Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Velikonoční vaječná tlačenka

Velikonoční vaječná tlačenka

Vyzkoušejte si recept na tradiční velikonoční tlačenku v moderním podání od šéfkuchaře restaurace Potrefená Husa v Pardubicích Petra Břenka.

4 PORCE

DOBA PŘÍPRAVY DO 1 HODINY

  • vařená vejce 6 kusů
  • karotka 200 g
  • mražený hrášek 150 g
  • sterilovaná kapie 100 g
  • šunka nebo měkký salám 150 g
  • bílá cibule 150 g
  • kyselé okurky 100 g
  • majonéza 3 – 4 lžíce
  • hořčice 2 lžíce
  • zakysaná smetana 1 lžíce
  • želatina na vaječnou tlačenku 1 sáček
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

  1. Karotku nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody, potom přidáme mražený hrášek, povaříme, vyjmeme stranou a necháme chladnout. Vývar necháme na další použití.
  2. Nakrájíme si kyselou okurku, cibuli, kapii, šunku a vejce na kostičky. Přidáme uvařenou karotku s hráškem, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici.
  3. Želatinu si necháme nabobtnat v 360 ml studené vody a zahřátím necháme rozpustit, nevaříme.
  4. Smícháme rozpuštěnou želatinu s připravenou směsí a trochou rozvaru z karotky. Dochutíme pepřem a solí, nalijeme do formy na tlačenku a necháme v lednici ztuhnout.

Vaječná tlačenkaPotrefená Husa Pardubice je součástí sítě restaurací #together. Pod vedením manažera Daniela Matyáše a šéfkuchaře Petra Břenka její kuchařský tým od pondělí do neděle připravuje a od 11 do 15 hod. servíruje polední menu z čerstvých a kvalitních surovin, se sycenou limonádou zdarma.

Stálou nabídku restaurace doplňují tematické gastroakce. Díky spolupráci se šéfkuchaři z dalších restaurací #together nabízí restaurace například speciality z mušlí, vybrané recepty z chobotnic a kalamárů, vánoční šneky nebo čerstvé ústřice.

ZDROJ: https://zeny.iprima.cz/zdrave/velikonocni-vajecna-tlacenka