Máte rádi asijskou kuchyni? Nejsou to jen nudle či rýže s masem, tentokrát vyzkoušejte zajímavou a sytou polévku s originální chutí. Výrazné koření a sladká kukuřice vytvoří výtečný základ, který doplníte opečeným kuřecím masem.
SUROVINY (4–6 PORCE)
POSTUP
- Česnek a zázvor nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dosklovata. Přidáme česnek a zázvor a dále restujeme. Poté přidáme koriandr, kurkumu a kari a dobře promícháme. Přidáme kukuřici a opět dobře promícháme. Přidáme vodu a směs povaříme cca 10 minut. Přidáme kokosové mléko a zkontrolujeme chuť. Vaříme dalších 10 minut, dokud se všechny kořenící přísady neprovaří. Sundáme z ohně, rozmixujeme, přecedíme a dáme stranou.
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Vložíme do něj kuřecí prsa kůží dolů a stáhneme plamen, aby se kůže nepřipálila. Když kůže zezlátla a je křupavá, prsa obrátíme a opečeme i z druhé strany.
- Před servírováním kuřecí prsa nakrájíme na plátky a vložíme do talíře či nádoby, v níž budeme polévku servírovat. Zalijeme je hotovou polévkou.
Jiří Štift
Ostré, sladké, kyselé, slané, pikantní, aromatické, pálivé – pravé asijské jídlo typu „street food“ si můžete připravit doma a není to vůbec náročné.
Většinu surovin seženete bez problémů a nejlepší český šéfkuchař v oboru asijské gastronomie vás povede po ověřené cestě k jejich přípravě. Naučíte se rolky, knedlíčky, koláčky a sataje, saláty, pikantní polévky, skvělé pokrmy z woku, pokrmy zvané karí a přílohy jako indickou rýži, nudle, chleby, nány, parathy.
Vydalo nakladatelství Ikar v květnu 2014, fotografie: Alena Hrbková, počet stran: 224, doporučená cena: 349 Kč.

ZDROJ: https://fresh.iprima.cz/prima-fresh/kukuricna-polevka-s-kuretem
Categories: Sia restaurant
Tags: Jiří Štift