Blíží se jedna z největších gastronomických událostí letošního roku. Prague Bar Show se po tříleté pauze vrací na scénu a rovnou s jubilejním desátým ročníkem. Stejně jako v roce 2019 přivítá návštěvníky v pražském Národním domě na Smíchově, kde je čeká přes 100 barů a expozic vystavovatelů, ale také 21 seminářů či diskuzí s uznávanými kapacitami z oboru gastronomie. Akce se koná v úterý 28. března od 11 do 20 hod.
Jedná se o B2B obchodně edukační setkání všech segmentů gastronomie. Od výrobců, dodavatelů a distributorů přes služby pro restaurace, hotely, bistra, bary, kavárny, cateringy a další až po majitele, manažery a zaměstnance gastronomických provozů. „Rád bych všechny pozval na letošní jubilejní ročník. Neskromně musím říct, že Prague Bar Show 2023 bude svým rozsahem jednou z největších profesionálních gastro B2B událostí v Česku. Jsem moc rád, že jsme po covidové pauze opět v plné síle a akce se zúčastní téměř všechny velké nápojové společnosti působící v gastru,“ uvádí organizátor Martin Kraut.
Vedle tuzemských výrobců a dovozců se návštěvníkům představí také značky z Velké Británie, Irska, Rakouska, Německa, Švýcarska a dalších zemí, které v Česku hledají distributory. Prague Bar Show tak bude ideální příležitostí k navázání nových partnerství. Vystavovatelé se svými bary budou rozmístěni ve třech patrech budovy. Chybět nebudou ani tematické zóny jako pivní, kávová či Česká zahrada s tuzemskými řemeslnými destiláty.
Na první z nich, Barlife Stage, program zahájí panelová diskuze s názvem Účet prosím! Co potřebuje podnik, aby vydělával. Luboš Kastner (partner gastronomické skupiny BC21), Sylvio Spohr (majitel Café Louvre) a Honza Šimice (spolumajitel restaurace Fat Cat) budou probírat otázku cenotvorby, investorů i bankovních úvěrů v gastro oboru. Na Barlife Stage zazní diskuze ještě dvakrát: Vladimír Buťa a Jan Vlachynský budou debatovat na téma Internetový gastroteror. Když se jiní rozhodnou vám škodit. Následovat je budou Vladimír Votruba a Jiří Vacek z NEO Centra pro léčbu závislostí. Ti rozeberou, jak poznat první příznaky závislosti a jak si říct o pomoc. Součástí Barlife Stage budou také přednášky na téma well-being. Zatímco Max Charles Munson bude hovořit hlavně o fyzické odolnosti a metodě Wima Hofa, s psycholožkou Olgou Vlachynskou se posluchači ponoří do svého nitra a dozví se, jak o sebe sama pečovat stejně dobře jako o své hosty.
Vystoupí na ní například Zdeněk Musil, majitel a zakladatel Palírny Radlík, jež byla vloni oceněna jako Palírna roku. Slovo dostane rovněž Olli Hietalahti, zakladatel a ředitel One Eyed Spirits a značky Hell or High Water, nebo například Metaxa ambasador Aris Chatziantoniou.
Třetí vzdělávací point dostal název Beer & Coffee Stage, jeho program bude totiž rovnoměrně rozdělen mezi pivní a kávová témata. Také zde se bude možné zúčastnit dvou panelových diskuzí: Budou brzy všechna piva bez alkoholu? Jak zatraktivnit národní nápoj novým konzumentům s Alešem Dvořákem, létajícím sládkem národního pivovaru Budějovický Budvar, a Robertem Vaverkou, generálním manažerem a spolumajitelem restaurací Bruxx a Vinohradský Parlament, a Zlato ve skle. Může pivo v hospodě stát 100 korun? s Lubošem Kastnerem a pivovarníkem Adamem Matuškou.
Kompletní program najdete na stránkách Prague Bar Show. Vstupenky na akci jsou již v prodeji na portálu GoOut.
Categories: Bruxx, Vinohradský Parlament
Tags: David Petřík