Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
Sia

Večeře jako od šéfkuchaře. Zkraťte si čekání na svou oblíbenou restauraci

Na otevřenou zahrádku gurmánských slastí si budeme muset ještě chvíli počkat. Podle všeho by se měly otevřít 17. května, ale finální slovo nás ještě čeká.

Lepší tedy věřit sami sobě a svým schopnostem. Pokud vám už krabičky a rozvozy lezou krkem, nežehrejte nad smutným osudem a vezměte sami do ruky vařečku. Ostatně i doma se dá vytvořit hostina srovnatelná s tou v restauraci.

Vše je o surovinách: pokud budou kvalitní, dokážete i s minimálním kulinárním umem stvořit nebe na talíři. Ideálním příkladem jsou třeba grilované krevety, aspoň to tvrdí šéfkuchař restaurace Brasileiro U Zelené žáby Martin Matys.

Můžete s nimi dál pracovat, přidat je k listovému salátu, doplnit majonézami a pak už k nim servírovat jen drinky,“ tvrdí. Podobně to může fungovat s masem, například přes Svět bedýnek objednáte bifteky ze svíčkové na gril nebo krájené kotletky z jehněčího. Jejich příprava je poměrně jednoduchá, stačí doplnit čerstvou zeleninou, omáčkami a nadšení budete vy i spolustolovníci.

Nemůžete se zdržet ani přípravou masa? Pak vás zachrání Big Smokers a jejich rozvoz. Pořídíte tu třeba uzené hovězí žebro, trhané přeštické vepřové nebo grilované klobásy. Vy pak už nachystáte jen přílohy: pesto z medvědího česneku, pikantní okurky nebo jalapeňo pickles.

Přes rok zavřené restaurace byly ale hozenou rukavicí také v tom, abychom povýšili své gastronomické schopnosti na další úroveň. Kdo se nespokojil s triviálními jídly a odmítal utrácet u rozvážkových služeb sumu připomínající HDP menšího ostrova v Tichomoří, si už dávno vaří sám.

Šéfkuchař restaurace Eska Martin Štangl nabádá pokročilé domácí kuchaře, aby vyzkoušeli sladkovodní rybí omáčku. „Funguje jako skvělé dochucovadlo plné umami chuti. Dá se přidat třeba do omáčky k dušenému masu.“ Další variantu představuje i houbová omáčka, ze které vytvoříte dresinky, polévky, omáčky na těstoviny nebo carpaccio.

Nikdo se už nemůže vymlouvat na kuchyňské neumětelství, když existuje neapolská pizza na dopečení v troubě. Najdete ji, stejně jako ostatní kulinární finesy, na Ambientedoma.cz. Ani nemusíte hostům u stolu prozradit, že jste tu pizzu nepřipravovali sami. Vždyť jste ji právě vytáhli z trouby!

Autentického domácího ducha ale povzbudí vlastnoručně omytý a natrhaný listový salát, který jen zalijete trochou za studena lisovaného olivového oleje. Náročnost přípravy je zde skutečně nulová.

Co dělat, když všechno selže? Hledat pomoc u šokově zmražených jídel. Jsou na Rohlík.cz v nabídce i z takových restaurací, jako je například Čestr, Café Buddha, Sia, Kantýna nebo Aureole, Košík.cz pak nabízí hotové pokrmy z Kolkovny nebo Grosseta.

ZDROJ: https://forbes.cz/vecere-jako-od-sefkuchare-zkratte-si-cekani-na-svou-oblibenou-restauraci/