Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English

Napsali o nás: Bruxx

článek v city-life
By 28. 4. 2023

ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1rnVaY3kjTRARpIXANSQnVWSMtaGDht3X/view


Read More
lahve s alkoholem vystavené
By 29. 3. 2023

Po tříleté odmlce způsobené covidem se s jubilejním 10. ročníkem na scénu vrátila jedna z největších profesionálních gastronomických B2B událostí roku v Česku. A největší veletrh zaměřený na majitele a zaměstnance restaurací, barů, hotelů, penzionů, bister, kaváren, cateringů. A dalších a dodavatele produktů a služeb v gastronomii Prague Bar Show. Akce, které se účastní téměř


Read More
By 19. 3. 2023

Na Karlínských 20 odpovídá art specialistka J&T Banky Anna Pulkertová, která dokáže skloubit rodinu, práci, studium i budování vlastního startupu. Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme


Read More
lide degustující pití
By 16. 3. 2023

Blíží se jedna z největších gastronomických událostí letošního roku. Prague Bar Show se po tříleté pauze vrací na scénu a rovnou s jubilejním desátým ročníkem. Stejně jako v roce 2019 přivítá návštěvníky v pražském Národním domě na Smíchově, kde je čeká přes 100 barů a expozic vystavovatelů, ale také 21 seminářů či diskuzí s uznávanými kapacitami z oboru gastronomie. Akce se koná v úterý 28. března od


Read More
By 7. 3. 2023

Když miliony polárních tresek skrei začnou táhnout k souostroví Lofoty, mají se nejen rybáři, ale především kuchaři a gurmáni na pozoru. V tu dobu začíná totiž jejich lovná sezóna, která trvá tři měsíce. Zajít si tak na tohoto mořského poutníka do restaurace znamená opravdu kulinářský svátek. Belgická restaurace Bruxx nabídne výjimečné menu z tresky skrei pouze od 8. do


Read More
šéfkuchař Oldřich Matoušek s polární treskou
By 7. 3. 2023

Pouze po tři dny, od 8. do 10. března, bude možné v restauraci Bruxx v Praze na Vinohradech ochutnat speciality, jejichž hlavní ingrediencí je polární treska vyhledávaná pro své pevné a lahodné maso. Skrei poslouží kuchařskému týmu jako základ předkrmu a několika hlavních chodů. Skrei je norský výraz pro poutníka, a právě toto slovo polární tresku velmi dobře vystihuje. Žije v Barentsově moři, kde


Read More
naservírovaná polární treska
By 7. 3. 2023

Dlouho jsme se neozvali s naším klasických Mixérem, tak to musíme napravit! Tentokrát pro vás máme dvě speciální akce a jednu designovou novinku. Pokud máte rádi nevšední rybí pokrmy, víno nebo třeba rum, určitě si v těchto tipech vyberete. Polární treska skrei: zimní lahůdka na talířích v Bruxxu Když miliony polárních tresek skrei začnou táhnout


Read More
graf
By 23. 2. 2023

Praha 23. února 2023 – Qerku, které restauracím, kavárnám a dalším podnikům nabízí jednoduchou platbu skrze QR kód, se v loňském roce dařilo. Zaznamenalo čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovalo za hranice republiky, rozšířilo svou uživatelskou základnu na půl milionu uživatelů a integrovalo nové platební metody. V současné době tak pomocí Qerka platí alespoň jednou měsíčně


Read More
By 21. 2. 2023

Tuňák z Malediv, rejnočí křídlo, atlantský halibut, krevety, patagonské kalamáry, chobotnice, ústřice či mořští šneci. Tohle všechno na vás čeká v belgické restauraci Bruxx, která od 22. do 28. února pořádá mořský týden. Sous chef Oldřich Matoušek se svým týmem vám připraví nejen oku lahodící pokrmy, ale rozhodně je ocení i vaše zdraví. O Češích je známo,


Read More
krásně naservírovaný stůl plný jídla a salátů
By 18. 2. 2023

Gastronomie se neustále vyvíjí. Ať už jde o nové, či polozapomenuté ingredience, nové recepty, způsob přípravy jídel či celkové koncepty. Jak na ně reagují čeští šéfkuchaři, restauratéři a další odborníci z lokální gastro scény? Tempeh jako hlavní jídlo           „První, co mě napadá, je vaření s tempehem. Je to surovina, která je variabilní, a když se dobře upraví,


Read More
valentýnské menu s mořskými plody
By 12. 2. 2023

Bez ohledu na to, jestli jste single nebo zadaní, červená barva je nejen intenzivní, ale je barvou vášně, lásky i bohatství. V mnoha kulturách je tato barva považována za šťastnou. Ovšem nejvíce ji zaznamenáme na den svatého Valentýna, který se každoročně celosvětově slaví 14. února. Čím je tato barva tak výjimečná a proč se pojí


Read More
chlebíček s lososem
By 10. 2. 2023

Máte rádi svátek sv. Valentýna? Přestože se nejedná o původní český svátek, už u nás poměrně zdomácněl. A proč se vlastně na jeden den v roce se svou drahou polovičkou nezastavit a nezažít společně něco pěkného? Nemusíte hned běžet do zlatnictví a kupovat drahé šperky nebo voňavku, moc dobře víte, že láska prochází žaludkem. Co si dát


Read More
objednané jídlo v krabičkách od donášky
By 3. 2. 2023

Ať už jste věrnými příznivci svátku všech zamilovaných, nebo naopak jeho ostrými kritiky, oslavnému večeru se svou drahou polovičkou se pravděpodobně nevyhnete. Chcete-li se vyvarovat projevům náklonnosti na veřejnosti, vsaďte na domácí romantiku. Překvapit vás v tomto případě nemůže ani rozhodovací paralýza – společně s kurýrní službou Dáme jídlo jsme pro vás připravili výběr restaurací a gastro provozoven,


Read More
placení QR kodem
By 1. 2. 2023

V restauracích se velmi dobře usadili – na mnoha místech u každého stolu, většinou v rozích nebo na krajích, aby malá destička s QR kódem příliš nepřekážela. Víc než název a změť tvarů typických pro tento typ kódu neobsahuje. A přesto se mezi lidmi i restauratéry Qerko velmi rychle ujalo. Kde ho mají, nemusejí totiž


Read More
plněné šneci s dresinkem a chlebem
By 21. 12. 2022

Už vás nebaví stále dokola podávat na Štědrý den smaženého kapra? Pověste zástěru na háček a vyrazte s celou rodinou do podniků gastroaliance Together. V restauracích Vinohradský Parlament, Bruxx, Brambory a Sia na vás v období 24.-26. prosince čeká česká vánoční specialita – vaření i pečení šneci. Vyzkoušet můžete jak tradiční české recepty, tak zahraniční varianty.


Read More
plnění šneci na talíři
By 19. 12. 2022

Za první republiky to byla tradice, hlavně v Praze. Na šneky se chodilo během svátečních procházek s rodinou po městě a nabízely je tehdy mnohé restaurace či lahůdkářství. V poslední se tento zvyk opět vrací. Kde budou šneky servírovat o Vánocích v tomto roce. Z jídla chudých pokrm pro smetánku Za první republiky bylo vánoční chození


Read More
vouchery together
By 17. 12. 2022

Vymyslet skvělý dárek pro muže – ať už je to partner, táta nebo bratr – připomíná každým rokem namáhavé cvičení v kreativitě. Přece jen poukaz do barbershopu nebo peněženku dostal nejpozději loni. O vysmívaných obligátních ponožkách nemluvě. Pokud máte pocit, že letos už nedokážete dát dohromady nic extra, tady je porce nápadů, díky kterým budete


Read More
By 15. 12. 2022

Samozřejmě že existují stálice, které pod stromeček patří, a kdyby z dárkového papíru nevykoukl oblíbený parfém nebo poukaz na nákup krajkového spodního prádla, mohlo by vzniknout nepříjemné mrzení. Pokud si ale právě teď lámete hlavu, čím letos partnerku, mámu či kamarádku překvapit a extrémně potěšit, máme pro vás pár speciálních nápadů. Odpočinek podle vlastního gusta:


Read More
šéfkuchař Jan Pípal s autorem článku
By 10. 12. 2022

Hodiny odbily deset, a i když je v dvojrestauraci na Vinohradech ještě zavřeno, v kuchyni už se pracuje. Budu pomocnou silou šéfkuchaři Vinohradského parlamentu Janu Pípalovi při přípravě staropražského receptu na šneky. Přes vánoční svátky jich totiž s kolegy pro místní restauraci i sousední Bruxx připraví přes šest tisíc! Šneky jsem ještě nikdy nejedl a 


Read More
Oldřich Matoušek v časopise Glanc
humři položení na čerstvé zelenině
By 19. 11. 2022

Od potravy pro prasata, chudinu i vězně k delikatese na sváteční stůl. Tak takovou cestu urazil humr – korýš, který byl považován za mořského švába. Dnes je z něj vyhledávaná pochoutka, kterou servírují špičkové restaurace. Mezi ně patří i belgická restaurace Bruxx, ve které se na konci listopadu můžete těšit na humří týden. Sous chef Oldřich Matoušek vymyslel lehce kontroverzní


Read More
Oldřích Matoušek s humrem
By 19. 11. 2022

Pražská restaurace Bruxx pro své hosty po roce opět připravila humří týden. Od 23. do 29. listopadu si budou moci vybírat z menu sestaveného sous chefem Oldřichem Matouškem, který si libuje v chuťové kontroverzních kombinacích. Doménou restaurace Bruxx jsou speciality belgické kuchyně v čele se slávkami na několik způsobů. Na sklonku listopadu se ale jejím hlavním lákadlem na pouhých sedm dnů


Read More
By 14. 10. 2022

Se šípkovou! Ne, se zelím! Vzpomínáte si na film Slavnosti sněženek a již zlidovělou scénu, kde se znesváření myslivci hádají, jak nechají připravit kance? V podnicích sítě Together vám to rozhodování při zvěřinovém říjnu ještě trochu ztíží. Při čtení menu totiž budete řešit především dilema, co všechno zvládnete ochutnat. Dančí svíčkovou, jelena na belgickém pivu nebo vypečený bramborák s dančí kýtou


Read More
Lukáš Kováč
By 5. 10. 2022

Praha 5. října 2022 – Qerko od srpna spolupracuje se sítí restauračních zařízení Together. Vedle Brambor a Vinohradského Parlamentu, ve kterých probíhal testovací provoz Qerka, je nově možné platit v dalších čtyřech podnicích z této sítě – Bruxx, Sia, Potrefená husa Pardubice a Potrefená husa Hybernská. Je to letos již druhé partnerství, kterým Qerko ještě


Read More
Food piknik
novinový článek ve FOOD
David Petřík
By 7. 8. 2022

Sehnat a zaplatit personál je čím dál těžší. A podle Davida Petříka je pravděpodobné, že za luxusní večeři časem dáme tolik jako v Dánsku. David Petřík se v oboru gastronomie pohybuje téměř tři dekády. Začínal jako kuchař, dnes společně s Viktorem Kaplanem vlastní jednu z největších českých gastroskupin Together. Pod tu v současné době patří


Read More
architekt David Chmelař
By 28. 7. 2022

„Ideální je, pokud bydlení udržuje charakter daného místa. Vždycky chci, aby dům podpořil prostor a doplnil okolí – vedle starého domu klidně může stát nový, je ale třeba být pokorný,“ vysvětluje svůj přístup architekt David Chmelař. V našem pravidelném Q&A odpovídá, co mu přináší největší radosti či jakou činností si dokonale vyčistí hlavu. Od dětství a během střední


Read More
článek v časopisu blesk pro ženy
David Petřík
By 6. 7. 2022

„Gastronomie má jistou dávku elasticity se přizpůsobit a nevěřím, že by prošla velkou selekcí, i když hlavně vesnické podniky to budou mít přetěžké,“ říká spolumajitel sítě Together David Petřík. Covid jste se snažili porazit i projektem cloudové kuchyně Wewar. Jak se mu daří teď? Abych řekl pravdu, nejsme s projektem úplně spokojeni. Nedaří se nám


Read More
číšník s polévkami
By 4. 7. 2022

Polévka je u nás nejčastěji součástí oběda, ale hosté restaurací si ji mohou dát i kdykoliv během dne. Provedli jsme proto srovnání cen polévek ze stálé nabídky ve vybraných restauracích s tím, že jsme se zaměřili na masové vývary, zeleninové polévky, jako je například česnečka, a gulášové polévky. Posledními jsou ostatní druhy polévek nebo případně polévky z denní nabídky. Tabulky ukazují,


Read More
článek v časopise Dieta
článek v časopisu
slečna, který pije nealkoholický nápoj
By 20. 6. 2022

. NZdražování potravin si nejen při nákupech nelze nevšimnout. Jak jsou na tom nealkoholické nápoje v restauracích ve velkých českých městech? Server Podnikatel.cz provedl na základě zveřejněných nápojových lístků srovnání cen několika nealkoholických nápojů ve vybraných gastronomických podnicích napříč republikou. Jak jsme psali, například v restauraci U Šumavy plánovali zvednout ceny kvůli zdražení energií a cen dodavatelů, a to


Read More
kuchaři Olda Matoušek a Jan Pípal
By 17. 6. 2022

 


Read More
krevety na talíři
By 28. 5. 2022

Jedny jsou lepší vařené, druhé grilované nebo smažené. Řeč je o krevetách a kalamárech. A jestli jste si dosud mysleli, že si na čerstvých mořských plodech můžete skutečně pochutnat jen v přímořských letoviscích, pak v belgické restauraci Bruxx vás přesvědčí o opaku. Od 25. do 31. května se zde budou podávat například vařené krevety s 


Read More
čerstvá zelenina s krevetami a kalamáry
By 25. 5. 2022

Sous chef belgické restaurace Bruxx na pražských Vinohradech Oldřich Matoušek se s námi podělil o jednoduchý recept na krevety s výbornou mexickou omáčkou. SUROVINY (4 PORCE) celé krevety i s hlavou 1 kg zeleninový vývar 2 litry PICO DE GALLO: rajčata 500 g červená cibule 200 g červená chilli paprička 50 g citronová šťáva 100 ml čerstvý koriandr 50 g sůl a 


Read More
By 23. 5. 2022

Jedny jsou lepší vařené, druhé grilované nebo smažené. Řeč je o krevetách a kalamárech. A jestli jste si dosud mysleli, že si na čerstvých mořských plodech můžete skutečně pochutnat jen v přímořských letoviscích, pak v belgické restauraci Bruxx vás přesvědčí o opaku. Od 25. do 31. května se zde budou podávat například vařené krevety s 


Read More
kuchař Jiří Štift
By 23. 5. 2022

Brambory Brambory patří mezi suroviny, které mnoho z nás bere za samozřejmé a nad jejich mnohostranností se nejspíš nepozastavujeme. Tak nějak přirozeně víme, že některé se hodí víc na hranolky, jiné na kaši a na vánoční bramborový salát. Zapomeňte ale na varný typ A, B a C, jejich druhů existuje na tisíce! A právě v restauraci Brambory, jak


Read More
Mušle v časopise FOOD
By 5. 5. 2022

Asparagus, špargl, nebo česky chřest? Ať už této ryze jarní zelenině říkáte jakkoli, rozhodně by neměla ve vašem jídelníčku chybět. Nejen pro své blahodárné účinky na vaše zdraví, ale především pro svou lahodnou chuť. Pokud si na jeho přípravu doma netroufáte, zajděte v následujících dnech do restaurace Brambory nebo Bruxxu na delikatesní chřestové menu, díky němuž ho budete moci


Read More
článek v časopise Květy
cukrovinka velikonoční vájíčko
By 13. 4. 2022

Chcete si letošní Velikonoce užít doslova dosyta? Pak vsaďte na sváteční nadílku podniků gastronomické skupiny Together. Ať už se během svátků od 15. do 18. dubna vydáte na celé menu, osladíte si procházku výtečným zákuskem, nebo si zpestříte den lehkou svačinkou, můžete očekávat chutě s jarním závanem i tradicí. Anebo můžete zůstat doma a nechat si vybrané


Read More
zajímavá místnost plných věcí
By 5. 4. 2022

Na Novém Světě, na dohled od Pražského hradu, míchá osobité vůně, jako kdyby psala symfonii. Ostatně studovala hudební skladbu, a když mluví o výrobě parfémů na míru, používá termíny kompozice či tóny. Vůně ji vždy fascinovaly, jako samouk je začala kombinovat a před třemi lety založila značku Scent Roche. Její flakony a vonné vázy z ručně foukaného skla podle návrhu Elišky Monsportové mají uzávěr z opáleného


Read More
By 4. 4. 2022

Restaurace, hospody i hotely Během pandemie covidu-19 zažily úprk zaměstnanců a podle podnikatelů se jich od té doby vrátila jen malá část. Tenhle problém by teď mohli vyřešit uprchlíci z Ukrajiny, kterých během měsíce do země přišlo skoro 300 tisíc. Pomůže to? Šance Jak zalátat zoufalou zaměstnaneckou díru, to pro gastrosegment je. Podle Asociace hotelů a 


Read More
pizza a salát na stole
By 31. 3. 2022

Do jakých podniků nás zavál čerstvý jarní vítr? Třeba tam, kde se servírují barevné věnečky. Pak také na místo, které vábí svými koktejly. A v neposlední řadě do nefalšované italské restaurace na Krkonošské ulici. Poznejte s námi další krásy české gastronomické scény v novém, jubilejním vydání newsletteru Deli. 4pokoje + BKN Čerstvý jarní vítr zavál do


Read More
šéfkuchař v kuchyni s jídly
By 16. 3. 2022

Jedním z často opakovaných gastronomických trendů pro tento rok je nárůst online objednávek pokrmů z restaurací.  Tzv. cloudové kuchyně, které by bylo možné popsat jako restauraci bez restaurace. Jsou na vzestupu. A i když v našich končinách zatím nejsou obvyklou záležitostí, lze již zaznamenat první průkopníky. Například Wevar, jeden z nejnovějších počinů gastroaliance Together. Přestože se hosté


Read More
Rozhovor s Kateřinou Šantrochovou
krásný zákusek od cukráře Skály
By 10. 2. 2022

Valentýnský dortíček cukráře Skály, mušle sv. Jakuba, Valentýnské plato pro dva, Hovězí svíčková Wellington se zauzenou bramborovou kaší či růžový koktejl Sayuri. V podnicích gastronomické skupiny Together pro svátek všech zamilovaných připravili výjimečné menu, díky němuž se zamilujete podruhé. Rezervujte si včas místa ve své oblíbené restauraci, nebo využijte služby Wevar.cz, který vám vybrané lahůdky přiveze


Read More
výdejní okénko ve Vinohradským parlamentu
By 7. 2. 2022

Přibližně jedenáct tisíc živnostníků a firem zasažených covidovými zákazy a omezeními dostane pomoc od státu. Odhaduje to ministerstvo průmyslu a obchodu, které chce na kompenzacích rozdělit 2,5 až tři miliardy korun. To je zhruba čtvrtina sumy, kterou na podzim slibovala bývalá vláda. Kabinet Petra Fialy má programy definitivně schválit příští týden po diskuzích se svazy


Read More
článek v časopisu Květy
bramboráky ozdobené
By 18. 1. 2022

Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna. V restauraci Brambory Která se specializuje na bramborovou osvětu,


Read More
bramboráky na stole různě ochucené
By 18. 1. 2022

Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna. V restauraci Brambory, která se specializuje na bramborovou osvětu, budou od středy 19. do


Read More
By 12. 1. 2022

Mít restauraci přátelskou k dětem může být velkým přínosem. Přece jen, rodiny s malými dětmi představují lukrativní demografickou skupinu a děti jsou mnohdy těmi nejnáročnějšími zákazníky. První otázka, kterou byste si ale měli položit, je ta, jestli je status kids friendly správný pro koncept vaší restaurace. Jestli váš podnik nabídkou oslovuje spíše luxusnější klientelu, pak


Read More
článek v časopise Květy
Interiér restaurace
By 17. 12. 2021

Loni touhle dobou jsme si o tom mohli nechat zdát, nyní je situace příznivější a restaurace jsou otevřené. A některé z nich dokonce nabízejí speciální menu na Štědrý den. Připadá vám to neslýchané? Přitom jde o tradici. Naši předkové za první republiky například vyráželi do restauračních zařízení, aby si užili tradiční postní pokrm: šneky. Z původního jídla pro chudé se


Read More
By 8. 12. 2021

Docházejí vám nápady, co darovat pod stromeček? Máme pro vás tipy na dárky pro celou rodinu, ze kterých budou mít všichni radost. Co třeba neokoukanou mikinu od NeverEnough, gurmánský balíček od gastroaliance Together nebo lístky na kouzelnické představení Továrna na zázraky. Nemusíte ani nikam chodit, většinu snadno objednáte online. Díky tomu ušetřený čas můžete strávit


Read More
různé druhy brambor
By 29. 11. 2021

Antonie, Bluestar, Ballerina or Laura. These are the name of domestic potato varieties. And it is with them that a new restaurant concept has been born. Brambory (Potatoes), yes this is the name (blunt and to the point, we like it), is being opened by the gastronomic group Together in Pankrác, Prague. And yes, potatoes will obviously


Read More
Lukáš Soukup
By 25. 11. 2021

Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například pražské restaurace Sia a Bruxx, ale také bistro Sisters a Cukrář Skála. Na začátku listopadu otevřela na Pankráci nový podnik, jehož nabídka se točí kolem jedné hlavní suroviny – brambor. Restaurace Brambory je situována v Praze na Pankráci nedaleko obchodního centra Arkády. Opanuje poměrně rozlehlé industriální prostory, jež pojmou


Read More
humři na prkénku se zeleninou
By 23. 11. 2021

Vařený humr s champagne omáčkou, pošírovaný humr s madagaskarskou vanilkou nebo grilovaný humr s malajsijskou laksou. To je jen krátká ochutnávka toho, co vás čeká během gastronomické akce v týdnu od 24. do 30. listopadu v restauraci Bruxx, Kam můžete přijít tuto mořskou delikatesu ochutnat. Menu láká na humry, vafle i šampaňské  V pražské belgické restauraci Bruxx začíná humrový týden. „Vždy je


Read More
bramborové menu na stole
By 22. 11. 2021

V restauraci Brambory mají hosté poznat, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála, se na začátku listopadu rozrostla o další podnik nabízející poctivou kuchyni. A tentokrát zaměřenou na brambory z celého světa. V restauraci Brambory poznáte, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Restaurace Brambory Sídlící


Read More
bramborové pochoutky v hrncích
By 21. 11. 2021

Erteple, kobzole, či zemáky. Do poloviny 17. století se brambory objevovaly pouze na stolech boháčů jako vybraná pochoutka. Až posléze se staly především jídlem chudých. Popularitu potravině pocházející z Jižní Ameriky přinesly v moderní době třeba hranolky, a že nejde jen o přílohu teď ukazuje i nový podnik na pražské Pankráci. Ten se jmenuje jak jinak než Brambory. Hranolky, patatas


Read More
restaurace brambory
By 21. 11. 2021

Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála. Na začátku listopadu rozrostla o další podnik nabízející poctivou kuchyni. A tentokrát zaměřenou na brambory z celého světa. V restauraci Brambory poznáte, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Ochutnejte rozmanitost brambor v jediné restauraci svého druhu u nás Restaurace Brambory, sídlící na Pankráci v blízkosti obchodního centra


Read More
bramborové meny naaranžované na stole
By 15. 11. 2021

Gastronomická skupina Together Pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála, se na začátku listopadu rozrostla o další podnik nabízející poctivou kuchyni. A tentokrát zaměřenou na brambory z celého světa. V restauraci Brambory poznáte, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Restaurace Brambory Sídlící na Pankráci v blízkosti obchodního centra Arkády, nabízí


Read More
parta přátel na dobrém jídle
By 10. 11. 2021

S nákupem letenek je většina z nás stále zdrženlivá. A tak nezbývá nic jiného, než si malý výlet, byť pouze gastronomický, udělat po matičce Praze. Věřte, že i v našem hlavním městě můžete ochutnat speciality z blízkých i dalekých krajin. Objevit místo, kde připravují nadýchané donuty s dokonalou náplní a sladkou polevou, chce chvilku trpělivosti. Obzvláště, pokud


Read More
jídlo z Bruxxu
By 19. 10. 2021

Francouzi mají víno, Irové whisky a Belgičané pivo. Šedesát druhů lahvového a osm druhů na čepu lze ochutnat například v pražském podniku Bruxx. Na jejich jídelním lísku kromě speciálně kvašeného moku lze najít i další tradiční belgické pokrmy – od dvakrát smažených hranolek přes mušle, ústřice až po lutyšské vafle. Bruxx, který na pražských Vinohradech působí


Read More
Ruku na srdce organizační leták
By 13. 10. 2021

Listy se zbarvují do čím dál většího spektra barev, rána už bývají chladná a na obloze se čím dál častěji objevují draci. Podzim – někdo ho miluje, někdo ne, rozhodně se ale na podzim dá dělat spousta zajímavých věcí. Jako každý týden vám přinášíme ty nejzajímavější víkendové typy z každého kraje. Praha  Ta nejvýznamější akce,


Read More
popis knihy
článek restaurace s bonusem
sládci připravující pivo
By 24. 9. 2021

V těchto dnech se v úvalském pivovaru Libertas připravuje nový pivní speciál, který bude k ochutnání pouze na dvou místech v Praze, a to brasserii Bruxx a také v restaurantu Sia, a to navíc pouze po dobu jednoho měsíce. Bruxx je vyhlášený velkým výběrem belgických piv, ale také tím, že od svého otevření spolupracuje s tuzemskými minipivovary. „Naši hosté si speciál budou moci objednat již od


Read More
By 24. 9. 2021

Srpen byl u mě ve znamení většího klidu než obvykle. Spousta práce vyvrcholila Social Datem, odjela jsem si odpočinout na wellness víkend a rozhoupala se k vyřešení věcí, který jsem měla v hlavě už dlouho. Díky tomu jsem se pak držela víc doma, soustředila se na svoje věci a i proto se k tomuhle shrnutí dostávám až teď. Nakonec to byl


Read More
dvě mladé ženy
By 22. 9. 2021

Velkým fenoménem bydlení se v posledních letech staly vnitrobloky! Lákavé prostory, ze stran města ovšem dost opomíjená záležitost. Protože uvnitř města stále roste tlak na využití prostoru, není divu, že takových míst najdeme jako šafránu. Když už ale jsou, stojí rozhodně za to! Lidé prostě milují místa, kde mohou být sami sebou i uprostřed rušného města. Vnitrobloky


Read More
mušle v jutovém pytli
By 16. 9. 2021

Tento týden se nám urodilo hned několik dalších novinek z gastronomie, a proto jsme se rozhodli, že se s vámi o ně ještě dnes podělíme. Máme tu nové i znovuotevřené známé podniky, pár speciálních akcí nebo kurz vaření. Myslím si, že se máte na co těšit! Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou Na slávky


Read More
pytel s mušlemi
By 15. 9. 2021

Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou (15.-21. 9.) Belgická restaurace Bruxx zve na svůj jedinečný festival mušlí, na němž bude možnost ochutnat mušle z šesti evropských zemí. „V Bruxxu standardně používáme dánské slávky, a to jak divoké, tak farmované. Speciálně tento týden však představíme slávky z různých zemí, kromě již zmiňovaných dánských to budou slávky ze


Read More
By 15. 9. 2021

   


Read More
By 9. 9. 2021

K vaření ho přivedla administrativní chyba. A přestože kuchařina byla jedno ze tří povolání, které nikdy nechtěl dělat, má za sebou už bohaté zkušenosti z Anglie, Kanady a Francie. Kuchařina má totiž podle něj obrovskou výhodu – práci najdete snadno a rychle kdekoli na světě. Seznamte se s Tomášem Karáskem a jeho cestou, jak se


Read More
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
By 7. 9. 2021

V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří skoro denně. Jeho specialitou jsou knedlíky plněné. Nejen ovocem, nýbrž i masem. Teď má na menu třeba knedlík plněný uzeným jazykem přelitý křenovou omáčkou. Do knedlíku se dá vlastně schovat skoro jakákoli „česká klasika“. Třeba koprovka nebo segedín.


Read More
kuchař nandavá guláš
By 18. 8. 2021

Na růst cen surovin a dalších provozních nákladů musejí čeští restauratéři reagovat zvýšením cen, a to v průměru od tří až do 15 procent. Provozům chybí turisté i pracovní síly, se zdražování tak zřejmě zdaleka nejsou u konce. Vlivem pandemických uzavírek muselo definitivně skončit asi 15 až 20 procent provozů. A vzhledem k tomu, že náklady jako


Read More
Covid kříže na Staroměstském náměstí
By 11. 8. 2021

Field, Masné krámy, Yalta Craft Bistro, Pivovar Červený Vlk i Bruxx… Co mají tyto restaurace společného? Kromě dobré kuchyně a piva i stejné problémy. V anketě se ptáme na několik zásadních neduhů postcovidové gastronomie v Čechách. Anketní otázky: 1. Sezóna je v plném proudu, jak ji hodnotíte? Personál jste si udrželi nebo máte problém obsadit volná


Read More
mořské plody v zelenině
By 23. 6. 2021

Těšíte se, že si konečně zajdete do restaurace na oběd nebo příjemnou letní večeři? Co takhle z nich udělat gurmánský zážitek? Tři podniky spojené pod gastronomickou skupinu Together připravily na týden od 23. do 29. června speciální menu. Nalaďte se na léto chobotnicemi, kalamáry, kranasem, ale i meruňkovými či třešňovými knedlíky. Na duo kalamár a krevet


Read More
nazdobené krevety na talíři s citrónem
By 9. 6. 2021

Despite the fact that fried carp is the Christmas meal, the Czechs do not consume much fish. However, in recent years, restaurants and online companies have started offering more local freshwater and imported seafood dishes. Fish lovers Praha It is a venue that offers you fresh seafood dishes every week from Tuesday to Saturday from


Read More
lahve na plnění piva
By 7. 6. 2021

Tuzemské minipivovary se většinou s covidem popasovaly dobře. Najely na rozvoz i prodeje v řetězcích. Úvalský Libertas teď prodává akcie za 20 milionů a chystá se na výčepy v Praze. Nebylo to nejšťastnější načasování. Úplně nový minipivovar na dostřel od hlavního města, v Úvalech u Prahy, se naplno rozjel na konci roku 2019, ačkoli ho


Read More
By 1. 6. 2021

Nečekaně brzy, ale totálně naplno. Ještě před víkendem podniky sítě Together, kam spadají například pražské restaurace Bruxx, Sia nebo Vinohradský parlament, počítaly s tím, že až do poloviny června pojedou v  „režimu zahrádka“. Pátek to změnil. Stačilo jedno vystoupení ministra zdravotnictví a víkend tisíců lidí byl rázem úplně jiný. Platilo to i pro zaměstnance sítě Together, včetně jejího


Read More
By 19. 4. 2021

V létě 2020 jsme oznámili vítěze soutěže na jednotný vizuální styl městské a příměstské hromadné dopravy v Praze a Středních Čechách. Po pár měsících se návrh dočkal svých prvních realizací a my přinášíme rozhovor s autory vítězného řešení. Text je doplněn unikátními fotografiemi, které vznikly při redesignu autobusu v lakovacím boxu. Představíme vám také podobu


Read More
Velikonoční menu
By 30. 3. 2021

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. 30.03.2021 – 05.04.2021 Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a 


Read More
Velikonoce v TOGETHER
By 26. 3. 2021

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily vymazlené velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a Potrefené Husy Od


Read More
By 15. 3. 2021

Zavřít, otevřít jen zahrádku, otevřít bez omezení, potom zase jen do deseti večer, ubrat židle a snížit kapacitu, zavřít v osm večer, zavřít úplně, jídlo s pitím maximálně s sebou… Je za námi rok, kdy začali majitelé hospod a restaurací tuhle divočinu zažívat naplno. Velcí šéfkuchaři ale zbraně neskládají. Proud rok trvajících omezení, která zmizela jen během léta a na tři


Read More
By 18. 2. 2021

Živnostníci a firmy budou moci žádat o odškodnění například za uzavřené provozovny celý rok místo dosavadních šesti měsíců. Náhrady nebudou mít strop, stát však vyrovná jen skutečnou škodu, nikoli ušlý zisk. Počítá s tím návrh pandemického zákona, na kterém se v Poslanecké sněmovně v prvním kole shodla vláda s opozicí. Norma má už od přespříštího týdne nahrazovat


Read More
Bruxx
By 16. 2. 2021

Prague’s restaurant businesses have been innovating and coming up with new ways to keep attracting customers and catch up with their sales. Some sell two portions for the price of one, and some offer weekly home menus, for example. As E15.cz reports, According to a study conducted by Dotykačka, sales for many restaurants fell by 63 billion CZK


Read More
By 14. 2. 2021

Vaše chuťové buňky mohou zažít degustační orgasmus během Valentýna i za časů korony. A to i v případě, že vám importovaný svátek není po chuti. Příležitost ochutnat speciální menu nabízí restaurace, které kvůli pandemii přichází o další důležitý moment sezony: o tržby z romantických večeří. Výhodou domácího Valentýna je, že nemusíte dodržovat přesné pořadí chodů a můžete si klidně


Read More
By 12. 2. 2021

Dvě porce za cenu jedné, týdenní menu na doma nebo krabičková dieta. To jsou cesty, kterými se vydávají pražští restauratéři při snaze překonat uzavírku svých podniků a dohnat alespoň část svých tržeb. Následující reportáž přestavuje pětici z nich. Tržby gastronomických zařízení se loni kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím vládním opatřením podle analýzy společnosti Dotykačka propadly o 63 miliard korun


Read More
By 11. 2. 2021

St Valentine’s Day is quickly approaching, and what better way to show your love and appreciation for your better half than not kill them and yourself after a year of being stuck in quarantine together? Oh yeah, a Valentine’s Day dinner. Sure, forgot about that one.But unless a miracle happens in the next few days, Prague will still


Read More
By 2. 2. 2021

Pětkrát Kasteel Rouge, hromada hranolek, příjemná konverzace a všude kolem život. Nenápadně silné třešňové pivo vždy způsobilo, že cestou domů šlo získat pocit, že je člověk v Bruggách. Takto vypadaly – minimálně mé – návštěvy vyhlášené pražské restaurace Bruxx. A celé to bylo krásné. Podobně to bylo v restauraci Sia, kde jste zase mohli zapomenout, že nejste kdesi v Hongkongu,


Read More
Potravinové alergie
Tak chutná Belgie
Jak jsem potkala Brusel
By 22. 12. 2020

I když jsem v Bruselu strávil pět a půl roku, moc jsem se toho o něm nedozvěděl. Mezi věčným cestováním do Štrasburku a zpátky do Prahy, uzavřeností v eurobublině, neschopností mluvit s domorodci jejich jazykem, popíjením belgických piv a trčením v metru kvůli technickým poruchám mi nezbylo příliš času na poznání tohoto mého druhého domova. Naštěstí nejsou všichni takové netykavky jako my eurokrati.


Read More
Půl tuctu zapečených šneků
By 22. 12. 2020

Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vıvar z uzeného kolene. Půl tuctu zapečených vánočních šneků 200 g šneků 1


Read More
By 17. 12. 2020

Česko letos zažilo druhý nejhorší propad ekonomiky v novodobé historii. Hůř bylo jen v transformačním roce 1991, kdy hrubý domácí produkt klesl o více než 11 procent. Letos to podle posledních odhadů bude „jen“ o 6,5 procenta. Hospodářská krize vyvolaná koronavirem je ale jiná než všechny předchozí. Ekonomika dostala naprosto nečekanou ránu zvenčí, nešlo o žádné nahromaděné a přehlížené vnitřní problémy.


Read More
Nejlepší restaurace
By 30. 11. 2020

  Ocenění kvality pečetí se Zlatými lvy bylo rozdáno. Celkový počet restaurací oceněných pro sezónu 2021 je 93. Tři, dva a jeden Zlatý lev reprezentují výjimečnou kvalitu služeb a jsou zárukou zážitku pro hosty oceněných restaurací. Zlatí lvi jsou udělováni každoročně na základě hodnocení inspektorů projektu Nejlepší restaurace, který realizuje nakladatelství a vydavatelství TopLife Czech. Významní partneři garantují


Read More
Jan Pípal
By 29. 11. 2020

Šéfkuchař Jan Pípal díky angažmá v Sazka Aréně (dnešní O2 Aréna) ví, jaké to je vařit i pro téměř dvacet tisíc lidí. „Pouhé“ tisícovky strávníků se tak nezalekne, jak sám říká v nové epizodě podcastu Chef Arena. „Je to pro mě vlastně málo. Jde jen o to, jak si to člověk zorganizuje a jaký má na to prostor,“ vysvětluje


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 25. 11. 2020

Nakladatelství TopLife Czech udělilo nejlepším restauracím Zlaté lvy. Jde o jediný tuzemský počin svého druhu, kdy inspektoři Zlatých lvů navštěvují restaurace zcela anonymně a autenticky hodnotí kvalitu svého zážitku. Zároveň s udílením lvů vychází knižně gastronomický průvodce Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Všechny oceněné podniky zde mají dvoustránkovou česko-anglickou prezentaci, kterou si nelze zaplatit, ale jedině zasloužit.


Read More
Sushi Sashimi v Sia restauraci
By 19. 11. 2020

Co si takhle konečně spolu s drahou polovičkou a dětmi vyrazit za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal


Read More
Bistro Sisters
By 13. 11. 2020

Aktuální situace nedovoluje ani návštěvy fitness center, ani oblíbených restaurací či barů. A tak máte dvě možnosti – buď pověsit sport a dobrou gastronomii na hřebík, anebo nadále pracovat na své postavě a podporovat podniky, v nichž vám chutnalo. Nevzdávejte se proto věcí, které vás dělají šťastnými, jen proto, že je tu další vlna lockdownu. Sociální kontakt, pobyt na


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 10. 11. 2020

Pro potěchu chuťových pohárků Pokud mate doma gurmány, jistě jim uděláte radost voucherem do světa poctivé a smyslné gastronomie podniků skupiny TOGETHER. Díky voucheru tak mohou vyzkoušet tajemství belgické kuchyně v restauraci Bruxx, ponořit se do smyslnosti asijské kuchyně v Sia restaurantu, na českou klasiku v moderním hávu zajít do Vinohradského Parlamentu či Potrefené husy v Hybernské a Pardubicích, na odpolední


Read More
Marek Massl, manažer Foodway Cateringu
By 23. 10. 2020

VÝDEJNA obědů, kterou máte za rohem Dokonalá chuť jídel i zákusků. Poctivá kuchyně založená na kvalitních a čerstvých surovinách. Takový je kbelský Foodway Catering, který v polovině září otevřel v Park areálu KBELY VÝDEJNU (hala č. 3), kam si můžete zajít pro vynikající oběd za skvělé ceny. Nejen o ní jsme si povídali s manažerem Markem Masslem. V polovině září


Read More
By 22. 10. 2020

Navštívili jsme ještě před otevírací dobou a ještě když to šlo belgickou brasserii Bruxx a našich 15 otázek jsme položili jejímu sous chefovi Oldřichu Matouškovi. Jaké koření rád používá? Kdo je jeho kuchařským vzorem? Podívejte se na video ZDE. 


Read More
Michal Šzěpínek - majitel Prosekárny
By 21. 10. 2020

Zhruba před týdnem sedělo v nově otevřené Prosekárně na Petrském náměstí v Praze, kde dřevěné stoly ještě voní novotou, několik párů nad skleničkou italského šumivého vína. Teď smí podnik fungovat jen jako prodejna a z příkazu vlády s cílem omezit šíření koronaviru to tak zůstane prozatím do 3. listopadu. Majitel sítě pěti vinných barů a velkoobchodu s proseccem Michal Štěpánek ale


Read More
Technologie pomáhají k přežití v Gastru
By 12. 10. 2020

Přinejmenším čtrnáct dnů budou restaurace a bary fungovat v nouzovém režimu. Musejí zavírat v osm hodin a omezený je i počet hostů u stolu. Jarní vlnu epidemie gastronomický sektor, sice s obrovskými ztrátami, ale přece jenom zvládl. Nyní jsou majitelé hospod a barů daleko skeptičtější. „Přemýšlím, zda má cenu otevírat. Lidé se bojí chodit už i na obědy. Když může být otevřeno


Read More
Lutyšské koule s hranolky a římským salátem
By 3. 10. 2020

Lutyšské koule Sous chef  Bruxx – Oldřich Matoušek Ingedience: 400 g telecí plece 200 g vepřová plec 200 g Cibule 100 g oleje 200 g černého piva 100 g povidel 200 g masové šťávy 20 g tymiánu 100 g vinného červeného octa 100 g hnědého cukru sůl, pepř plocholistá petržel Postup Na oleji orestujeme do


Read More
Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou
By 2. 10. 2020

Thajské seafood kari se slávkami, citronovou trávou a thajskou bazalkou Thajská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších kuchyní na světě. Jídla jsou kreativní, pikantní, ale také velmi zdravá. A to i proto, že velmi často sázejí na čerstvé mořské plody. Za chutí Thajska samozřejmě nemusíte jen cestovat, díky tomuto receptu si ji vychutnáte i ve vlastní kuchyni. Recept vznikl


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 27. 9. 2020

David Petřík společně s Viktorem Kaplanem stojí za gastroskupinou Together. Mají pod sebou 11 podniků, které jim za normální situace generují půlmiliardový obrat. Mezi ty nejviditelnější patří asijská Sia, belgická restaurace Bruxx, na česká jídla zaměřený Vinohradský Parlament, dvojice cukráren nesoucích jméno šéfcukráře Lukáše Skály nebo cateringová firma Foodway. Na první pohled skvěle našlápnutý byznys, jenže


Read More
Mnoho restaurací musí zavírat do 22. hodin
By 25. 9. 2020

Zkrácení otvírací doby hospod je problém a budeme tratit na tržbách, shodují se pracovníci pražských restaurací oslovení Novinkami. Opaření začalo platit ve čtvrtek, restaurace a bary, které dosud musely zavřít do půlnoci, tak nyní musí učinit do 22 hodin. Opatření by mělo platit dva týdny. „Budeme muset zavřít dříve, je to pro nás dost velký problém,” okomentoval


Read More
Sous-chef Oldřich Matoušek
By 23. 9. 2020

Miluji zahradničení a zahrada je můj palác, kde se rodí ty  nejlepší nápady. Vedle okrasné zahrady, do níž jsem si  chodil odpočinout a vyčistit si hlavu, jsem propadl pěstování  zeleniny a s nadšením každý rok sleduji svou rostoucí úrodu.  A protože jsem zastánce kreativní, lehké a barevné kuchyně, stejně to vypadá i na zahradě. Nespokojím se s běžnými odrůdami, a tak  u mě


Read More
Slávky Bruxx
By 22. 9. 2020

Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma. Ingredience: Porce pro 2 osoby: 1 kg čerstvých slávek 50 g karotky 30 g uzené slaniny 30 g másla 150 ml


Read More
Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx
By 21. 9. 2020

Pražská restaurace Bruxx je proslulá především čerstvými slávkami, ale na menu najdete i jiné mořské plody. Sous-chef Oldřich Matoušek se s námi podělil o recept na přípravu čerstvých kalamár. Jejich příprava je velmi rychlá a s pomerančovým máslem s chilli uděláte dojem i na největšího gurmána! SUROVINY (4 PORCE) čerstvé kalamáry 800 g pórek 300 g česnek 50 g zeleninový vývar 300 ml


Read More
Příprava pokrmu z mušlí
By 18. 9. 2020

Úspěšný food festival Prague Mussel Week, který loni k ochutnání mušlových specialit zlákal přes 13 tisíc lidí, se letos od 21. do 27. září vrátí ve druhém ročníku. To nám všem, co milujeme dary moře, činí obzvláštní potěšení. Zájemci si na webu festivalu praguemusselweek.cz mohou zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates. Ty si budete moci


Read More
Mušlový týden už podruhé v Praze
Ponořte se do moře chutí.
By 15. 9. 2020

Úspěšný food festival Prague mussel week, který loni k ochutnání mušlových specialit zlákal přes 13 tisíc lidí, se letos od 21. do 27. 9. vrátí ve druhém ročníku. Zájemci si na webu festivalu praguemusselweek.cz mohou zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates. Ty si budete moci vychutnat ve více než 30 restauracích, včetně pražských špiček na přípravu


Read More
Together uspořádala několik eventů
By 13. 9. 2020

Gastronomická skupina Together, pod jejíž křídla patří například restaurace Bruxx, Sia a Vinohradský Parlament, bistra Sisters a cukrárny Cukrář Skála, na sklonku léta spojila síly s barem AnonymouS a společně uspořádaly tři eventy zasvěcené dobrému jídlu a koktejlům. První akce se uskutečnila v restauraci Sia, která je vyhlášená asijskými pokrmy připravovanými týmem šéfkuchaře Jiřího Štifta. Barmani z AnonymouS zde hostům představili tři


Read More
Prague mussel week
By 2. 9. 2020

Na čtvrtý zářijový týden je naplánován druhý ročník festivalu Prague mussel week, který prostřednictvím několika desítek restaurací nabízí zvýhodněná mušlová menu. Navzdory názvu do něj nejsou zapojeny výhradně pražské podniky. Cílem festivalu Prague mussel week, jenž se letos koná teprve podruhé, je ukázat, že si mušle nezaslouží nálepku luxusního a nedostupného zboží a že naopak mohou být chuťově výbornou, nutričně


Read More
Prague mussel week
By 1. 9. 2020

Dobře a správně připravené slávky jsou jeden z vrcholů nekomplikované gastronomie. V klasickém receptu s bílým vínem je zvládne uvařit každý, ve trocchu složitějších receptech je lepší ochutnat je na osvědčených místech. A na to je ideální navštívit některé z vybraných restaurací během Prague mussel week. Co jiného začít dělat během konce září, obzvláště, když má extrémně pršet, než jíst dobré


Read More
Prague mussel week
By 31. 8. 2020

Týden od 21. do 27. září bude v desítkách restaurací patřit holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabídne zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojí se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací budou dostupné i na webu PMW. Druhý ročník food festivalu Prague mussel


Read More
Servírované mušle
By 25. 8. 2020

Loňský Prague mussel week ukázal Čechům, že mušle nejsou luxusem, ale dostupným, chutným a velmi zdravím jídlem, které si mohou vychutnat i u nás ve vnitrozemí. Úspěšný food festival se 21. až 27. září představí se svým druhým ročníkem. Na zájemce čekají vouchery na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. Speciální menu se slávkami pro ně připraví kulinářské


Read More
Slávky
By 24. 8. 2020

Jakkoliv exoticky mohou na českých stolech mušle vypadat, mají pokrmy se slávkami řadu výhod. Jsou mimořádně zdravé, velmi chutné a jejich příprava bývá velice často opravdu rychlá a jednoduchá. Ověřit si to můžete třeba na tomto receptu. 1 PORCE DOBA PŘÍPRAVY DO 30 MINUT čerstvé slávky< 400 g olivový olej 60 ml česnek 2 stroužky bílé víno


Read More
Roušky se vracejí ve velkém
By 20. 8. 2020

Změna přišla rychle. Plošná opatření už zavádět nebudeme, tvrdil před dvěma měsíci premiér Andrej Babiš a ještě při tom stihl vynadat opozici, že straší lidi, pokud tvrdí opak. Tento týden však vláda oznámila návrat k povinnému nošení roušek ve většině vnitřních veřejných prostorů od 1. září do odvolání. Ve středu rozsah plošných omezení stvrdil ministr zdravotnictví Adam


Read More
Lehký cheesecake
By 17. 8. 2020

Podle doslovného překladu se jedná o sýrový koláč, ale v našich končinách se připravuje i z tvarohu nebo zakysané smetany, často se přidává ovoce. Žádnou z těchto obměn neuděláte chybu.


Read More
David Petřík
By 13. 8. 2020

Začínal jako kuchař, nyní jeho gastroskupina ročně utrží půl miliardy. Navzdory koronaviru otevírá David Petřík další podniky.


Read More
Šlechtovka v Praze
By 5. 8. 2020

Teď provizorní bistro. Co bude dál? „Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s úsměvem říkáme Bistro na stavbě,” komentuje spolumajitel gastronomické skupiny Together David Petřík. Zmíněná síť restaurací Together dále spravuje restaurace Bruxx, Sia, Vinohradský parlament, patří do ní také provozy pod značkou Cukrář Skála, Foodway Catering (právě ten se stará o provoz dočasného bistra ve


Read More
Nákupní tipy
By 17. 7. 2020

Nejlepší na světě – Kampotský pepř v Bruxx


Read More
Již otevřené bistro Šlechtovka
By 15. 7. 2020

Na začátku prázdnin se vedle Šlechtovy vily v pražské Stromovce objevilo nové, provizorní bistro, které slouží návštěvníkům k občerstvení. Provozuje ho gastroskupina Together. “Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s uměvem říkáme Bistro na stavbě,” říká spolumajitel Together David Petřík. U Šlechtovy vily stojí nové bistro od majitelů Bruxxu nebo cukráře Skály Bývalý lodní kontejner předělaný na


Read More
Již otevřené bistro Šlechtovka
By 12. 7. 2020

Šlechtova restaurace v pražské Stromovce se pomalu přibližuje otevření po rekonstrukci, která započala v roce 2017. Magistrát hlavního města nyní dokončil úpravu okolí před historickou budovou. Jelikož slibovaný start provozovny uvnitř opraveného památkově chráněného objektu se odložil, vyrostlo u „Šlechtovky“ v černém kontejneru bistro. Koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL) převzala projekt, o němž se mluví od začátku devadesátých let,


Read More
By 10. 7. 2020

Hospodští prostě umějí pracovat s minimem nákladů a dokážou si sáhnout na skutečné dno. Pokud nějaká krize, a řekněme očištění trhu, nastane, pak až za několik měsíců, tvrdí spoluvlastník gastroskupiny Together David Petřík.


Read More
Chobotnice na kokosovém mléce v Bruxx
By 23. 6. 2020

Zahajte léto jako opravdoví gurmáni v Bruxxu Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž hlavní roli si střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami


Read More
By 22. 6. 2020

Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…


Read More
Mořské hody v Pražských restauracích
By 19. 6. 2020

Co si takhle vyrazit s dětmi za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy


Read More
Kvalitní menu v Praze
By 8. 6. 2020

Každý skvělý výlet musí být obohacen skvělým jídlem. My vám přinášíme ten nejlepší možný výběr, abychom vaše chuťové buňky poslali do ráje. Také bereme v potaz poměr ceny a kvality, abyste nemuseli sáhnout až na samotné dno vaší peněženky. Na prvním místě pro nás především to, aby vám chutnalo! Grosseto Výborná italská restaurace s vynikajícím jídlem a příjemným servisem. Pokud máte děti, určitě


Read More
U Šlechotovy restaurace bude stát stánek
By 1. 6. 2020

BUBENEČ U rekonstruované Šlechtovy restaurace ve Stromovce by se v polovině června měl otevřít stánek s občerstvením a toalety. Památkově chráněná budova se opravuje od roku 2017, celá zahradní restaurace se otevře patrně až příštírok na jaře. O památku se bude starat městská firma Obecní dům, která nedávno vysoutěžila provozovatele restaurace. „Od poloviny června počítáme s umístěním prodejního stánku s občerstvením. Návštěvníkům budou


Read More
Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.
By 28. 3. 2020

Spolu se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími restauratéry podepsal otevřený dopis vládě, ve kterém žádá o pomoc. Ačkoli jeho podniky patří mezi vyhlášená místa pražských gurmetů, jak sám přiznává, současná situace ohrožuje i je. Spolumajitel Together Restaurants (Bruxx nebo Sia) David Petřík mluvil v rozhovoru pro deník FORUM 24 o tom, co bude v následujících dnech a měsících rozhodující, ale i jak změní koronavirus


Read More
Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.
By 23. 3. 2020

Bylo by fajn ji mít, ale náš cíl to určitě není, říká o Michelinské hvězdě jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.  „Neříkám, že nás Michelin vůbec nezajímá, ale není to náš cíl. Vždy se budeme soustředit – a vždycky jsme to říkali naprosto otevřeně – na vydělávání peněz,“ tvrdí podnikatel v rozhovoru, který vznikal ještě


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 22. 3. 2020

Známi čeští šéfkuchaři, restauratéři, majitelé barů a kaváren, poslali o víkendu otevřený dopis adresovaný premiérovi a vládě. „Většina gastronomických podniků v České republice je dnes ve vážném ohrožení,“ upozorňují v dopise, pod kterým jsou podepsaní kuchaři Radek Kašpárek, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář nebo známý restauratér Tomáš Karpíšek. Šéfkuchaři dále zmiňují, že podle rozboru právních kanceláří na současnou situaci pamatuje zákon


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 21. 3. 2020

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je


Read More
Velkorysé prostory restaurace Bruxx
By 12. 3. 2020

Velkorysé prostory restaurace se nacházejí v novorenesančním Národním domě a jsou rozděleny do několika místností a dvou pater. Šéfkuchař a spolumajitel Jan Pípal připravuje pokrmy podle originálních belgických receptur a z originálních surovin. V Bruxxu jsou základem mušle, které se čerstvé dovážejí několikrát do týdne a podávají spolu se smaženými hranolky a domácí majonézou. Jejich


Read More
Loga - Catering Foodmasters 3000, design: Nikola Wilde; Long story short, design: studio Kosatko; Vinohradský pivovar, design: Petr Šabach; skupina Together, design: Petr Štěpán
By 10. 3. 2020

Vedle otázky migrantů, fotbalu, a nově i sazeb DPH na pivo se, jak známo, každý Čech dokonale vyzná ještě ve dvou věcech – v grafickém designu a ve vaření. Vzpomeňme na diskuze pod články o nedávno ukončené soutěži na nové logo Prahy 3. „Já bych to po třech pivech namaloval líp“, myslí si půlka národa. Druhá půlka, ač nepolíbena


Read More
Bezedné slávky se špekem v pražském Bruxxu.
By 20. 2. 2020

Do oslav dnešního tzv. Tučného čtvrtku se letos zapojí 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Kromě tučných masitých jídel budou podávat přídavky některých pokrmů zdarma, bezedné polévky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Loni se na podpoře této akce domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione – s dalšími podniky, například


Read More
Tučný čtvrtek v Polsku.
By 20. 2. 2020

Do oslav tzv. Tučného čtvrtku se letos zapojí 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Vedle tučných masitých jídel budou podávat přídavky některých pokrmů zdarma, bezedné polévky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Loni se na podpoře této akce domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione – s 


Read More
Tučný čtvrtek
By 18. 2. 2020

…aneb V jakých restauracích dostanete 20. 2. „tučńáka“ na talíři. Masopust je v plném proudu. Na náměstích se to hemží průvody masek, zabijačkami a živou muzikou. Vrcholem tohoto období je takzvaný Tučný čtvrtek, který letos připadá na 20. února. Jeho cíl je jediný, pořádně si nacpat břicho, aby během následujícího půstu bylo jednoduše „kde brát“. Následující Popeleční středou totiž


Read More
Tučný čtvrtek
By 16. 2. 2020

Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst? Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě


Read More
Rekonstrukce Šlechtovi restaurace v Praze
By 14. 2. 2020

Vedení hlavního města zamýšlí v dubnu částečně otevřít Šlechtovu restauraci, v současné době prověřuje a řeší možnost částečné kolaudace rekonstruované památky. Oprava restaurace začala v roce 2017. „Částečně už by mohla mít Šlechtova restaurace nějaké funkce pro veřejnost v dubnu. Já si hlavně přeji, aby tam byla možnost občerstvení a zajít si na toalety. Děláme


Read More
Zabijačkové hody
By 28. 1. 2020

Menu od michelinského šéfkuchaře, krevetové menu, omáčkový souboj či tradiční česká zabijačka. I v zimě se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce. Hranolkování Široké francouzské pojmenované podle pařížského mostu Pont-Neuf, klasické belgické z odrůdy Diego či tenké z odrůdy Sokrates. Ke každému jídlu jiné hranolky. Restaurace Bruxx si pro své hosty


Read More
By 8. 1. 2020

Nevíte kam v Praze s kočárkem na procházku? Nechceš sedět doma a hledáš dětské herničky v Praze? Tři maminky poradí kam zajít a užit si s dětmi jakéhokoliv věku. RESTAURACE / KAVÁRNY s dětským koutkem Praha 1 FOOD LAB (Haštalská), velkorysý dětský koutek MISTRAL CAFE (Valentinská), dětský koutek CAFFÉ THERAPY (Školská), dětský koutek AMBIENTE PIZZA NUOVA (Revoluční), dětský koutek MANU (Revoluční), dětský


Read More
By 21. 12. 2019

Vánoční šnečí menu. Připravte si tradiční vánoční pokrmy doma Šéfkuchař belgické restaurace Bruxx a Vinohradského Parlamentu Jan Pípal radí, jak si připravit šneky z pohodlí domova. Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční


Read More
By 19. 12. 2019

Nakládaný kapr, treska, ale i chobotnice. Co večeří na Vánoce šéfkuchaři? Kapr a bramborový salát. Klasika českých Vánoc a tradice. Ne ale každá česká rodina ji dodržuje. Server Lidovky.cz se zeptal, co večeří na Štědrý den šéfkuchaři. 1) Co večeříte na Štědrý den? 2) Kterou jinou rybu byste si dali, pokud večeříte kapra? Pavel Veltruský,


Read More
rybí polévka
By 16. 12. 2019

Vánoční atmosféra nás již téměř pohltila a od vytouženého klidu nás dělí posledních pár dní. Svět se přesto točí dál a ani gastronomická scéna neusíná na vavřínech. Pořád se něco děje: restaurace připravují nové menu, silvestrovské programy, oslavy nového roku. Zkrátka to, co pro nás je obdobím klidu a pohody, je pro profesionály z řad


Read More
By 2. 12. 2019

David Petřík a Viktor Kaplan provozují již sedm restaurací. „Sázíme na velikost a stabilitu, proto máme provozovny velké. To by pomohlo ustát možný příchod krizového období, kdy klesne kupní síla a malé podniky krachují,“ říká David Petřík v dalším dílu pořadu Recept na úspěch. Podívejte se. Gastronomická skupina Together provozuje restauraci Sia, cukrárny Cukrář Skála, restaurace Bruxx a Vinohradský Parlament,


Read More
By 26. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/72477910-0cbcd7773ab5536e8c18/  


Read More
By 26. 11. 2019

  ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/72477923-29d44eaab834ec8f5deb/  


Read More
By 17. 11. 2019

Víkend: Drahá demokracie, zdarma do galerie, Velvet party, vege zabijačka Drahá Praho, pojďme o víkendu slavit, že můžeme jít k Šípku, na další „mega-koncert“ na Letnou, na nově otevřenou výstavu živých medúz na střeše obchoďáku, zdarma na umění do Národní galerie nebo klidně na vegetariánskou zabijačku a každýmu je po tom buřt! Díky, že už


Read More
By 14. 11. 2019

Brazil Runner´s Flashback: Touch w/ Umek   Minulý týden pro mne nezačal úplně ideálně. Plánované řezání hlasivky laserem na ORL ambulanci v plné narkóze a následné 3 dny v motolské nemocnici nejsou úplně divadlem, které bys chtěl navštívit. Proto jsem také odmítl hraní s Christianem Varelou na Chameleon Festu v ostravském Fabricu a přijal „klidný“


Read More
By 13. 11. 2019

    ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71932375-31e19ff612830c27495e/


Read More
By 7. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71724694-34772b0e2de2f22f65c2/


Read More
By 10. 10. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/69706392-cc80e02aeec29d85e489/  


Read More
By 2. 10. 2019

Jak fungují moderní technologie v gastronomii BY REDAKCE · 2.10.2019 Mobilní aplikace, moderní technologie a online systémy naplno pronikají i do gastronomie. Restaurace Červený Jelen tyto technologie plně využila. V  podniku je 500 míst, se zahrádkou a salonky může být kapacita až pro 700 osob. O kvalitu jídla se stará šéfkuchař Marek Fichtner a každý host s vychlazenou plzní v 


Read More
šéfkuchař Jan Pípal
By 29. 9. 2019

Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty Po rozsáhlé rekonstrukci se v září znovu otevřel pražský Vinohradský Parlament, kromě změny designu se provozovatelé v čele se šéfkuchařem Janem Pípalem rozhodli vsadit i na změnu jídelníčku. Tradiční česká jídla a sezonní pokrmy, jako jsou zvěřinové hody nebo zabijačka,


Read More
Netopýr
By 18. 9. 2019

Chuť pepře je závislá na velikosti a barvě. Ten nejlepší se hnojí netopýřím a kravím trusem Do Kambodži přijeli poprvé jako turisté, ale zemi si zamilovali a často se vraceli. Dlouho přemýšleli, jak se zemí spojit život i práci a jak zlepšit životní podmínky místních. A výsledek? David Pavel a Klára Dohnalová vozí do Česka


Read More
By 17. 9. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/67379684-1baeb950778c0e4e7102/


Read More
By 12. 9. 2019

  ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/67107851-69a50c0decbfb7b0fbc6/


Read More
David Petřík
By 8. 8. 2019

Značka Together je na českém trhu něco málo přes rok. O tom, co vše přinesla skupině již zavedených restaurací, hovoří jejich spolumajitel David Petřík. Budování značky restaurace se dá přirovnat k rychlé terénní práci, kde se chyba projeví takřka okamžitě. Když se daří, podnik je plný, když se něco nepovede, zákazníci to dají téměř vždy


Read More
chlebíčky na prkénku
By 9. 7. 2019

Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem. Gastronomická aliance Together Do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok


Read More
Vafle se šlehačkou
By 28. 6. 2019

Rádi bychom vás pozvali na naši nejsladší událost v roce Vafle v Bruxxu. Na konci června se můžete opět těšit na křupavé potěšení. ZAČÁTEK:26. 06. 19 KONEC:30. 06. 19 ČAS:10:00 – 23:00 KATEGORIE:gastro|cukrárny a lahůdky Vloni jste si mohli pochutnat třeba na Royal vafli nebo na Lutyšské vafli. Letos pro vás chystáme nové variace vaflí, které jste zaručeně


Read More
By 28. 6. 2019

Poslední červnový víkend servíruje doslova žhavé tipy, kam v metropoli vyrazit. Počasí vás ochladí nejspíš až v pondělí, do té doby hledejte osvěžení u bazénu, v galerii, v klimatizovaném kinosálu nebo po západu slunce v letním kině. Nejen tam vás zavede redakční výběr TOP víkendových akcí v Praze. P.S. Pokud na víkend zdrháte do Varů,


Read More
By 13. 6. 2019

Kam o víkendu v rozpálené metropoli? V pátek doporučujeme ochlazování gelatem, oroseným pivem či ciderem. V sobotu to jistí pořádný relax na břehu Vltavy na open air festivalu ARENA, piknik ve stínu stromů v Grébovce nebo výstup na komín (snad bude ve výškách alespoň trochu foukat). V neděli už by mělo být spíš pod mrakem, nicméně


Read More
natočené pivo
By 13. 6. 2019

My v Together Restaurants si vážíme každého tatínka, a proto jsme se rozhodli všechny tatínky malinko odměnit. Přiveďte svého tátu do jednoho z našich podniků, dejte si u nás pivo, zmrzku, chlebíček nebo drink a tátu pozveme tentokrát my! Tatínka můžete pozvat do: → Bruxx na čepovaný belgický speciál → Cukrář Skála na speciální zmrzlinu pro táty – karamel se solí → Sia Restaurant na drink


Read More
chlebíčky na prkénku
By 6. 6. 2019

Maminkám jsme své díky a vděk vyjádřili během druhé květnové neděle. Děti si letos svůj den už také užily. Nyní přichází na řadu leckdy opomínaný Den otců, který tento rok připadá na neděli 16. června. Gastronomická síť Together na tatínky rozhodně nezapomíná a ve všech svých podnicích si pro ně připravila speciální nabídku.Bistro Sisters Vezměte tátu do


Read More
chlebíčky na prkénku
By 4. 6. 2019

První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku vlastní gastronomická aliance TOGETHER. Bistro prošlo zevrubnou rekonstrukcí, propojilo se se sousedním Cukrářem Skálou a vedle precizně poskládaných chlebíčků s netradičním vrstvením, jako je kachna se zelím, vepřové s kapustou nebo květák, nabízí příjemné posezení se sklenkou vína či


Read More
By 31. 5. 2019

Podnikatelé Viktor Kaplan (42) a David Petřík (42) společně vedou gastronomickou síť Together. V Praze před pěti lety otevřeli moderní českou hospodu Vinohradský parlament a od té doby se nezastavili. V brasserii Bruxx podávají belgické speciality, v restauraci Sia zase asijskou kuchyni. Provozují dvě cukrářství Skála a loni koupili chlebíčkárnu Sisters. Dva gastronomičtí workoholici si


Read More
By 2. 5. 2019

Po vysoké škole nastoupil jako koncipient do advokátní kanceláře, kde ale pobyl jen několik měsíců. Brzy se mu naskytla možnost provozovat restauraci Potrefená husa v pražské Hybernské ulici. „Vždy mě to táhlo více ke gastronomii než k právům, ale právní vzdělání se mi dnes jako majiteli řady restaurací velmi hodí,“ říká Kaplan. V profesním životě


Read More
mazanec
By 18. 4. 2019

Jako malý jsem vždy chodil na Velikonoční pondělí na „koupačku“. Pocházím slovenské vesnice, kde obléváme vodou mladé slečny, ale i starší ženy, abychom jim zabezpečili pevné zdraví a krásu. Navštívit celou rodinu a všechny spolužačky někdy trvalo až do pozdního odpoledne. Dnes už tyto tradice nedodržuji, maximálně ráno poliji vodou spící manželku. S Velikonocemi mám vždy spojený bramborový


Read More
mini dortíky s polevou
By 16. 4. 2019

Po celý nadcházející týden si můžete dosyta užít „Velikonoc v Písecké bráně“, které nabízejí rozmanitou přehršel hudebních vystoupení, výtvarných a rukodělných dílen pro děti či divadelní pohádky pro nejmenší. Milovníky starých filmů a počátků kinematografie jistě naláká akce „Na Dlabačově se rozjíždějí klasické filmové projektory“, která představí kultovní filmy s doprovodem tématických drinků. Nakoupit si některý ze


Read More
jídlo v restauraci
By 13. 4. 2019

Praha je skvělá v tom, že zde máte nespočet možností stravování – bistra, stánky, trhy, restaurace, fast foody a další. Dneska se zaměříme na situaci, kdy se chcete opravdu dobře a kvalitně najíst a proto jsme si pro vás přichystali seznam – nejlepší restaurace v Praze. Vybrali jsme jich celkem 30, ale rozhodně to nejsou všechny. Vybírání bylo náročné, seznam zahrnuje


Read More
By 8. 4. 2019

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18. dubna.


Read More
By 4. 4. 2019

Doufáme, že jste si o víkendu náležitě odpočinuli, protože v novém týdnu vás čeká zážitkový maraton. Naučíte se recyklovat, zažijete hvězdnou oscarovou noc, budeme vás lákat na motýly, proměníte se ve světlušky, a také poznáte všechny krásy Prahy. A pokud byste si náhodou v tomto článku nevybrali, podívejte se na vizitky 18 nově otevřených podniků. 1/ Kam na film


Read More
kuchař v kuchyni
By 4. 4. 2019

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18.


Read More
losos s citrónem
By 1. 4. 2019

Na Garden Food Festivalu v pražském Karlíně, který se koná od 4. do 6. dubna, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z celého Česka, ale i Evropy a světa. Festival bude zahájen ve čtvrtek ve 14:00 hodin. Na stáncích v areálu barokní budovy Invalidovny a přilehlém parku se představí špičkové restaurace, zajímavá bistra a nevšední koncepty ve


Read More
servírování slávek na talíř
By 29. 3. 2019

Redakce 29. 3. 2019 Máte rádi mušle i asijské chutě? Potom by vám neměla uniknout akce, kterou na polovinu dubna připravila brasserie Bruxx. Těšit se můžete na netradiční spojení belgické a asijské kuchyně, to vše pod dohledem asijských kuchařů z restaurace Sia. Restaurace Bruxx a Sia ze sítě Together vaří společně. Tentokrát do belgické restaurace zamířili


Read More
kuchař
By 28. 3. 2019

Michelinskou hvězdu obhájily dvě pražské restaurace – La Degustation Boheme Burgeoise a Field. Pro koho je to zklamání? Proč hvězdu nedostala restaurace Paloma a nejsou šéfkuchaři až moc pohlceni sami sebou? Server Lidovky.cz se zeptal oceněných i neoceněných šéfkuchařů, co si o stavu české gastronomie a michelinském průvodci myslí. Jakub Černý, restaurant Alcron „Hvězdu jsme


Read More
jídlo na stole
By 23. 3. 2019

Jak na každém rohu pražských ulic vyskakují nové restaurace, bistra a kavárny, mohlo by se zapomenout na stálici naší gastro scény, belgickou restauraci Bruxx. A to by byla škoda! Bruxx je příjemná restaurace na Náměstí Míru, která je jako jedna z mála zaměřená na belgickou gastronomii. Kromě jiného to znamená ohromující výběr belgických piv, která


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 1. 3. 2019

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters. „Zaplať pánbůh že skončila


Read More
talíře s jídlem
By 28. 2. 2019

Vinohradský Parlament is a modern Czech pub that always cooks honest and exclusively Czech cuisine. With respect for tradition and time-tested recipes, the cookery team, led by chef Jan Pipal, brings modern trends and original modifications. Beer is given the greatest possible care, so they use unique beer cooling technology, glass cooling and water-cooled tanks. All


Read More
žena v kostýmu
By 24. 2. 2019

Tento týden nás čeka tučný čtvrtek. Že vám to nic neříká? Tučný čtvrtek předchází Popeleční středě a je přípravou na poslední, nejbujařejší 3 dny masopustního veselí. Některé zdroje uvádějí, že právě Tučným čtvrtkem začíná Masopust. Na Tučný čtvrtek by se mělo co nejvíce jíst a pít, a proto se více než 30 restaurací rozhodlo, že v tento den budou nabízet


Read More
klobásy
By 24. 2. 2019

Praha Do oslav tzv. Tučného čtvrtku, který bude za čtyři dni, se letos zapojí 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Kromě tučných masitých jídel budou dávat zdarma přídavky některých pokrmů, bezedné polévky, dvojité panáky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Letos se na podpoře oslav domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 22. 2. 2019

Upozornili na sebe restaurací Sia, kam se dnes chodí na skvělou asijskou kuchyni. Mají „belgický“ Bruxx i „český“ Vinohradský parlament. Otevřeli dvě cukrárny a koupili chlebíčkárnu. A za měsíc otevřou cateringovou firmu. Podnikatelé Kaplan a Petřík budují restaurační skupinu Together. HN: Co jste měli naposled dobrého k jídlu? Petřík: Když trávíte většinu času pracovně v hospodách, gastronomické zážitky už


Read More
malovaný obličej
By 19. 2. 2019

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojuje přes 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Na Tučný čtvrtek, který letos vychází


Read More
krevety
By 18. 2. 2019

Bruxx restaurant is a stylish brasserie focused on Belgian cuisine and Belgian beer located in Náměstí Míru Square. Until 20th February, ‘Shrimps in Bruxx’ will be taking place at the restaurant, as part of their festival. The restaurant hosts six sea-food festivals annually the most popular being the lobster festival which usually occurs just before


Read More
Tipy Týdne
By 15. 2. 2019

Nový týden už podle předpovědi nebude tak letní jako dosud, takže se připravte na jarních 5-10 °C. Do zběsilého rozpuku se dostaly i zajímavé akce v metropoli. Takže tentokrát vás nebudeme zdržovat doprovodnými texty a vysvětlováním, proč byste zrovna sem nebo tam měli zajít, ale tady je kadence těch nejzajímavějších akcí v Praze. Ra-ta-ta-ta-ta-ta… Harry


Read More
City Beekend
By 15. 2. 2019

Plán na víkend? Vraťte se do dětství a užijte si s dětmi nebo bez nich velkolepou výstavu slavného studia Pixar. Potom zajděte na krevety, na severské filmy, na masopust a na koncert kapely Circus Problem a doufejte, že vám z toho mixu nebude špatně. Dojde-li vám energie, zajděte si pro nakopávák k Baristovi roku. A taky se


Read More
tanečníci
By 14. 2. 2019

Antivalentýni i růžové akce pro zamilované se konají po celém městě Deník Metro vám přináší tipy, kde se v metropoli pobavit a kam zajít během tohoto týdne. V botanické zahradě připomenou dnes, jak důležitou úlohu sehrávaly rostliny v milostném životě předků. „Zaměříme se na milostná orákula, čarování s rostlinami i symboliku rostlin spojenou s namlouváním, slibem partnerské věrnosti a svatbou, na rostlinná


Read More