Po Vánocích a Valentýnu nás čeká další významný svátek s velkým V. A opět se hodně ponese i na gastro vlně, protože kromě domácího vaření a pečení se nabízí i možnost všechny tradiční pokrmy objednat a podpořit tak restaurace. Velikonoce jsou pro řadu z nich další možností, kdy nám na oplátku mohou předvést svou kreativitu. Tady máte tipy na naše oblíbené!
Jestli nemáte formu na beránka nebo nejste zběhlá v kynutém těstě, pak není nic snazšího, než beránka či mazanec koupit. V Praze chybu neuděláte, když objednáte u zavedených kaváren či pekáren, které jinak vynikají vyhlášeným chlebem. Beránka i mazanec bude mít v nabídce silná trojka skupiny Ambiente ve složení Savoy, Myšák a Eska, pozadu nezůstávají ani noblesní podniky jako restaurace holelu Alcron nebo Café Imperial. Z těch menších doporučujeme třeba letenskou pekárnu Praktika nebo vršovické Café Jen (jejich vánočka byla dokonalá, mazanec bude jistě taktéž).
Čokoládové vajíčko, zajíček či slepička nemusejí být jen zabalené figurky z obchodů, ale i dokonalé zákusky de luxe! Tak jako během Valentýna „frčely“ růžové větrníky či věnečky, nyní se pozornost upírá na čokoládovou cukrařinu (i když u Myšáka budou i ty věnečky – ve tvaru vajíček). Pro luxusní čoko vejce se můžete zastavit u Cukráře Skály nebo v břevnovské cukrárně Emilly Cafe. Francouzská cukrárna Votre Plaisir nabídne netradiční zákusek ve tvaru beránka, a jestli chcete ozvláštnit velikonoční stůl cupcaky, pak se určitě zastavte u Leli’s Cupcakes.
Vykašlat se na vaření, když stejně nemůžete sezvat celou rodinu? Rozhodně schvalujeme. Krásné a blahobytné velikonoční menu pro dva avizuje například oblíbená vinohradská restaurace Výčep – v hlavní roli mléčné selátko a součástí bude i pomlázka, panáček švestkovice, pesto z medvědího česneku, gothaj nebo frgál. Zkrátka v Praze jak na vesnici! Čtyřchodové menu s nádivkou, jehněčím či rebarborovým koláčem si připravil šéfkuchař Lukáš Hlaváček v Alcronu. A komplet hostinu s jehněčím kolínkem, mazancem a, chcete-li, i vínem, vám ráda doručí i italská restaurace Pastacaffé.
Categories: Cukrář Skála
Tags: Lukáš Skála