Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Zabijačkové hody

Zabijačkové hody podle skupiny Together

Znáte pokrmy oblíbené kulinářské zimní akce – tradiční české zabijačky? Zopakujete si je s gastronomickou skupinou Together, která připravila zabijačkové hody a k nim i slovníček typických pochoutek. Ten dali dohromady skvělí šéfkuchaři Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu, Tomáš Kuchyňka z Foodway Cateringu a Petr Břenek z Potrefené Husy v Pardubicích.

Vinohradská zabíjačka

Jitrnice se připravuje z vařeného vepřového masa s přidáním domácí pečené housky, koření a syrových vepřových jater. Směsí neboli prejtem pak pomocí speciální plničky nacpáváme vepřová střívka. Jitrnice se pomalu vaří a poté chladí.

Jelito se dělá obdobně jako jitrnice, akorát se do něj přidávají vařené kroupy a vepřová krev.

Prdelačka je polévka z vepřového vývaru, jsou v ní všechny části prasete, které se vaří na výrobu tlačenek, jitrnic a jelit. Šéfkuchaři skupiny Together ji podávají dochucenou standardním českým kořením. Prdelačka, kterou si z nadcházejících zabijačkových hodů odnesete ve sklenici domů, je vždy nedochucená. Při ohřívání si dávejte velký pozor, nesmíte ji zavařit!

Světlá a krvavá tlačenka je uvařený ovar, tedy různé druhy vepřového masa a různé druhy vnitřností. V Together k tomu přidávají vepřový jazyk, srdce a játra. Do krvavé tlačenky se vlije krev.

Zabijačkové hody

Dostali jste na některou pochoutku chuť? Pro tyto i další vepřové delikatesy si můžete 23. ledna zajít do výdejních okének Foodway cateringu v Areálu Kbely, hala č. 3 a Potrefené Husy v Pardubicích na Náměstí republiky. A na konci ledna 28.–29. do Vinohradského Parlamentu v Praze na Vinohradech.

 

 

ZDROJ: https://www.neverdie.cz/gastro/zabijackove-hody-podle-skupiny-together/