene.

Půl tuctu zapečených vánočních šneků

  • 200 g šneků
  • 1 l hovězího vıvaru
  • 2 šalotky
  • 150 g másla
  • 100 g česneku
  • 50 g čerstvého kebrlíku
  • muškátovı oříšek
  • petrželka
  • muškátovı oříšek
  • majoránka
  • tymián
  • bobkovı list
  • sůl
  • strouhanka na zapečení

Šneky si uvaříme v hovězím vıvaru s bylinkami a necháme vychladit. Poté si připravíme máslo – máslo v pokojové teplotě vymícháme s nasekanım čerstvım kerblíkem, utřenım česnekem se solí, strouhanım muškátovım oříškem a nasekanou petrželkou, vše dobře promícháme. Do vyčištěnıch šnečích ulit dáme trochu připraveného másla, uvařeného šneka a opět zamázneme připravenım máslem. Nakonec posypeme strouhankou a dáme zapéct do trouby cca na 7 minut.

Zapečení šneci s bagetkou

ZDROJ: http://www.24zpravy.com/relax/pul-tuctu-zapecenych-vanocnich-sneku-jak-je-pripravit-doma/482478-zpravy