Postup
- Karotku nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody, potom přidáme mražený hrášek, povaříme, vyjmeme stranou a necháme chladnout. Vývar necháme na další použití.
- Nakrájíme si kyselou okurku, cibuli, kapii, šunku a vejce na kostičky. Přidáme uvařenou karotku s hráškem, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici.
- Želatinu si necháme nabobtnat v 360 ml studené vody a zahřátím necháme rozpustit, nevaříme.
- Smícháme rozpuštěnou želatinu s připravenou směsí a trochou rozvaru z karotky. Dochutíme pepřem a solí, nalijeme do formy na tlačenku a necháme v lednici ztuhnout.
Potrefená Husa Pardubice je součástí sítě restaurací #together. Pod vedením manažera Daniela Matyáše a šéfkuchaře Petra Břenka její kuchařský tým od pondělí do neděle připravuje a od 11 do 15 hod. servíruje polední menu z čerstvých a kvalitních surovin, se sycenou limonádou zdarma.
Stálou nabídku restaurace doplňují tematické gastroakce. Díky spolupráci se šéfkuchaři z dalších restaurací #together nabízí restaurace například speciality z mušlí, vybrané recepty z chobotnic a kalamárů, vánoční šneky nebo čerstvé ústřice.
ZDROJ: https://zeny.iprima.cz/zdrave/velikonocni-vajecna-tlacenka