Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English
lide degustující pití

Prague Bar Show je zpět a slaví jubileum

Blíží se jedna z největších gastronomických událostí letošního roku. Prague Bar Show se po tříleté pauze vrací na scénu a rovnou s jubilejním desátým ročníkem. Stejně jako v roce 2019 přivítá návštěvníky v pražském Národním domě na Smíchově, kde je čeká přes 100 barů a expozic vystavovatelů, ale také 21 seminářů či diskuzí s uznávanými kapacitami z oboru gastronomie. Akce se koná v úterý 28. března od 11 do 20 hod.

Prague Bar Show je jednou z největších gastronomických událostí u nás určených čistě profesionálům z oboru.

Jedná se o B2B obchodně edukační setkání všech segmentů gastronomie. Od výrobců, dodavatelů a distributorů přes služby pro restaurace, hotely, bistra, bary, kavárny, cateringy a další až po majitele, manažery a zaměstnance gastronomických provozů. „Rád bych všechny pozval na letošní jubilejní ročník. Neskromně musím říct, že Prague Bar Show 2023 bude svým rozsahem jednou z největších profesionálních gastro B2B událostí v Česku. Jsem moc rád, že jsme po covidové pauze opět v plné síle a akce se zúčastní téměř všechny velké nápojové společnosti působící v gastru,“ uvádí organizátor Martin Kraut.

Vedle tuzemských výrobců a dovozců se návštěvníkům představí také značky z Velké Británie, Irska, Rakouska, Německa, Švýcarska a dalších zemí, které v Česku hledají distributory. Prague Bar Show tak bude ideální příležitostí k navázání nových partnerství. Vystavovatelé se svými bary budou rozmístěni ve třech patrech budovy. Chybět nebudou ani tematické zóny jako pivní, kávová či Česká zahrada s tuzemskými řemeslnými destiláty.

Zájemci o edukativní část Prague Bar Show se mohou těšit na 21 seminářů rozdělených do tří stage.

Na první z nich, Barlife Stage, program zahájí panelová diskuze s názvem Účet prosím! Co potřebuje podnik, aby vydělával. Luboš Kastner (partner gastronomické skupiny BC21), Sylvio Spohr (majitel Café Louvre) a Honza Šimice (spolumajitel restaurace Fat Cat) budou probírat otázku cenotvorby, investorů i bankovních úvěrů v gastro oboru. Na Barlife Stage zazní diskuze ještě dvakrát: Vladimír Buťa a Jan Vlachynský budou debatovat na téma Internetový gastroteror. Když se jiní rozhodnou vám škodit. Následovat je budou Vladimír Votruba a Jiří Vacek z NEO Centra pro léčbu závislostí. Ti rozeberou, jak poznat první příznaky závislosti a jak si říct o pomoc. Součástí Barlife Stage budou také přednášky na téma well-being. Zatímco Max Charles Munson bude hovořit hlavně o fyzické odolnosti a metodě Wima Hofa, s psycholožkou Olgou Vlachynskou se posluchači ponoří do svého nitra a dozví se, jak o sebe sama pečovat stejně dobře jako o své hosty.

Zástupcům vystavovatelů pro představení jejich produktů bude určena Brand Stage.

Vystoupí na ní například Zdeněk Musil, majitel a zakladatel Palírny Radlík, jež byla vloni oceněna jako Palírna roku. Slovo dostane rovněž Olli Hietalahti, zakladatel a ředitel One Eyed Spirits a značky Hell or High Water, nebo například Metaxa ambasador Aris Chatziantoniou.

Třetí vzdělávací point dostal název Beer & Coffee Stage, jeho program bude totiž rovnoměrně rozdělen mezi pivní a kávová témata. Také zde se bude možné zúčastnit dvou panelových diskuzí: Budou brzy všechna piva bez alkoholu? Jak zatraktivnit národní nápoj novým konzumentům s Alešem Dvořákem, létajícím sládkem národního pivovaru Budějovický Budvar, a Robertem Vaverkou, generálním manažerem a spolumajitelem restaurací Bruxx a Vinohradský Parlament, a Zlato ve skle. Může pivo v hospodě stát 100 korun? s Lubošem Kastnerem a pivovarníkem Adamem Matuškou.

Kompletní program najdete na stránkách Prague Bar Show. Vstupenky na akci jsou již v prodeji na portálu GoOut.