Miluje komunikaci s lidmi, k níž patří i umění odhadnout zákazníkovy chutě. Je společenský, neustále dobře naladěný a stejně tak odchází z cukrárny i zákazníci. Navíc za pultem jej nejde přehlédnout. Jeho vlasy obarvené na růžovo ho odhalí na první dobrou. Takový je 22letý Daniel Cíba, prodavač u Cukráře Skály.
Moje cesta byla trochu složitější. Původně jsem vyučený malíř-lakýrník, ale kvůli rychlým penězům jsem už za studia měl brigádu v Malostranské, kde jsem dělal číšníka. Po škole jsem se rozmýšlel, co dál. Jsem komunikativní typ, a tak mě představa běhání se štaflemi a malířskou štětkou v ruce moc nelákala. Navíc malíř potřebuje na začátku pořídit spoustu věcí, třeba i auto. Zůstal jsem proto v Malostranské, ale tím, že je zaměřena na turisty, nebyla tam taková odezva, kterou bych očekával. Chtěl jsem se navíc posunout dál. Do toho přišel covid a já musel z gastra pryč. Zkusil jsem pracovat v administrativě, ale rychle jsem zjistil, že sedavé zaměstnání není nic pro mě. Pak jsem objevil inzerát na prodavače u Cukráře Skály, šel jsem na pohovor a od února letošního roku jsem už tady.
Především zodpovědnost. Máme hodně objednávek přes náš e-shop i Rohlík.cz, zároveň i více poboček, kam musíme připravovat věci. Je to spousta práce, aby bylo vše, jak má.
Hlavně zákusky 😊. Musel jsem je nejdřív všechny ochutnat, abych věděl, jak je mám prezentovat vlastními slovy. Ale mám rád sladké, takže to bylo příjemné. Pak jsem se musel naučit komunikovat s lidmi, nebýt na ně tak hrrr. Každý zákazník je jiný, a proto je potřeba umět odhadnout, jak na něj mluvit a co mu nabídnout.
Baví mě to moc. Hlavně mě baví, že pracuji s panem Skálou, který do práce dává 120 %. Je tu odnevidím donevidím. Pro nás je to skvělá motivace, když vidíte šéfa každý den, a ne jen jednou za týden.
Současná práce mě hodně baví a jsem vlastně spokojený tam, kde jsem. Baví mě lidem rozšiřovat obzory a mám vždycky radost, když se vrací. Měl jsem třeba zákaznici, která si přišla na zmrzlinu. Ten týden jsme měli zrovna limitovanou edici mák s višní. Paní zrovna měla takové světle růžové vlasy, a tak když se mě ptala, zda si má dát čokoládovou s kardamomem, nebo višňovou, jsem jí řekl, že čokoládovou budeme mít pořád, ale ta višňová je limitovaná, navíc jí bude ladit k vlasům. Paní se uculila a dala si višňovou. Přesně takové situace mě v práci baví.
V práci rozhodně pana Skálu. V životě se ale snažím se rozhodnout vždy tak, jak uznám sám za vhodné. A vychází mi to. Abych ale uměl navázat vtipnější konverzace, díval jsem se na stand up comedy, sledoval jsem například paní Kočičkovou, Ivu Pazderkovou nebo Adlu Elbel.
U nás asi komunikace. Díky ní dokážete lidi přesvědčit, proč si co mají koupit. Také je důležitá trpělivost a dochvilnost.
Jsem společenský, kamarádský, mírumilovný, nemám rád konflikty, a když nějaká taková situace nastane, snažím se ji převést do humoru.
Nejradši mám italskou kuchyni, hlavně lasagne, zapečené těstoviny, pizzu. Nemám rád kyselo.
Vlastně moc ne, jsem hodně rozlítaný. Nejraději se věnuji rodině, mám tříletou neteř. Rád běhám, cvičím, chodím skákat na trampolíně, koupil jsem si švihadlo, protože nějak ty zákusky člověk spálit musí. Moje záliba je, že cestuju, trávím čas s kamarády.
Rozhodně bez laku na vlasy a hřebenu 😊. A pak nabíječky. Je ještě něco důležitějšího?
Určitě. Lidé neochutnali všechno. My tu máme například spoustu výrobků, které pan Skála vymyslel. Nikde jinde je nemají, takže u nás rozhodně zákazníci poznají něco nového.
Categories: Cukrář Skála
Tags: Lukáš Skála