Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English

Napsali o nás: Bruxx

By 1. 6. 2021

Nečekaně brzy, ale totálně naplno. Ještě před víkendem podniky sítě Together, kam spadají například pražské restaurace Bruxx, Sia nebo Vinohradský parlament, počítaly s tím, že až do poloviny června pojedou v  „režimu zahrádka“. Pátek to změnil. Stačilo jedno vystoupení ministra zdravotnictví a víkend tisíců lidí byl rázem úplně jiný. Platilo to i pro zaměstnance sítě Together, včetně jejího


Read More
By 19. 4. 2021

V létě 2020 jsme oznámili vítěze soutěže na jednotný vizuální styl městské a příměstské hromadné dopravy v Praze a Středních Čechách. Po pár měsících se návrh dočkal svých prvních realizací a my přinášíme rozhovor s autory vítězného řešení. Text je doplněn unikátními fotografiemi, které vznikly při redesignu autobusu v lakovacím boxu. Představíme vám také podobu


Read More
Velikonoční menu
By 30. 3. 2021

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. 30.03.2021 – 05.04.2021 Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a 


Read More
Velikonoce v TOGETHER
By 26. 3. 2021

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily vymazlené velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a Potrefené Husy Od


Read More
By 15. 3. 2021

Zavřít, otevřít jen zahrádku, otevřít bez omezení, potom zase jen do deseti večer, ubrat židle a snížit kapacitu, zavřít v osm večer, zavřít úplně, jídlo s pitím maximálně s sebou… Je za námi rok, kdy začali majitelé hospod a restaurací tuhle divočinu zažívat naplno. Velcí šéfkuchaři ale zbraně neskládají. Proud rok trvajících omezení, která zmizela jen během léta a na tři


Read More
By 18. 2. 2021

Živnostníci a firmy budou moci žádat o odškodnění například za uzavřené provozovny celý rok místo dosavadních šesti měsíců. Náhrady nebudou mít strop, stát však vyrovná jen skutečnou škodu, nikoli ušlý zisk. Počítá s tím návrh pandemického zákona, na kterém se v Poslanecké sněmovně v prvním kole shodla vláda s opozicí. Norma má už od přespříštího týdne nahrazovat


Read More
Bruxx
By 16. 2. 2021

Prague’s restaurant businesses have been innovating and coming up with new ways to keep attracting customers and catch up with their sales. Some sell two portions for the price of one, and some offer weekly home menus, for example. As E15.cz reports, According to a study conducted by Dotykačka, sales for many restaurants fell by 63 billion CZK


Read More
By 14. 2. 2021

Vaše chuťové buňky mohou zažít degustační orgasmus během Valentýna i za časů korony. A to i v případě, že vám importovaný svátek není po chuti. Příležitost ochutnat speciální menu nabízí restaurace, které kvůli pandemii přichází o další důležitý moment sezony: o tržby z romantických večeří. Výhodou domácího Valentýna je, že nemusíte dodržovat přesné pořadí chodů a můžete si klidně


Read More
By 12. 2. 2021

Dvě porce za cenu jedné, týdenní menu na doma nebo krabičková dieta. To jsou cesty, kterými se vydávají pražští restauratéři při snaze překonat uzavírku svých podniků a dohnat alespoň část svých tržeb. Následující reportáž přestavuje pětici z nich. Tržby gastronomických zařízení se loni kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím vládním opatřením podle analýzy společnosti Dotykačka propadly o 63 miliard korun


Read More
By 11. 2. 2021

St Valentine’s Day is quickly approaching, and what better way to show your love and appreciation for your better half than not kill them and yourself after a year of being stuck in quarantine together? Oh yeah, a Valentine’s Day dinner. Sure, forgot about that one.But unless a miracle happens in the next few days, Prague will still


Read More
By 2. 2. 2021

Pětkrát Kasteel Rouge, hromada hranolek, příjemná konverzace a všude kolem život. Nenápadně silné třešňové pivo vždy způsobilo, že cestou domů šlo získat pocit, že je člověk v Bruggách. Takto vypadaly – minimálně mé – návštěvy vyhlášené pražské restaurace Bruxx. A celé to bylo krásné. Podobně to bylo v restauraci Sia, kde jste zase mohli zapomenout, že nejste kdesi v Hongkongu,


Read More
Potravinové alergie
Tak chutná Belgie
Jak jsem potkala Brusel
By 22. 12. 2020

I když jsem v Bruselu strávil pět a půl roku, moc jsem se toho o něm nedozvěděl. Mezi věčným cestováním do Štrasburku a zpátky do Prahy, uzavřeností v eurobublině, neschopností mluvit s domorodci jejich jazykem, popíjením belgických piv a trčením v metru kvůli technickým poruchám mi nezbylo příliš času na poznání tohoto mého druhého domova. Naštěstí nejsou všichni takové netykavky jako my eurokrati.


Read More
Půl tuctu zapečených šneků
By 22. 12. 2020

Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vıvar z uzeného kolene. Půl tuctu zapečených vánočních šneků 200 g šneků 1


Read More
By 17. 12. 2020

Česko letos zažilo druhý nejhorší propad ekonomiky v novodobé historii. Hůř bylo jen v transformačním roce 1991, kdy hrubý domácí produkt klesl o více než 11 procent. Letos to podle posledních odhadů bude “jen” o 6,5 procenta. Hospodářská krize vyvolaná koronavirem je ale jiná než všechny předchozí. Ekonomika dostala naprosto nečekanou ránu zvenčí, nešlo o žádné nahromaděné a přehlížené vnitřní problémy.


Read More
Nejlepší restaurace
By 30. 11. 2020

  Ocenění kvality pečetí se Zlatými lvy bylo rozdáno. Celkový počet restaurací oceněných pro sezónu 2021 je 93. Tři, dva a jeden Zlatý lev reprezentují výjimečnou kvalitu služeb a jsou zárukou zážitku pro hosty oceněných restaurací. Zlatí lvi jsou udělováni každoročně na základě hodnocení inspektorů projektu Nejlepší restaurace, který realizuje nakladatelství a vydavatelství TopLife Czech. Významní partneři garantují


Read More
Jan Pípal
By 29. 11. 2020

Šéfkuchař Jan Pípal díky angažmá v Sazka Aréně (dnešní O2 Aréna) ví, jaké to je vařit i pro téměř dvacet tisíc lidí. „Pouhé“ tisícovky strávníků se tak nezalekne, jak sám říká v nové epizodě podcastu Chef Arena. „Je to pro mě vlastně málo. Jde jen o to, jak si to člověk zorganizuje a jaký má na to prostor,“ vysvětluje


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 25. 11. 2020

Nakladatelství TopLife Czech udělilo nejlepším restauracím Zlaté lvy. Jde o jediný tuzemský počin svého druhu, kdy inspektoři Zlatých lvů navštěvují restaurace zcela anonymně a autenticky hodnotí kvalitu svého zážitku. Zároveň s udílením lvů vychází knižně gastronomický průvodce Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Všechny oceněné podniky zde mají dvoustránkovou česko-anglickou prezentaci, kterou si nelze zaplatit, ale jedině zasloužit.


Read More
Sushi Sashimi v Sia restauraci
By 19. 11. 2020

Co si takhle konečně spolu s drahou polovičkou a dětmi vyrazit za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal


Read More
Bistro Sisters
By 13. 11. 2020

Aktuální situace nedovoluje ani návštěvy fitness center, ani oblíbených restaurací či barů. A tak máte dvě možnosti – buď pověsit sport a dobrou gastronomii na hřebík, anebo nadále pracovat na své postavě a podporovat podniky, v nichž vám chutnalo. Nevzdávejte se proto věcí, které vás dělají šťastnými, jen proto, že je tu další vlna lockdownu. Sociální kontakt, pobyt na


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 10. 11. 2020

Pro potěchu chuťových pohárků Pokud mate doma gurmány, jistě jim uděláte radost voucherem do světa poctivé a smyslné gastronomie podniků skupiny TOGETHER. Díky voucheru tak mohou vyzkoušet tajemství belgické kuchyně v restauraci Bruxx, ponořit se do smyslnosti asijské kuchyně v Sia restaurantu, na českou klasiku v moderním hávu zajít do Vinohradského Parlamentu či Potrefené husy v Hybernské a Pardubicích, na odpolední


Read More
Marek Massl, manažer Foodway Cateringu
By 23. 10. 2020

VÝDEJNA obědů, kterou máte za rohem Dokonalá chuť jídel i zákusků. Poctivá kuchyně založená na kvalitních a čerstvých surovinách. Takový je kbelský Foodway Catering, který v polovině září otevřel v Park areálu KBELY VÝDEJNU (hala č. 3), kam si můžete zajít pro vynikající oběd za skvělé ceny. Nejen o ní jsme si povídali s manažerem Markem Masslem. V polovině září


Read More
By 22. 10. 2020

Navštívili jsme ještě před otevírací dobou a ještě když to šlo belgickou brasserii Bruxx a našich 15 otázek jsme položili jejímu sous chefovi Oldřichu Matouškovi. Jaké koření rád používá? Kdo je jeho kuchařským vzorem? Podívejte se na video ZDE. 


Read More
Michal Šzěpínek - majitel Prosekárny
By 21. 10. 2020

Zhruba před týdnem sedělo v nově otevřené Prosekárně na Petrském náměstí v Praze, kde dřevěné stoly ještě voní novotou, několik párů nad skleničkou italského šumivého vína. Teď smí podnik fungovat jen jako prodejna a z příkazu vlády s cílem omezit šíření koronaviru to tak zůstane prozatím do 3. listopadu. Majitel sítě pěti vinných barů a velkoobchodu s proseccem Michal Štěpánek ale


Read More
Technologie pomáhají k přežití v Gastru
By 12. 10. 2020

Přinejmenším čtrnáct dnů budou restaurace a bary fungovat v nouzovém režimu. Musejí zavírat v osm hodin a omezený je i počet hostů u stolu. Jarní vlnu epidemie gastronomický sektor, sice s obrovskými ztrátami, ale přece jenom zvládl. Nyní jsou majitelé hospod a barů daleko skeptičtější. „Přemýšlím, zda má cenu otevírat. Lidé se bojí chodit už i na obědy. Když může být otevřeno


Read More
Lutyšské koule s hranolky a římským salátem
By 3. 10. 2020

Lutyšské koule Sous chef  Bruxx – Oldřich Matoušek Ingedience: 400 g telecí plece 200 g vepřová plec 200 g Cibule 100 g oleje 200 g černého piva 100 g povidel 200 g masové šťávy 20 g tymiánu 100 g vinného červeného octa 100 g hnědého cukru sůl, pepř plocholistá petržel Postup Na oleji orestujeme do


Read More
Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou
By 2. 10. 2020

Thajské seafood kari se slávkami, citronovou trávou a thajskou bazalkou Thajská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších kuchyní na světě. Jídla jsou kreativní, pikantní, ale také velmi zdravá. A to i proto, že velmi často sázejí na čerstvé mořské plody. Za chutí Thajska samozřejmě nemusíte jen cestovat, díky tomuto receptu si ji vychutnáte i ve vlastní kuchyni. Recept vznikl


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 27. 9. 2020

David Petřík společně s Viktorem Kaplanem stojí za gastroskupinou Together. Mají pod sebou 11 podniků, které jim za normální situace generují půlmiliardový obrat. Mezi ty nejviditelnější patří asijská Sia, belgická restaurace Bruxx, na česká jídla zaměřený Vinohradský Parlament, dvojice cukráren nesoucích jméno šéfcukráře Lukáše Skály nebo cateringová firma Foodway. Na první pohled skvěle našlápnutý byznys, jenže


Read More
Mnoho restaurací musí zavírat do 22. hodin
By 25. 9. 2020

Zkrácení otvírací doby hospod je problém a budeme tratit na tržbách, shodují se pracovníci pražských restaurací oslovení Novinkami. Opaření začalo platit ve čtvrtek, restaurace a bary, které dosud musely zavřít do půlnoci, tak nyní musí učinit do 22 hodin. Opatření by mělo platit dva týdny. „Budeme muset zavřít dříve, je to pro nás dost velký problém,” okomentoval


Read More
Sous-chef Oldřich Matoušek
By 23. 9. 2020

Miluji zahradničení a zahrada je můj palác, kde se rodí ty  nejlepší nápady. Vedle okrasné zahrady, do níž jsem si  chodil odpočinout a vyčistit si hlavu, jsem propadl pěstování  zeleniny a s nadšením každý rok sleduji svou rostoucí úrodu.  A protože jsem zastánce kreativní, lehké a barevné kuchyně, stejně to vypadá i na zahradě. Nespokojím se s běžnými odrůdami, a tak  u mě


Read More
Slávky Bruxx
By 22. 9. 2020

Belgická brasserie z pražských Vinohrad je vyhlášená nejen skvělými hranolky a opravdu širokým výběrem belgického piva, ale také výtečnými pokrmy z mořských plodů. Slávky Bruxx, signature dish šéfkuchaře Jana Pípala, si nyní můžete zkusit připravit i doma. Ingredience: Porce pro 2 osoby: 1 kg čerstvých slávek 50 g karotky 30 g uzené slaniny 30 g másla 150 ml


Read More
Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx
By 21. 9. 2020

Pražská restaurace Bruxx je proslulá především čerstvými slávkami, ale na menu najdete i jiné mořské plody. Sous-chef Oldřich Matoušek se s námi podělil o recept na přípravu čerstvých kalamár. Jejich příprava je velmi rychlá a s pomerančovým máslem s chilli uděláte dojem i na největšího gurmána! SUROVINY (4 PORCE) čerstvé kalamáry 800 g pórek 300 g česnek 50 g zeleninový vývar 300 ml


Read More
Příprava pokrmu z mušlí
By 18. 9. 2020

Úspěšný food festival Prague Mussel Week, který loni k ochutnání mušlových specialit zlákal přes 13 tisíc lidí, se letos od 21. do 27. září vrátí ve druhém ročníku. To nám všem, co milujeme dary moře, činí obzvláštní potěšení. Zájemci si na webu festivalu praguemusselweek.cz mohou zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates. Ty si budete moci


Read More
Mušlový týden už podruhé v Praze
Ponořte se do moře chutí.
By 15. 9. 2020

Úspěšný food festival Prague mussel week, který loni k ochutnání mušlových specialit zlákal přes 13 tisíc lidí, se letos od 21. do 27. 9. vrátí ve druhém ročníku. Zájemci si na webu festivalu praguemusselweek.cz mohou zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates. Ty si budete moci vychutnat ve více než 30 restauracích, včetně pražských špiček na přípravu


Read More
Together uspořádala několik eventů
By 13. 9. 2020

Gastronomická skupina Together, pod jejíž křídla patří například restaurace Bruxx, Sia a Vinohradský Parlament, bistra Sisters a cukrárny Cukrář Skála, na sklonku léta spojila síly s barem AnonymouS a společně uspořádaly tři eventy zasvěcené dobrému jídlu a koktejlům. První akce se uskutečnila v restauraci Sia, která je vyhlášená asijskými pokrmy připravovanými týmem šéfkuchaře Jiřího Štifta. Barmani z AnonymouS zde hostům představili tři


Read More
Prague mussel week
By 2. 9. 2020

Na čtvrtý zářijový týden je naplánován druhý ročník festivalu Prague mussel week, který prostřednictvím několika desítek restaurací nabízí zvýhodněná mušlová menu. Navzdory názvu do něj nejsou zapojeny výhradně pražské podniky. Cílem festivalu Prague mussel week, jenž se letos koná teprve podruhé, je ukázat, že si mušle nezaslouží nálepku luxusního a nedostupného zboží a že naopak mohou být chuťově výbornou, nutričně


Read More
Prague mussel week
By 1. 9. 2020

Dobře a správně připravené slávky jsou jeden z vrcholů nekomplikované gastronomie. V klasickém receptu s bílým vínem je zvládne uvařit každý, ve trocchu složitějších receptech je lepší ochutnat je na osvědčených místech. A na to je ideální navštívit některé z vybraných restaurací během Prague mussel week. Co jiného začít dělat během konce září, obzvláště, když má extrémně pršet, než jíst dobré


Read More
Prague mussel week
By 31. 8. 2020

Týden od 21. do 27. září bude v desítkách restaurací patřit holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabídne zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojí se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací budou dostupné i na webu PMW. Druhý ročník food festivalu Prague mussel


Read More
Servírované mušle
By 25. 8. 2020

Loňský Prague mussel week ukázal Čechům, že mušle nejsou luxusem, ale dostupným, chutným a velmi zdravím jídlem, které si mohou vychutnat i u nás ve vnitrozemí. Úspěšný food festival se 21. až 27. září představí se svým druhým ročníkem. Na zájemce čekají vouchery na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. Speciální menu se slávkami pro ně připraví kulinářské


Read More
Slávky
By 24. 8. 2020

Jakkoliv exoticky mohou na českých stolech mušle vypadat, mají pokrmy se slávkami řadu výhod. Jsou mimořádně zdravé, velmi chutné a jejich příprava bývá velice často opravdu rychlá a jednoduchá. Ověřit si to můžete třeba na tomto receptu. 1 PORCE DOBA PŘÍPRAVY DO 30 MINUT čerstvé slávky< 400 g olivový olej 60 ml česnek 2 stroužky bílé víno


Read More
Roušky se vracejí ve velkém
By 20. 8. 2020

Změna přišla rychle. Plošná opatření už zavádět nebudeme, tvrdil před dvěma měsíci premiér Andrej Babiš a ještě při tom stihl vynadat opozici, že straší lidi, pokud tvrdí opak. Tento týden však vláda oznámila návrat k povinnému nošení roušek ve většině vnitřních veřejných prostorů od 1. září do odvolání. Ve středu rozsah plošných omezení stvrdil ministr zdravotnictví Adam


Read More
Lehký cheesecake
By 17. 8. 2020

Podle doslovného překladu se jedná o sýrový koláč, ale v našich končinách se připravuje i z tvarohu nebo zakysané smetany, často se přidává ovoce. Žádnou z těchto obměn neuděláte chybu.


Read More
David Petřík
By 13. 8. 2020

Začínal jako kuchař, nyní jeho gastroskupina ročně utrží půl miliardy. Navzdory koronaviru otevírá David Petřík další podniky.


Read More
Šlechtovka v Praze
By 5. 8. 2020

Teď provizorní bistro. Co bude dál? “Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s úsměvem říkáme Bistro na stavbě,” komentuje spolumajitel gastronomické skupiny Together David Petřík. Zmíněná síť restaurací Together dále spravuje restaurace Bruxx, Sia, Vinohradský parlament, patří do ní také provozy pod značkou Cukrář Skála, Foodway Catering (právě ten se stará o provoz dočasného bistra ve


Read More
Nákupní tipy
By 17. 7. 2020

Nejlepší na světě – Kampotský pepř v Bruxx


Read More
Již otevřené bistro Šlechtovka
By 15. 7. 2020

Na začátku prázdnin se vedle Šlechtovy vily v pražské Stromovce objevilo nové, provizorní bistro, které slouží návštěvníkům k občerstvení. Provozuje ho gastroskupina Together. “Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s uměvem říkáme Bistro na stavbě,” říká spolumajitel Together David Petřík. U Šlechtovy vily stojí nové bistro od majitelů Bruxxu nebo cukráře Skály Bývalý lodní kontejner předělaný na


Read More
Již otevřené bistro Šlechtovka
By 12. 7. 2020

Šlechtova restaurace v pražské Stromovce se pomalu přibližuje otevření po rekonstrukci, která započala v roce 2017. Magistrát hlavního města nyní dokončil úpravu okolí před historickou budovou. Jelikož slibovaný start provozovny uvnitř opraveného památkově chráněného objektu se odložil, vyrostlo u „Šlechtovky“ v černém kontejneru bistro. Koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL) převzala projekt, o němž se mluví od začátku devadesátých let,


Read More
By 10. 7. 2020

Hospodští prostě umějí pracovat s minimem nákladů a dokážou si sáhnout na skutečné dno. Pokud nějaká krize, a řekněme očištění trhu, nastane, pak až za několik měsíců, tvrdí spoluvlastník gastroskupiny Together David Petřík.


Read More
Chobotnice na kokosovém mléce v Bruxx
By 23. 6. 2020

Zahajte léto jako opravdoví gurmáni v Bruxxu Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy z podmořské hladiny. Milovníci mořských plodů se můžou těšit na překvapující přehlídku chutí a vůní, v nichž hlavní roli si střihnou chobotnice, krevety nebo kalamáry. Poškádlete své chuťové buňky chobotnicí vařenou v kokosovém mléce, grilovanými kalamáry s celerovými vločkami


Read More
By 22. 6. 2020

Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…


Read More
Mořské hody v Pražských restauracích
By 19. 6. 2020

Co si takhle vyrazit s dětmi za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy


Read More
Kvalitní menu v Praze
By 8. 6. 2020

Každý skvělý výlet musí být obohacen skvělým jídlem. My vám přinášíme ten nejlepší možný výběr, abychom vaše chuťové buňky poslali do ráje. Také bereme v potaz poměr ceny a kvality, abyste nemuseli sáhnout až na samotné dno vaší peněženky. Na prvním místě pro nás především to, aby vám chutnalo! Grosseto Výborná italská restaurace s vynikajícím jídlem a příjemným servisem. Pokud máte děti, určitě


Read More
U Šlechotovy restaurace bude stát stánek
By 1. 6. 2020

BUBENEČ U rekonstruované Šlechtovy restaurace ve Stromovce by se v polovině června měl otevřít stánek s občerstvením a toalety. Památkově chráněná budova se opravuje od roku 2017, celá zahradní restaurace se otevře patrně až příštírok na jaře. O památku se bude starat městská firma Obecní dům, která nedávno vysoutěžila provozovatele restaurace. „Od poloviny června počítáme s umístěním prodejního stánku s občerstvením. Návštěvníkům budou


Read More
Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.
By 28. 3. 2020

Spolu se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími restauratéry podepsal otevřený dopis vládě, ve kterém žádá o pomoc. Ačkoli jeho podniky patří mezi vyhlášená místa pražských gurmetů, jak sám přiznává, současná situace ohrožuje i je. Spolumajitel Together Restaurants (Bruxx nebo Sia) David Petřík mluvil v rozhovoru pro deník FORUM 24 o tom, co bude v následujících dnech a měsících rozhodující, ale i jak změní koronavirus


Read More
Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.
By 23. 3. 2020

Bylo by fajn ji mít, ale náš cíl to určitě není, říká o Michelinské hvězdě jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.  „Neříkám, že nás Michelin vůbec nezajímá, ale není to náš cíl. Vždy se budeme soustředit – a vždycky jsme to říkali naprosto otevřeně – na vydělávání peněz,“ tvrdí podnikatel v rozhovoru, který vznikal ještě


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 22. 3. 2020

Známi čeští šéfkuchaři, restauratéři, majitelé barů a kaváren, poslali o víkendu otevřený dopis adresovaný premiérovi a vládě. „Většina gastronomických podniků v České republice je dnes ve vážném ohrožení,“ upozorňují v dopise, pod kterým jsou podepsaní kuchaři Radek Kašpárek, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář nebo známý restauratér Tomáš Karpíšek. Šéfkuchaři dále zmiňují, že podle rozboru právních kanceláří na současnou situaci pamatuje zákon


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 21. 3. 2020

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je


Read More
Velkorysé prostory restaurace Bruxx
By 12. 3. 2020

Velkorysé prostory restaurace se nacházejí v novorenesančním Národním domě a jsou rozděleny do několika místností a dvou pater. Šéfkuchař a spolumajitel Jan Pípal připravuje pokrmy podle originálních belgických receptur a z originálních surovin. V Bruxxu jsou základem mušle, které se čerstvé dovážejí několikrát do týdne a podávají spolu se smaženými hranolky a domácí majonézou. Jejich


Read More
Loga - Catering Foodmasters 3000, design: Nikola Wilde; Long story short, design: studio Kosatko; Vinohradský pivovar, design: Petr Šabach; skupina Together, design: Petr Štěpán
By 10. 3. 2020

Vedle otázky migrantů, fotbalu, a nově i sazeb DPH na pivo se, jak známo, každý Čech dokonale vyzná ještě ve dvou věcech – v grafickém designu a ve vaření. Vzpomeňme na diskuze pod články o nedávno ukončené soutěži na nové logo Prahy 3. „Já bych to po třech pivech namaloval líp“, myslí si půlka národa. Druhá půlka, ač nepolíbena


Read More
Bezedné slávky se špekem v pražském Bruxxu.
By 20. 2. 2020

Do oslav dnešního tzv. Tučného čtvrtku se letos zapojí 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Kromě tučných masitých jídel budou podávat přídavky některých pokrmů zdarma, bezedné polévky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Loni se na podpoře této akce domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione – s dalšími podniky, například


Read More
Tučný čtvrtek v Polsku.
By 20. 2. 2020

Do oslav tzv. Tučného čtvrtku se letos zapojí 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Vedle tučných masitých jídel budou podávat přídavky některých pokrmů zdarma, bezedné polévky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Loni se na podpoře této akce domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione – s 


Read More
Tučný čtvrtek
By 18. 2. 2020

…aneb V jakých restauracích dostanete 20. 2. “tučńáka” na talíři. Masopust je v plném proudu. Na náměstích se to hemží průvody masek, zabijačkami a živou muzikou. Vrcholem tohoto období je takzvaný Tučný čtvrtek, který letos připadá na 20. února. Jeho cíl je jediný, pořádně si nacpat břicho, aby během následujícího půstu bylo jednoduše „kde brát“. Následující Popeleční středou totiž


Read More
Tučný čtvrtek
By 16. 2. 2020

Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst? Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě


Read More
Rekonstrukce Šlechtovi restaurace v Praze
By 14. 2. 2020

Vedení hlavního města zamýšlí v dubnu částečně otevřít Šlechtovu restauraci, v současné době prověřuje a řeší možnost částečné kolaudace rekonstruované památky. Oprava restaurace začala v roce 2017. „Částečně už by mohla mít Šlechtova restaurace nějaké funkce pro veřejnost v dubnu. Já si hlavně přeji, aby tam byla možnost občerstvení a zajít si na toalety. Děláme


Read More
Zabijačkové hody
By 28. 1. 2020

Menu od michelinského šéfkuchaře, krevetové menu, omáčkový souboj či tradiční česká zabijačka. I v zimě se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce. Hranolkování Široké francouzské pojmenované podle pařížského mostu Pont-Neuf, klasické belgické z odrůdy Diego či tenké z odrůdy Sokrates. Ke každému jídlu jiné hranolky. Restaurace Bruxx si pro své hosty


Read More
By 8. 1. 2020

Nevíte kam v Praze s kočárkem na procházku? Nechceš sedět doma a hledáš dětské herničky v Praze? Tři maminky poradí kam zajít a užit si s dětmi jakéhokoliv věku. RESTAURACE / KAVÁRNY s dětským koutkem Praha 1 FOOD LAB (Haštalská), velkorysý dětský koutek MISTRAL CAFE (Valentinská), dětský koutek CAFFÉ THERAPY (Školská), dětský koutek AMBIENTE PIZZA NUOVA (Revoluční), dětský koutek MANU (Revoluční), dětský


Read More
By 21. 12. 2019

Vánoční šnečí menu. Připravte si tradiční vánoční pokrmy doma Šéfkuchař belgické restaurace Bruxx a Vinohradského Parlamentu Jan Pípal radí, jak si připravit šneky z pohodlí domova. Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční


Read More
By 19. 12. 2019

Nakládaný kapr, treska, ale i chobotnice. Co večeří na Vánoce šéfkuchaři? Kapr a bramborový salát. Klasika českých Vánoc a tradice. Ne ale každá česká rodina ji dodržuje. Server Lidovky.cz se zeptal, co večeří na Štědrý den šéfkuchaři. 1) Co večeříte na Štědrý den? 2) Kterou jinou rybu byste si dali, pokud večeříte kapra? Pavel Veltruský,


Read More
rybí polévka
By 16. 12. 2019

Vánoční atmosféra nás již téměř pohltila a od vytouženého klidu nás dělí posledních pár dní. Svět se přesto točí dál a ani gastronomická scéna neusíná na vavřínech. Pořád se něco děje: restaurace připravují nové menu, silvestrovské programy, oslavy nového roku. Zkrátka to, co pro nás je obdobím klidu a pohody, je pro profesionály z řad


Read More
By 2. 12. 2019

David Petřík a Viktor Kaplan provozují již sedm restaurací. „Sázíme na velikost a stabilitu, proto máme provozovny velké. To by pomohlo ustát možný příchod krizového období, kdy klesne kupní síla a malé podniky krachují,“ říká David Petřík v dalším dílu pořadu Recept na úspěch. Podívejte se. Gastronomická skupina Together provozuje restauraci Sia, cukrárny Cukrář Skála, restaurace Bruxx a Vinohradský Parlament,


Read More
By 26. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/72477910-0cbcd7773ab5536e8c18/  


Read More
By 26. 11. 2019

  ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/72477923-29d44eaab834ec8f5deb/  


Read More
By 17. 11. 2019

Víkend: Drahá demokracie, zdarma do galerie, Velvet party, vege zabijačka Drahá Praho, pojďme o víkendu slavit, že můžeme jít k Šípku, na další “mega-koncert” na Letnou, na nově otevřenou výstavu živých medúz na střeše obchoďáku, zdarma na umění do Národní galerie nebo klidně na vegetariánskou zabijačku a každýmu je po tom buřt! Díky, že už


Read More
By 14. 11. 2019

Brazil Runner´s Flashback: Touch w/ Umek   Minulý týden pro mne nezačal úplně ideálně. Plánované řezání hlasivky laserem na ORL ambulanci v plné narkóze a následné 3 dny v motolské nemocnici nejsou úplně divadlem, které bys chtěl navštívit. Proto jsem také odmítl hraní s Christianem Varelou na Chameleon Festu v ostravském Fabricu a přijal “klidný”


Read More
By 13. 11. 2019

    ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71932375-31e19ff612830c27495e/


Read More
By 7. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71724694-34772b0e2de2f22f65c2/


Read More
By 10. 10. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/69706392-cc80e02aeec29d85e489/  


Read More
By 2. 10. 2019

Jak fungují moderní technologie v gastronomii BY REDAKCE · 2.10.2019 Mobilní aplikace, moderní technologie a online systémy naplno pronikají i do gastronomie. Restaurace Červený Jelen tyto technologie plně využila. V  podniku je 500 míst, se zahrádkou a salonky může být kapacita až pro 700 osob. O kvalitu jídla se stará šéfkuchař Marek Fichtner a každý host s vychlazenou plzní v 


Read More
šéfkuchař Jan Pípal
By 29. 9. 2019

Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty Po rozsáhlé rekonstrukci se v září znovu otevřel pražský Vinohradský Parlament, kromě změny designu se provozovatelé v čele se šéfkuchařem Janem Pípalem rozhodli vsadit i na změnu jídelníčku. Tradiční česká jídla a sezonní pokrmy, jako jsou zvěřinové hody nebo zabijačka,


Read More
Netopýr
By 18. 9. 2019

Chuť pepře je závislá na velikosti a barvě. Ten nejlepší se hnojí netopýřím a kravím trusem Do Kambodži přijeli poprvé jako turisté, ale zemi si zamilovali a často se vraceli. Dlouho přemýšleli, jak se zemí spojit život i práci a jak zlepšit životní podmínky místních. A výsledek? David Pavel a Klára Dohnalová vozí do Česka


Read More
By 17. 9. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/67379684-1baeb950778c0e4e7102/


Read More
By 12. 9. 2019

  ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/67107851-69a50c0decbfb7b0fbc6/


Read More
David Petřík
By 8. 8. 2019

Značka Together je na českém trhu něco málo přes rok. O tom, co vše přinesla skupině již zavedených restaurací, hovoří jejich spolumajitel David Petřík. Budování značky restaurace se dá přirovnat k rychlé terénní práci, kde se chyba projeví takřka okamžitě. Když se daří, podnik je plný, když se něco nepovede, zákazníci to dají téměř vždy


Read More
chlebíčky na prkénku
By 9. 7. 2019

Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem. Gastronomická aliance Together Do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok


Read More
Vafle se šlehačkou
By 28. 6. 2019

Rádi bychom vás pozvali na naši nejsladší událost v roce Vafle v Bruxxu. Na konci června se můžete opět těšit na křupavé potěšení. ZAČÁTEK:26. 06. 19 KONEC:30. 06. 19 ČAS:10:00 – 23:00 KATEGORIE:gastro|cukrárny a lahůdky Vloni jste si mohli pochutnat třeba na Royal vafli nebo na Lutyšské vafli. Letos pro vás chystáme nové variace vaflí, které jste zaručeně


Read More
By 28. 6. 2019

Poslední červnový víkend servíruje doslova žhavé tipy, kam v metropoli vyrazit. Počasí vás ochladí nejspíš až v pondělí, do té doby hledejte osvěžení u bazénu, v galerii, v klimatizovaném kinosálu nebo po západu slunce v letním kině. Nejen tam vás zavede redakční výběr TOP víkendových akcí v Praze. P.S. Pokud na víkend zdrháte do Varů,


Read More
By 13. 6. 2019

Kam o víkendu v rozpálené metropoli? V pátek doporučujeme ochlazování gelatem, oroseným pivem či ciderem. V sobotu to jistí pořádný relax na břehu Vltavy na open air festivalu ARENA, piknik ve stínu stromů v Grébovce nebo výstup na komín (snad bude ve výškách alespoň trochu foukat). V neděli už by mělo být spíš pod mrakem, nicméně


Read More
natočené pivo
By 13. 6. 2019

My v Together Restaurants si vážíme každého tatínka, a proto jsme se rozhodli všechny tatínky malinko odměnit. Přiveďte svého tátu do jednoho z našich podniků, dejte si u nás pivo, zmrzku, chlebíček nebo drink a tátu pozveme tentokrát my! Tatínka můžete pozvat do: → Bruxx na čepovaný belgický speciál → Cukrář Skála na speciální zmrzlinu pro táty – karamel se solí → Sia Restaurant na drink


Read More
chlebíčky na prkénku
By 6. 6. 2019

Maminkám jsme své díky a vděk vyjádřili během druhé květnové neděle. Děti si letos svůj den už také užily. Nyní přichází na řadu leckdy opomínaný Den otců, který tento rok připadá na neděli 16. června. Gastronomická síť Together na tatínky rozhodně nezapomíná a ve všech svých podnicích si pro ně připravila speciální nabídku.Bistro Sisters Vezměte tátu do


Read More
chlebíčky na prkénku
By 4. 6. 2019

První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku vlastní gastronomická aliance TOGETHER. Bistro prošlo zevrubnou rekonstrukcí, propojilo se se sousedním Cukrářem Skálou a vedle precizně poskládaných chlebíčků s netradičním vrstvením, jako je kachna se zelím, vepřové s kapustou nebo květák, nabízí příjemné posezení se sklenkou vína či


Read More
By 31. 5. 2019

Podnikatelé Viktor Kaplan (42) a David Petřík (42) společně vedou gastronomickou síť Together. V Praze před pěti lety otevřeli moderní českou hospodu Vinohradský parlament a od té doby se nezastavili. V brasserii Bruxx podávají belgické speciality, v restauraci Sia zase asijskou kuchyni. Provozují dvě cukrářství Skála a loni koupili chlebíčkárnu Sisters. Dva gastronomičtí workoholici si


Read More
By 2. 5. 2019

Po vysoké škole nastoupil jako koncipient do advokátní kanceláře, kde ale pobyl jen několik měsíců. Brzy se mu naskytla možnost provozovat restauraci Potrefená husa v pražské Hybernské ulici. „Vždy mě to táhlo více ke gastronomii než k právům, ale právní vzdělání se mi dnes jako majiteli řady restaurací velmi hodí,“ říká Kaplan. V profesním životě


Read More
mazanec
By 18. 4. 2019

Jako malý jsem vždy chodil na Velikonoční pondělí na „koupačku“. Pocházím slovenské vesnice, kde obléváme vodou mladé slečny, ale i starší ženy, abychom jim zabezpečili pevné zdraví a krásu. Navštívit celou rodinu a všechny spolužačky někdy trvalo až do pozdního odpoledne. Dnes už tyto tradice nedodržuji, maximálně ráno poliji vodou spící manželku. S Velikonocemi mám vždy spojený bramborový


Read More
mini dortíky s polevou
By 16. 4. 2019

Po celý nadcházející týden si můžete dosyta užít “Velikonoc v Písecké bráně”, které nabízejí rozmanitou přehršel hudebních vystoupení, výtvarných a rukodělných dílen pro děti či divadelní pohádky pro nejmenší. Milovníky starých filmů a počátků kinematografie jistě naláká akce “Na Dlabačově se rozjíždějí klasické filmové projektory”, která představí kultovní filmy s doprovodem tématických drinků. Nakoupit si některý ze


Read More
jídlo v restauraci
By 13. 4. 2019

Praha je skvělá v tom, že zde máte nespočet možností stravování – bistra, stánky, trhy, restaurace, fast foody a další. Dneska se zaměříme na situaci, kdy se chcete opravdu dobře a kvalitně najíst a proto jsme si pro vás přichystali seznam – nejlepší restaurace v Praze. Vybrali jsme jich celkem 30, ale rozhodně to nejsou všechny. Vybírání bylo náročné, seznam zahrnuje


Read More
By 8. 4. 2019

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18. dubna.


Read More
By 4. 4. 2019

Doufáme, že jste si o víkendu náležitě odpočinuli, protože v novém týdnu vás čeká zážitkový maraton. Naučíte se recyklovat, zažijete hvězdnou oscarovou noc, budeme vás lákat na motýly, proměníte se ve světlušky, a také poznáte všechny krásy Prahy. A pokud byste si náhodou v tomto článku nevybrali, podívejte se na vizitky 18 nově otevřených podniků. 1/ Kam na film


Read More
kuchař v kuchyni
By 4. 4. 2019

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18.


Read More
losos s citrónem
By 1. 4. 2019

Na Garden Food Festivalu v pražském Karlíně, který se koná od 4. do 6. dubna, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z celého Česka, ale i Evropy a světa. Festival bude zahájen ve čtvrtek ve 14:00 hodin. Na stáncích v areálu barokní budovy Invalidovny a přilehlém parku se představí špičkové restaurace, zajímavá bistra a nevšední koncepty ve


Read More
servírování slávek na talíř
By 29. 3. 2019

Redakce 29. 3. 2019 Máte rádi mušle i asijské chutě? Potom by vám neměla uniknout akce, kterou na polovinu dubna připravila brasserie Bruxx. Těšit se můžete na netradiční spojení belgické a asijské kuchyně, to vše pod dohledem asijských kuchařů z restaurace Sia. Restaurace Bruxx a Sia ze sítě Together vaří společně. Tentokrát do belgické restaurace zamířili


Read More
kuchař
By 28. 3. 2019

Michelinskou hvězdu obhájily dvě pražské restaurace – La Degustation Boheme Burgeoise a Field. Pro koho je to zklamání? Proč hvězdu nedostala restaurace Paloma a nejsou šéfkuchaři až moc pohlceni sami sebou? Server Lidovky.cz se zeptal oceněných i neoceněných šéfkuchařů, co si o stavu české gastronomie a michelinském průvodci myslí. Jakub Černý, restaurant Alcron „Hvězdu jsme


Read More
jídlo na stole
By 23. 3. 2019

Jak na každém rohu pražských ulic vyskakují nové restaurace, bistra a kavárny, mohlo by se zapomenout na stálici naší gastro scény, belgickou restauraci Bruxx. A to by byla škoda! Bruxx je příjemná restaurace na Náměstí Míru, která je jako jedna z mála zaměřená na belgickou gastronomii. Kromě jiného to znamená ohromující výběr belgických piv, která


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 1. 3. 2019

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters. „Zaplať pánbůh že skončila


Read More
talíře s jídlem
By 28. 2. 2019

Vinohradský Parlament is a modern Czech pub that always cooks honest and exclusively Czech cuisine. With respect for tradition and time-tested recipes, the cookery team, led by chef Jan Pipal, brings modern trends and original modifications. Beer is given the greatest possible care, so they use unique beer cooling technology, glass cooling and water-cooled tanks. All


Read More
žena v kostýmu
By 24. 2. 2019

Tento týden nás čeka tučný čtvrtek. Že vám to nic neříká? Tučný čtvrtek předchází Popeleční středě a je přípravou na poslední, nejbujařejší 3 dny masopustního veselí. Některé zdroje uvádějí, že právě Tučným čtvrtkem začíná Masopust. Na Tučný čtvrtek by se mělo co nejvíce jíst a pít, a proto se více než 30 restaurací rozhodlo, že v tento den budou nabízet


Read More
klobásy
By 24. 2. 2019

Praha Do oslav tzv. Tučného čtvrtku, který bude za čtyři dni, se letos zapojí 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Kromě tučných masitých jídel budou dávat zdarma přídavky některých pokrmů, bezedné polévky, dvojité panáky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Letos se na podpoře oslav domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 22. 2. 2019

Upozornili na sebe restaurací Sia, kam se dnes chodí na skvělou asijskou kuchyni. Mají “belgický” Bruxx i “český” Vinohradský parlament. Otevřeli dvě cukrárny a koupili chlebíčkárnu. A za měsíc otevřou cateringovou firmu. Podnikatelé Kaplan a Petřík budují restaurační skupinu Together. HN: Co jste měli naposled dobrého k jídlu? Petřík: Když trávíte většinu času pracovně v hospodách, gastronomické zážitky už


Read More
malovaný obličej
By 19. 2. 2019

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojuje přes 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Na Tučný čtvrtek, který letos vychází


Read More
krevety
By 18. 2. 2019

Bruxx restaurant is a stylish brasserie focused on Belgian cuisine and Belgian beer located in Náměstí Míru Square. Until 20th February, ‘Shrimps in Bruxx’ will be taking place at the restaurant, as part of their festival. The restaurant hosts six sea-food festivals annually the most popular being the lobster festival which usually occurs just before


Read More
Tipy Týdne
By 15. 2. 2019

Nový týden už podle předpovědi nebude tak letní jako dosud, takže se připravte na jarních 5-10 °C. Do zběsilého rozpuku se dostaly i zajímavé akce v metropoli. Takže tentokrát vás nebudeme zdržovat doprovodnými texty a vysvětlováním, proč byste zrovna sem nebo tam měli zajít, ale tady je kadence těch nejzajímavějších akcí v Praze. Ra-ta-ta-ta-ta-ta… Harry


Read More
City Beekend
By 15. 2. 2019

Plán na víkend? Vraťte se do dětství a užijte si s dětmi nebo bez nich velkolepou výstavu slavného studia Pixar. Potom zajděte na krevety, na severské filmy, na masopust a na koncert kapely Circus Problem a doufejte, že vám z toho mixu nebude špatně. Dojde-li vám energie, zajděte si pro nakopávák k Baristovi roku. A taky se


Read More
tanečníci
By 14. 2. 2019

Antivalentýni i růžové akce pro zamilované se konají po celém městě Deník Metro vám přináší tipy, kde se v metropoli pobavit a kam zajít během tohoto týdne. V botanické zahradě připomenou dnes, jak důležitou úlohu sehrávaly rostliny v milostném životě předků. „Zaměříme se na milostná orákula, čarování s rostlinami i symboliku rostlin spojenou s namlouváním, slibem partnerské věrnosti a svatbou, na rostlinná


Read More
koktejly ve skleničkách
By 14. 2. 2019

LÁSKA PROCHÁZÍ ŽALUDKEM, OSLAVTE VALENTÝNA GASTRONOMICKÝM ZÁŽITKEM, KTERÝ VÁS VYSTŘELÍ DO NEBES 11. února 2021 Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první


Read More
Lukáš Strnadel z The Funtasty a Jarmila Kowolowská a Karel Mařík z Grasonu
By 11. 2. 2019

Loni v dubnu do restauračního byznysu vplula nová služba Grason, která si dala za cíl vyřešit jeden z nejpalčivějších problémů tuzemské gastronomie. Akutní nedostatek pracovní síly již delší dobu sužuje nejen české restaurace a hospody, a právě Grason jim chce v hledání brigádníků pomoci. Za prvních devět měsíců má slušné výsledky: lidé zprostředkovaní přes Grason odsloužili


Read More
By 11. 2. 2019

Připravte se, v novém týdnu to v metropoli bude srdíčko sem, srdíčko tam. Poradíme vám, kam vyrazit se svou drahou polovičkou na ten “amerikánský a komerční” svátek, který nikdo přece nechce slavit, ale každá tajně doufá, že dostane víc než jen tabulku čokolády. Pro vás ostatní máme dobrou zprávu: Až to srdíčkové šílenství skončí, zajděte třeba


Read More
voda ve sklenici
By 10. 2. 2019

Ať už Valentýna slavíte nebo ne, potěšit nějakou maličkostí partnera můžete tak jako tak. My jsme pro valentýnskou noc vybrali techno mejdan Roxy v rámci nové klubové noci Motif. Pokud byste přeci jen raději něco romantičtějšího, zajděte si do Bruxxu na krevety. Přejeme vám hodně lásky nejen v tomto týdnu! Drug Czeching: Reakční činidla v akci Kdy: 11.


Read More
By 7. 2. 2019

Vytvořit gastroskupinu nikdy neplánovali, dnes má Together stamilionové obraty Pražské restaurace Vinohradský parlament, Bruxx, Sia, Cukrář Skála, Food Way Catering, Potrefená Husa v Hybernské a taky v Pardubicích. To všechno jsou podniky, které patří do gastronomické skupiny Together, za kterou stojí David Petřík a Viktor Kaplan. Během osmi let se jim podařilo vybudovat byznys s obratem stovek milionů korun a jako


Read More
krevety
By 7. 2. 2019

Kuchař Olda Matoušek zná své řemeslo velmi dobře, i proto ví, že nejlépe si vychutnáte krevety příborem králů – vlastníma rukama. V restauraci Bruxx si můžete vychutnat krevetové menu, na kterém najdete třeba obří krevety s fermentovaným zelím nebo vařené garnáty s chilli yuzu omáčkou. Jestli se vám do restaurace nechce, zkuste si krevety po


Read More
By 27. 1. 2019

Únor je sice nejkratším měsícem v tomto roce, to ale nemění nic na faktu, že i v něm se můžete těšit na bohatou nabídku nejrůznějších gastroakcí a foodie festivalů. Hlavní slovo budou mít i ve druhém zimním měsíci roku 2019 zabijačky a nejrůznější zabijačkové hody. Ovšem neopomeneme ani exotickou kuchyni, masopustní hody nebo třeba ochutnávky vín. Milujete nejrůznější foodie


Read More
načepované pivo
By 25. 1. 2019

Kwak je známé belgické pivo. A podobně jako mnohá další belgická piva je “s příběhem”. Má také vlastní sklenici. Ta je asi ze všech pivních sklenic nejvýjimečnější. Vypadá jako velká zkumavka a nedá se postavit na stůl. Jedině “pověsit” do speciálního dřevěného stojanu. No a tady začíná zmíněný příběh: pivovarník Pauwel Kwak tohle pivo na


Read More
mořské plody a ryby
By 23. 1. 2019

Mušle, ústřice, krevety, kalamáry a další mořské plody. To všechno jsou delikatesy, které patří do středomořských oblastí. Dobrá zpráva je, že ve výborné kvalitě jsou dostupné i u nás. A kam přesně vyrazit na tyto dobroty? Určitě můžete najít spousty restaurací, kde mají mořské plody v nabídce. Ale kde jsou ty nejčerstvější, kde mají příjemnou


Read More
By 23. 1. 2019

Mušle, ústřice, krevety, kalamáry a další mořské plody. To všechno jsou delikatesy, které patří do středomořských oblastí. Dobrá zpráva je, že ve výborné kvalitě jsou dostupné i u nás. A kam přesně vyrazit na tyto dobroty? Určitě můžete najít spousty restaurací, kde mají mořské plody v nabídce. Ale kde jsou ty nejčerstvější, kde mají příjemnou


Read More
By 18. 1. 2019

Svátek svatého Valentýna se pomalu ale jistě blíží. Přemýšlíte, jak ho se svou láskou oslavíte? Co zkusit něco méně tradičního než romantickou večeři v restauraci? Nechte se inspirovat našimi netradičními tipy a zažijte nezapomenutelné rande nejen na Valentýna. Protože důvod k oslavě lásky je zkrátka vždycky.   Rande na kurzu vaření? A proč ne Máte oba rádi


Read More
chlebíčky na tácu
By 14. 1. 2019

Gastronomická aliance Together se rozšiřuje o bistro Sisters, které založila novinářka Hana Michopulu. Gastronomická aliance Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, v prosinci oslavila rok svého fungování. Na sklonku roku se rovněž rozšířila o chlebíčkové bistro Sisters, které na adrese Dlouhá 39 v Praze založila novinářka Hana Michopulu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho


Read More
skládána šunka ozdobená zeleným na prkénku
By 14. 1. 2019

Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina TOGETHER, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají


Read More
By 24. 12. 2018

Nechce se vám na Štědrý den sedět doma a sledovat pohádky nebo se vám při představě vyvařování a celodenních stresů s přípravami rosí čelo hrůzou? Tak přesně pro vás některé restaurace servírují speciální sváteční menu. Výjimečné menu chystá restaurace Ginger & Fred, sídlící v sedmém patře ikonického Tančícího domu, s jedinečným výhledem na Hradčany. „Namísto


Read More
šneci v míse
By 20. 12. 2018

Maybe you’ve heard of Czech families eating Carp on Christmas Eve, but how about snails? Eating snails on the 24th of December was once a popular Czech Christmas tradition; one that restaurant Vinohradský Parlament is bringing back. The perfect dish for tourists who want to experience something truly Czech this Christmas season! Vinohradský Parlament is a traditional Czech restaurant


Read More
By 17. 12. 2018

Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vývar z uzeného kolene. Půl tuctu zapečených


Read More
vánoční ozdoba
By 15. 12. 2018

Štědrý den se kvapem blíží a prosinec se nese ve znamení příprav na Vánoce. Pokud stále nemáte nakoupené dárky pod stromeček, nebo si nevíte rady, co letos vymyslíte za překvapení, nezoufejte. Máme pro vás několik tipů, kterými můžete potěšit svoje nejbližší. Nic nepotěší víc než přešlapy druhých Nedaří se vám sehnat vánoční dárky nebo vám


Read More
lidé na štědrovečerní večeři
By 13. 12. 2018

Ještě před nedávnem by si štědrovečerní večeři dal v restauraci málokdo. Dnes se tento trend mění. Kromě single jedinců si je stále častěji začínají dopřávat celé rodiny. Jak ukázal průzkum gastronomického průvodce Restu, restaurace na tento čas oproti loňsku zaznamenaly 50% nárůst rezervací. V nabídce restaurací je česká rybí klasika, kterou stále častěji doplňuje i prvorepublikové


Read More
šneci na talíři a pivo
By 13. 12. 2018

Průvodce RESTU, který usadil ke stolu v restauracích už více než 10 milionů hostů,  přináší společně s gastronomickou skupinou TOGETHER tipy, na co a kam zavítat během vánočních svátků. V nabídce je česká rybí klasika, stále oblíbenější prvorepublikové šnečí menu nebo naopak zcela netradiční asijské pokrmy.  Na Štědrý den eviduje Restu.cz  nárůst rezervací o 50 % v porovnání


Read More
David Petřík
By 1. 12. 2018

David Petřík vlastní společně s Viktorem Kaplanem gastronomickou alianci Together, která sdružuje podniky jako Cukrář Skála, Bruxx, Sia, Vinohradský Parlament nebo Potrefená husa v Hybernské. V gastronomii se pohybuje už 20 let a říká, že na to, jak jeho podniky vypadají a jak se v nich cítíte, měl vliv kultovní americký kuchař Anthony Bourdain. Co? 


Read More
By 29. 10. 2018

New York, Washington nebo New Jersey, tam všude potkáte ve výběrových obchodech s pivem lahve s jihomoravskými žudry na etiketách. Tato piva se jmenují Wild Creatures, zajímavá jsou tím, že jsou spontánně kvašená a veřejně se poprvé představila teprve před dvěma lety na prestižním kulinářském festivalu v Itálii. A odtud zamířila rovnou na americký trh. Folklorem


Read More
mušle naservírované s dipem na talíři
By 26. 10. 2018

Češi přicházejí ústřicím, mušlím, šnekům a čerstvým rybám stále více na chuť. Do pražské belgické restaurace Bruxx se doveze každý měsíc tři tuny čerstvých slávek, což znamená, že se prodá 100 až 150 porcí slávek denně. „Ještě překvapivější je fakt, že na Štědrý den, kdy podáváme vánoční šneky, je celá restaurace rezervována několik týdnů dopředu,“


Read More
prostřený vánoční stůl
By 25. 10. 2018

Pro ty z Vás, kdo rádi zkoušejí něco netradičního i během Vánoc a štědrovečerní večeře, máme pár tipů, do jakých restaurací sítě Together o svátcích zavítat a co si  objednat dobrého.   Belgická restaurace Bruxx Přímo na Štědrý den a na první svátek vánoční bude šéfkuchař Jan Pípal servírovat hostům vánoční šneky v kombinaci s belgickými pivy. Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou


Read More
By 24. 10. 2018

Už je tomu šest let, když poprvé otevřela své brány belgická restaurace Bruxx. Od prvních dnů ji vede šéfkuchař Jan Pípal, který ze zdejší kuchyně vytvořil svatyni belgických chutí a mořských plodů. Mezi zdejší vyhlášené speciality patří kalamáry, chobotnice, mušle, slávky a poctivé domácí hranolky. Bruxx spadá pod hlavičku skupiny Together, která kromě ní vlastní


Read More
vánoční stromeček s ozdobami
By 23. 10. 2018

Jako každý rok tu jsou vaše oblíbené tipy na vánoční dárky. Každý týden jedna várka, malé i větší, levné i dražší, tady je druhý díl! Designové vánoční ozdoby a šperk Světluška Dobročinné Nadčasové i v eshopu Světluška – Nadační fond Českého rozhlasu se v letošním roce spojil s designérkou Marií Poláčkovou ze značky ko-ra-le a výsledkem jsou originální designové ozdoby ručně


Read More
interiér Bruxxu
By 31. 7. 2018

Popis V Bruxxu najdete původní travertinovou podlahu. Světla pocházejí z menší německé manufaktury, která dodnes odlévá do originálních secesních forem. Největší lustr je původní, další pochází ze 70. let. Hodiny dodala firma, která má obvykle na starosti nádražní časomíry. Mají metr dvacet v průměru a patří mezi největší, které kdy společnost instalovala.


Read More
naaranžované talíře na stole
By 27. 7. 2018

Restaurace Sia Je jen jediné místo v Praze, kde si můžete dát pravou Pekingskou kachnu – složitá příprava jednoho z nejslavnějších čínských receptů, pekingské kachny, trvá dva dny. Kachna se nejprve ochutí marinádou z hoisin omáčky a kořením, poté se její kůže polévá horkou vodou a potírá směsí sirupu, medu a octa. Druhý den se pak dokonale ochucená kachna


Read More
barman s pivem
By 25. 7. 2018

Personál belgické brasserie Bruxx se na jaře vydal na týden do Belgie, aby načerpal co nejvíce vědomostí především o tamních pivech, které nejen během letošního léta bude servírovat na Náměstí Míru v Praze. Mezi sedmdesáti druhy piv, co má Bruxx v nabídce, najdete často opravdové poklady, o kterých je dobré vědět víc než jen to, že vám spolehlivě a příjemně


Read More
dívky na kole
By 28. 6. 2018

Máte už na léto plány, nebo konkrétní program necháváte spíš na spontánních rozhodnutích? Ať tak či tak, připravili jsme pro vás přehled pěti aktivit, které byste si měly letos dopřát a vyzkoušet. Uvidíte, že vás skvěle naladí. Jste zvědavé, co to je? Jdeme na to! Přečtěte si knihu A myslíme tím opravdovou knihu, nejen časopis.


Read More
dortík s ovocem
By 23. 6. 2018

V rámci vaflového týdne se v belgické brasserii Bruxx představí nová šéfcukrářka Barbora Kulíková Belgická brasserie Bruxx, která se nachází na náměstí Míru na pražských Vinohradech, patří společně s Vinohradským Parlamentem, Potrefenou Husou v Hybernské, asijskou restaurací Sia a dvěma továrnami na zákusky Cukrář Skála do gastronomické skupiny Together majitelů Viktora Kaplana a Davida Petříka.


Read More
dáreček v rukách
By 15. 6. 2018

Den otců se blíží! Už v neděli 17. června! Taťkové si zaslouží stejnou pozornost, jako maminky, souhlasíte? A protože se jejich den blíží, máme pro vás inspiraci na dárky, které poteší každého tátu, už jen protože jsou od vás a vzpomněli jste si. Vezměte ho na něco dobrého! Strávit se svým taťkou chvilku času, popovídat


Read More
vafle se zmrzlinou
By 14. 6. 2018

Den otců se blíží. Oslavíme ho již tuto neděli, 17. června! Val, šéfredaktorka Znáte chlapa, který by neocenil dobré jídlo a pivo? Já ne! Proto bych tátu, kdyby nežil v současné době v Asii, vzala o víkendu určitě na pražské Vinohrady do restaurace Bruxx. Specializují se tam na mušle, hranolky a belgická piva – těch mají až


Read More
interiér restaurace
By 13. 6. 2018

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality I dnes pro vás máme výběr hned několika nových podniků, které rozhodně stojí za návštěvu. Zajímavé budou pro milovníky piva, bagelů nebo street food. Nová restaurace v Kaprovce nabízí české speciality i snídaně na vidličku V březnu byla na adrese Kaprova 8 v domě „U Tří


Read More
Kremrole ve vitríně
By 3. 5. 2018

Přijďte si pro kremroli zdarma! Možná už jste si všimli těch prosklených dveří V Celnici. A nebo odbočky do uličky Svatého Antonína, která je na tuto ulici kolmá. Obojí jsou průchody do nejnovější skvostů pražského pohostinství – restaurace SIA a vůbec první továrny na sladké Cukrář Skála. Vydali jsme se nová místa ochutnat a zážitek vám


Read More
By 2. 5. 2018

Anketa Zlatý kuchař odstartovala letos již popáté. Vzorem je pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue podobná anketa, kterou každoročně vyhlašuje prestižní německý časopis Der Feinschmecker. Redakce Gastro&Hotel oslovila 40 gastronomických odborníků, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře, ne manažery, ne lidi pracující přímo v restauracích nebo v dodavatelských firmách, ale novináře, foodblogery


Read More