Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Brambory Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Výdejna FWC Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English

Napsali o nás: Cukrář Skála

skleničky vína
By 2. 3. 2023

Zkoušeli jste letos držet Suchej únor? A jak se (skoro) po měsíci cítíte? Já jsem přesně před rokem, 27. února, začala neplánovaně držet „suchej rok“. Jak jsem se dokázala přimět k tak velké změně? Co mi to dalo a vzalo? Pojďme si nalít pomyslného čistého vína a upřímně si vyložit všechny klady i zápory tohoto rozhodnutí. Když jsem


Read More
Theresa Jarvis
By 13. 2. 2023

Theresa Jarvis (Yonaka): „Rozehřát se, třikrát pomodlit a kopnout panáka“ Vydáno: 13.02.2023 09:30 v sekci Fakkerník – Redakce | foto: Lenka Hlavičková Britskou kapelu Yonaka je momentálně nejvíc slyšet v amerických seriálech. Objevili se v SheHulk, Winx, Flashovi i nejnovějším Resident Evil. A stejně jako Palaye Royale, se kterými před časem objížděli Evropu, by mohli Česko s klidem nazvat


Read More
valentýnské menu s mořskými plody
By 12. 2. 2023

Bez ohledu na to, jestli jste single nebo zadaní, červená barva je nejen intenzivní, ale je barvou vášně, lásky i bohatství. V mnoha kulturách je tato barva považována za šťastnou. Ovšem nejvíce ji zaznamenáme na den svatého Valentýna, který se každoročně celosvětově slaví 14. února. Čím je tato barva tak výjimečná a proč se pojí


Read More
chlebíček s lososem
By 10. 2. 2023

Máte rádi svátek sv. Valentýna? Přestože se nejedná o původní český svátek, už u nás poměrně zdomácněl. A proč se vlastně na jeden den v roce se svou drahou polovičkou nezastavit a nezažít společně něco pěkného? Nemusíte hned běžet do zlatnictví a kupovat drahé šperky nebo voňavku, moc dobře víte, že láska prochází žaludkem. Co si dát


Read More
vouchery together
By 17. 12. 2022

Vymyslet skvělý dárek pro muže – ať už je to partner, táta nebo bratr – připomíná každým rokem namáhavé cvičení v kreativitě. Přece jen poukaz do barbershopu nebo peněženku dostal nejpozději loni. O vysmívaných obligátních ponožkách nemluvě. Pokud máte pocit, že letos už nedokážete dát dohromady nic extra, tady je porce nápadů, díky kterým budete


Read More
By 15. 12. 2022

Samozřejmě že existují stálice, které pod stromeček patří, a kdyby z dárkového papíru nevykoukl oblíbený parfém nebo poukaz na nákup krajkového spodního prádla, mohlo by vzniknout nepříjemné mrzení. Pokud si ale právě teď lámete hlavu, čím letos partnerku, mámu či kamarádku překvapit a extrémně potěšit, máme pro vás pár speciálních nápadů. Odpočinek podle vlastního gusta:


Read More
zákusky ve vitríně
By 8. 12. 2022

RECENZE: Pokud milujete sladké a vyhledáváte luxusní dortíky, originální kremrole nebo čokoládové pralinky, rozhodně si nenechte ujít nabídku Cukráře Skály. V centru města provozuje hned dvě pobočky, ve kterých srdce milovníka sladkého zaplesá. První cukrářská továrna, která vyrábí zákusky podle receptury Lukáše Skály, byla otevřena v prosince 2017 ve Šporkovském paláci. Jejím cílem bylo přiblížit veřejnosti taje cukrářské výroby a nabízet kvalitní dezerty.


Read More
Vánoční cukroví
By 7. 12. 2022

Delegovat povinnosti je schopnost, kterou ovládají všichni úspěšní. Chcete vánoční stůl ozdobit tradičním cukrovím, ale pečení neovládáte, děláte s nelibostí nebo absolutně nestíháte? Provozovat noční manufakturu na výrobu vanilkových rohlíčků a lineckého netřeba. Stačí vědět, kam v Praze pro cukroví, které vaši sváteční hosté nerozeznají od pečeného babičkou. Biopekárna Zemanka Když jde tradice ruku v ruce se žhavou současností,


Read More
Vánoční cukroví
By 3. 12. 2022

Máloco tak navodí vánoční atmosféru jako voňavé cukroví, křehká vánočka a poctivý vaječný koňak. Pokud jste se letos rozhodli odměnit a prožít vánoční svátky v klidu, pak si můžete doma upéct jen jeden druh cukroví (aby se neřeklo) a zbytek nechat na profesionálech. Je totiž nejvyšší čas objednat si to nejlepší, co na letošní vánoční svátky čeští cukráři připravili.


Read More
interiér cukrárny
By 23. 10. 2022

Vsadit vše na jednu kartu je odvážný krok nejen v gastronomii. V Cukrárně Povidloň se rozhodli dát hlavní roli tradičnímu šumavskému dezertu, zde ho ale prodávají v moderní formě, připravovaný jako francouzský éclair. Pochutnat si na něm můžete v neotřelém designovém interiéru. Lipno nad Vltavou se od loňska může chlubit velmi originální cukrárnou. Ta dostala


Read More
nazdobené kremrole
By 27. 9. 2022

Kremrole patří mezi nejoblíbenější české zákusky a u Cukráře Skály se na ně stojí doslova fronta. Jsou totiž tak lehké, že se rozplývají na jazyku. A člověk po nich nemá špatný pocit, že sladce zhřešil. A proto v pobočkách v Dlouhé a Šporkovském paláci pro ně připravili speciální akci, díky níž se do kremrolí také zamilujete. Lehce


Read More
sešity a tužky
By 23. 8. 2022

Drobnosti, které nás během posledních pár týdnů zaujaly a rozhodně si zaslouží být na našem sezónním menu! Tak co si objednáte? Back to office První září nemusí být milníkem jen pro školáky. Papelote přichází s řadou nových zápisníků Softblok 2.0, které využijete v práci, doma i během studia. Kroužková spirála se přesunula na stranu a rozdělila na dvě části, díky


Read More
cukrárna Povidloň
By 18. 8. 2022

Za jednou z gastronomických novinek můžete vyrazit třeba na Lipno, kde si díky nové cukrárně osladíte život. Nebo do bistra v krásném zámeckém areálu v Rychnově nad Kněžnou. V Praze se budeme za pár dnů moci přenést do Itálie a vítáme také nový úkryt před ruchem velkoměsta v historickém jádru stověžaté metropole. Povidloň Jižní Čechy


Read More
cukrárna Povidloň
By 11. 8. 2022

Cukrárna Povidloň v Lipně nad Vltavou získala jméno podle tradičního šumavského dezertu. Zákusek z nadýchaného odpalovaného těsta s tvarohem a povidly ale zdejší šéfcukrář Michal Mandys, který se učil šest let u vyhlášeného pražského cukráře Skály, povýšil na francouzský éclair. A povedlo se. Měsíčně se ho tu prodá víc než 6 000 kousků. Harmonické spojení dobře osvědčené tradice a inovace se ale propsalo i do interiéru cukrárny od ateliéru A8000. Jemné pastelové tóny


Read More
David Petřík
By 7. 8. 2022

Sehnat a zaplatit personál je čím dál těžší. A podle Davida Petříka je pravděpodobné, že za luxusní večeři časem dáme tolik jako v Dánsku. David Petřík se v oboru gastronomie pohybuje téměř tři dekády. Začínal jako kuchař, dnes společně s Viktorem Kaplanem vlastní jednu z největších českých gastroskupin Together. Pod tu v současné době patří


Read More
článek v časopisu maminka
článek v časopise Glanc
článek v časopisu blesk pro ženy
článek v časopisu FOOD
zákusek na talířku
By 15. 7. 2022

Kdy jindy vyrazit do Ostravy než právě teď, v době konání festivalu Colours of Ostrava. Prozkoumali jsme za vás, za kolik se na festivalu najíte, kde dostanete oběd pod stovku i co v severomoravské metropoli rozhodně musíte ochutnat. Festival hudby i chutí Třetí největší město v republice opět zažívá multižánrový festival Colours of Ostrava, který tak


Read More
článek v časopisu Story
David Petřík
By 6. 7. 2022

„Gastronomie má jistou dávku elasticity se přizpůsobit a nevěřím, že by prošla velkou selekcí, i když hlavně vesnické podniky to budou mít přetěžké,“ říká spolumajitel sítě Together David Petřík. Covid jste se snažili porazit i projektem cloudové kuchyně Wewar. Jak se mu daří teď? Abych řekl pravdu, nejsme s projektem úplně spokojeni. Nedaří se nám


Read More
číšník s polévkami
By 4. 7. 2022

Polévka je u nás nejčastěji součástí oběda, ale hosté restaurací si ji mohou dát i kdykoliv během dne. Provedli jsme proto srovnání cen polévek ze stálé nabídky ve vybraných restauracích s tím, že jsme se zaměřili na masové vývary, zeleninové polévky, jako je například česnečka, a gulášové polévky. Posledními jsou ostatní druhy polévek nebo případně polévky z denní nabídky. Tabulky ukazují,


Read More
cukrárna na Lipně
By 30. 6. 2022

Pohled na Lipno ze čtyřicetimetrové věže, když se do tváře opírá vítr, stojí za to, říká turista Pavel, který na Stezku korunami stromů na Lipně se svou rodinou vyrazil už poněkolikáté. „Rádi se sem vracíme. Skoro vždycky najdeme něco nového. Děti se vyřádí, právě vyzkoušely adrenalinovou síť a to se jim moc líbilo,“ usmívá se.


Read More
článek v časopisu Story
Povidloň
By 25. 6. 2022

Cukrárna Povidloň v Lipně nad Vltavou získala jméno podle tradičního šumavského dezertu. Zákusek z nadýchaného odpalovaného těsta s tvarohem a povidly ale zdejší šéfcukrář Michal Mandys, který se učil šest let u vyhlášeného pražského cukráře Skály, povýšil na francouzský éclair. A povedlo se. Měsíčně se ho tu prodá víc než 6 000 kousků. Harmonické spojení dobře osvědčené


Read More
slečna, který pije nealkoholický nápoj
By 20. 6. 2022

. NZdražování potravin si nejen při nákupech nelze nevšimnout. Jak jsou na tom nealkoholické nápoje v restauracích ve velkých českých městech? Server Podnikatel.cz provedl na základě zveřejněných nápojových lístků srovnání cen několika nealkoholických nápojů ve vybraných gastronomických podnicích napříč republikou. Jak jsme psali, například v restauraci U Šumavy plánovali zvednout ceny kvůli zdražení energií a cen dodavatelů, a to


Read More
článek v Harper's Bazaar
rolády od Lukáše Skály
By 12. 6. 2022

Co se vám vybaví, když se řekne roláda? Možná se rozdělíte na dva tábory a jeden bude kopat za slanou variantu, druhý za sladkou. U Cukráře Skály mají ale jasno. Jejich čerstvá novinka chutná totiž po kávě s kokosem, pomeranči s jahodami nebo třeba pistáciích. Roláda je oblíbeným dezertem, který na talíři nejen dobře vypadá,


Read More
článek v MF
design mezi nábytkem a cukrovinkami
By 27. 4. 2022

Vybíráme nejsladší místa, která mají vyladěný interiér i zákusky Cukr, káva, limonáda, design! To jsou hlavní atributy dnešního článku a nekrásnějších míst, kde si na své přijdou mlsné jazýčky. Servírovat se bude abstraktní umění v podobě čokoládových pralinek, poctivých kremrolí nebo českého kubismu v cukrařině. Nebudete vědět, kam dříve. Kristyjan Chocolateries Naši první zastávkou je barvami rozzářená čokoládovna v pražském Bubenči. Za konceptem podniku Kristyjan Chocolateries stojí


Read More
článek v časopise Květy
cukrovinka velikonoční vájíčko
By 13. 4. 2022

Chcete si letošní Velikonoce užít doslova dosyta? Pak vsaďte na sváteční nadílku podniků gastronomické skupiny Together. Ať už se během svátků od 15. do 18. dubna vydáte na celé menu, osladíte si procházku výtečným zákuskem, nebo si zpestříte den lehkou svačinkou, můžete očekávat chutě s jarním závanem i tradicí. Anebo můžete zůstat doma a nechat si vybrané


Read More
pizza a salát na stole
By 31. 3. 2022

Do jakých podniků nás zavál čerstvý jarní vítr? Třeba tam, kde se servírují barevné věnečky. Pak také na místo, které vábí svými koktejly. A v neposlední řadě do nefalšované italské restaurace na Krkonošské ulici. Poznejte s námi další krásy české gastronomické scény v novém, jubilejním vydání newsletteru Deli. 4pokoje + BKN Čerstvý jarní vítr zavál do


Read More
věnečky na táce
By 29. 3. 2022

Kde se v Praze dobře peče? Tentokrát jsme vyrazili sladkou cestou. A sice za věnečky. Ty patří k nejoblíbenějším zákuskům vůbec. Dát si věneček s kávou je tak trochu synonymem návštěvy cukrárny. Na věnečky zkrátka spousta lidí nedá dopustit a v nabídce zákusků volí právě tyto kroužky z odpalovaného těsta plněné žloutkovým krémem. I proto se věnečky dají použít


Read More
šéfkuchař v kuchyni s jídly
By 16. 3. 2022

Jedním z často opakovaných gastronomických trendů pro tento rok je nárůst online objednávek pokrmů z restaurací.  Tzv. cloudové kuchyně, které by bylo možné popsat jako restauraci bez restaurace. Jsou na vzestupu. A i když v našich končinách zatím nejsou obvyklou záležitostí, lze již zaznamenat první průkopníky. Například Wevar, jeden z nejnovějších počinů gastroaliance Together. Přestože se hosté


Read More
Kopečková zmrzlina
By 14. 3. 2022

Počasí začíná poslední dny připomínat jaro – a i konec týdne vypadá velmi slibně. A tak nabízíme tipy na vyhlášené české zmrzlinárny, kde si můžete slunečné dny ještě více zpříjemnit. Tady je náš výběr osmičky zmrzlináren, kde neuděláte chybu: 2AD – Kačice u Kladna Jednu z nejlepších zmrzlin, ne-li vůbec tu nejlepší v Česku, dělají


Read More
článek v novinách METRO
krásný zákusek od cukráře Skály
By 10. 2. 2022

Valentýnský dortíček cukráře Skály, mušle sv. Jakuba, Valentýnské plato pro dva, Hovězí svíčková Wellington se zauzenou bramborovou kaší či růžový koktejl Sayuri. V podnicích gastronomické skupiny Together pro svátek všech zamilovaných připravili výjimečné menu, díky němuž se zamilujete podruhé. Rezervujte si včas místa ve své oblíbené restauraci, nebo využijte služby Wevar.cz, který vám vybrané lahůdky přiveze


Read More
článek v časopisu Květy
bramboráky ozdobené
By 18. 1. 2022

Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna. V restauraci Brambory Která se specializuje na bramborovou osvětu,


Read More
bramboráky na stole různě ochucené
By 18. 1. 2022

Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna. V restauraci Brambory, která se specializuje na bramborovou osvětu, budou od středy 19. do


Read More
cukrář v dětském i dospělém věku
By 23. 12. 2021

Vyhlášený jihočeský cukrář Michal Mandys, který působí na Lipně, odpověděl na několik dotazů Aničce Krejčí z Košic na Táborsku. Tato pětiletá dívka navštěvuje Mateřskou školu Pohádka v Plané nad Lužnicí a ráda by se stala cukrářkou. Baví ji pečení cukroví i vyrábění různých dezertů. Miluje sladké a také zmrzlinu, proto se zajímala o to, co


Read More
zdobení vánočního stromku
By 16. 12. 2021

Přinášíme ti 10 tipů, jak zvládnout svátky vánoční z pohodlí domova, klidně i v karanténě. Doba jde kupředu a na internetu už dnes seženeš takřka vše, včetně lahodného vaječného likéru nebo těsta na vanilkové rohlíčky. Hotové cukroví nebo připravené těsto? Žádný problém, vybírat můžeš z obojího K oslavám Vánoc neodmyslitelně patří cukroví, kterého existují stovky druhů a je jen na tobě, co se rozhodneš upéct. Pokud


Read More
By 8. 12. 2021

Docházejí vám nápady, co darovat pod stromeček? Máme pro vás tipy na dárky pro celou rodinu, ze kterých budou mít všichni radost. Co třeba neokoukanou mikinu od NeverEnough, gurmánský balíček od gastroaliance Together nebo lístky na kouzelnické představení Továrna na zázraky. Nemusíte ani nikam chodit, většinu snadno objednáte online. Díky tomu ušetřený čas můžete strávit


Read More
různé druhy brambor
By 29. 11. 2021

Antonie, Bluestar, Ballerina or Laura. These are the name of domestic potato varieties. And it is with them that a new restaurant concept has been born. Brambory (Potatoes), yes this is the name (blunt and to the point, we like it), is being opened by the gastronomic group Together in Pankrác, Prague. And yes, potatoes will obviously


Read More
Lukáš Soukup
By 25. 11. 2021

Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například pražské restaurace Sia a Bruxx, ale také bistro Sisters a Cukrář Skála. Na začátku listopadu otevřela na Pankráci nový podnik, jehož nabídka se točí kolem jedné hlavní suroviny – brambor. Restaurace Brambory je situována v Praze na Pankráci nedaleko obchodního centra Arkády. Opanuje poměrně rozlehlé industriální prostory, jež pojmou


Read More
bramborové menu na stole
By 22. 11. 2021

V restauraci Brambory mají hosté poznat, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála, se na začátku listopadu rozrostla o další podnik nabízející poctivou kuchyni. A tentokrát zaměřenou na brambory z celého světa. V restauraci Brambory poznáte, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Restaurace Brambory Sídlící


Read More
bramborové pochoutky v hrncích
By 21. 11. 2021

Erteple, kobzole, či zemáky. Do poloviny 17. století se brambory objevovaly pouze na stolech boháčů jako vybraná pochoutka. Až posléze se staly především jídlem chudých. Popularitu potravině pocházející z Jižní Ameriky přinesly v moderní době třeba hranolky, a že nejde jen o přílohu teď ukazuje i nový podnik na pražské Pankráci. Ten se jmenuje jak jinak než Brambory. Hranolky, patatas


Read More
restaurace brambory
By 21. 11. 2021

Gastronomická skupina Together, pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála. Na začátku listopadu rozrostla o další podnik nabízející poctivou kuchyni. A tentokrát zaměřenou na brambory z celého světa. V restauraci Brambory poznáte, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Ochutnejte rozmanitost brambor v jediné restauraci svého druhu u nás Restaurace Brambory, sídlící na Pankráci v blízkosti obchodního centra


Read More
bramborové meny naaranžované na stole
By 15. 11. 2021

Gastronomická skupina Together Pod kterou patří například Vinohradský Parlament, Sia, Bruxx či Cukrář Skála, se na začátku listopadu rozrostla o další podnik nabízející poctivou kuchyni. A tentokrát zaměřenou na brambory z celého světa. V restauraci Brambory poznáte, že tahle zelenina není jen pouhou přílohou. Restaurace Brambory Sídlící na Pankráci v blízkosti obchodního centra Arkády, nabízí


Read More
cukrářský dortík ve tvaru hrušky
By 11. 11. 2021

Pryč jsou doby, kdy vrcholem českého cukrářství byly rakvičky se šlehačkou či ovocné dorty ze Světozoru. Už několik let peče celé Česko s Josefem Maršálkem na televizní obrazovce a na cukrářském nebi záři mnoho zajímavých podniků. Brňané mají své Cukrové nebe či Cupcakekárnu na Zelňáku, zaměřenou pouze a výhradně na prezentaci těchto dortových jednohubek. Jejich slávu


Read More
Lukáš Skála s týmem cukrářů
David Petřík v kuchyni
By 22. 10. 2021

Je libo belgické mušle, moravského vrabce, pekingskou kachnu nebo prémiové zákusky od cukráře Skály? To vše uvařeno pod dohledem zkušených šéfkuchařů a zabaleno v jedné tašce, kterou vám kurýr doveze domů? Právě na takovou nabídku láká Wevar, letošní novinka gastro skupiny Together. „Loni jsem tvrdil, že služba je služba a ta se má odehrát v restauraci. Evidentně jsem se


Read More
cukrář se zákusky
By 20. 9. 2021

Vypadá to, jako by se pro tuhle práci skoro narodil. Miluje komunikaci s lidmi, k níž patří i umění odhadnout zákazníkovy chutě. Je společenský, neustále dobře naladěný a stejně tak odchází z cukrárny i zákazníci. Navíc za pultem jej nejde přehlédnout. Jeho vlasy obarvené na růžovo ho odhalí na první dobrou. Takový je 22letý Daniel Cíba, prodavač u 


Read More
Záběr z filmu Les Olympiades,
By 24. 8. 2021

Mezi třetím a čtvrtým dnem festivalu obvykle nastává krize. Únava se mísí s kofeinem, hrozí hádky s přáteli, usínání u filmů a první návraty domů nad ránem. Vary jsou v plném proudu a malebné lázeňské město zdánlivě nikdy nespí. A tak to zkouším taky. Kolem třetího a čtvrtého dne přichází chvíle, kdy se probudíte po


Read More
káva a zákusek od Lukáše Skály
By 19. 8. 2021

Mezinárodní filmový festival v  Karlových Varech bude opět patřit výjimečným filmům a k  nim náleží i prémiová káva. Nespresso je partnerem festivalu již sedmým rokem. V  kavárně Nespresso Café u hotelu Thermal si návštěvníci vychutnají nejen výbornou kávu, ale tentokrát i exkluzivní dezerty z  dílny špičkového cukráře Lukáše Skály. V  rámci festivalu vyvrcholí i české


Read More
kuchař nandavá guláš
By 18. 8. 2021

Na růst cen surovin a dalších provozních nákladů musejí čeští restauratéři reagovat zvýšením cen, a to v průměru od tří až do 15 procent. Provozům chybí turisté i pracovní síly, se zdražování tak zřejmě zdaleka nejsou u konce. Vlivem pandemických uzavírek muselo definitivně skončit asi 15 až 20 procent provozů. A vzhledem k tomu, že náklady jako


Read More
zákusek a káva
By 16. 8. 2021

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech bude opět patřit výjimečným filmům a k nim náleží i prémiová káva. Nespresso je partnerem festivalu již sedmým rokem. V kavárně Nespresso Café u hotelu Thermal si návštěvníci vychutnají nejen výbornou kávu, ale tentokrát i exkluzivní dezerty z dílny špičkového cukráře Lukáše Skály. V rámci festivalu vyvrcholí i české


Read More
City Beekend
By 13. 8. 2021

Velevážené panstvo a damstvo! Račte vstoupit do naší online manéže a vidět, co jste dosud neviděli, slyšet, co jste neslyšeli, a zažít, co jste nezažili! Novocirkusový festival Letní Letná právě začal a nabízí unikátní podívanou a kaskadérské kousky tak krkolomné, že na jejich základě by Isaac Newton musel přehodnotit své gravitační zákony. Večer si zažonglujte se skleničkami na ochutnávce vína a


Read More
By 30. 7. 2021

Co by to bylo za měsíc bez várky gastronomických novinek? Tentokrát jsme pro vás Fresh vymačkali z tipů na náhradu jednorázových plastů, dvou pořadů pro foodies a otevíračky nového spotu pražského Manifesta. Konec plastů se blíží – za co je vyměnit? Od července začala platit evropská směrnice o zákazu jednorázových plastů, což znamená jediné: už


Read More
cukrář Lukáš Skála
By 30. 7. 2021

Lukáš Skála: Zaplať pánbůh za Michelinské hvězdy v Praze! Ve které restauraci slavný cukrář dostal jídlo, na které nezapomene? A co si myslí o pořadu MasterChef? „Dvakrát do stejné řeky nevstoupím,“ říká Lukáš Skála v rozhovoru s Tomášem Levým. U tebe mě jako první napadá otázka, jestli byla cukrařina tvoje jasná volba hned od začátku? Upřímně, když


Read More
By 29. 7. 2021

 Je snad něco, co nám v létě vykouzlí větší úsměv na tváři než chuťově vyvážená zmrzlina? Možná ještě chuťově vyvážený drink, ale i ten si můžete v parných měsících dát ve formě zmrzlého kopečku v kornoutu. Dali jsme dohromady tipy na místa, kam můžete vyrazit na ty nejzajímavější sezonní zmrzlinové příchutě. Vedle proseccové, aperolové nebo


Read More
laskonka s čokoládou a oříšky
By 26. 6. 2021

Lukáš Skála patří mezi nejznámější české cukráře a svou práci dělá poctivě a s láskou. Ve své vyhlášené pražské cukrárně nabízí zákusky podle tradičních receptů v moderní podobě. Právě laskonka kubistických tvarů patří mezi nejoblíbenější. Vypadá skvěle a chutná ještě lépe! SUROVINY (15 KS PORCÍ) TĚSTO: bílky ze středně velkých vajec 6 ks cukr krystal 360 g voda 100 ml strouhaný jemný


Read More
Nezapomenutelná laskonka od Cukráře Skály
By 22. 5. 2021

Dopřejte svým chuťovým buňkám pořádnou dávku patriotismu a na makronky nebo donuty si (chvíli) ani nevzpomenout. I když, zrovna s Francií toho mají klasické české větrníky a kremrole hodně společného. Větrníky totiž nezapřou podobu s dezertem profiteroles, kuličkami z odpalovaného těsta. Jenže český větrník je bohatší o karamelovou šlehačku a fontánovou polevu. Laskonky jsou zase podobné svým těstem výše zmíněným makronkám, jen se


Read More
By 22. 5. 2021

BIO původ a skvělé reference. Které ořechy jsou nejlepší na trhu? Z pohledu gastra je nejdál právě Diana – svět oříšků. Mít odběratele jako Field, Cukrář Skála, Mlýnec restaurant, Sia restaurant, Ambiente, IPPA Café nebo Puro Gelato zní hodně fajn. Co za tím stojí? BIO certifikace Bio výroba musí být časově nebo prostorově oddělena. Biopotraviny, bioprodukty


Read More
By 26. 4. 2021

If you have a sweet tooth, there’s no better time to be in Prague. Ice cream, donut, and pastry newcomers abound. To help you satisfy your sweet tooth, here are some of the top confections being served in the city. Parlor These are a must-try with the increasingly warmer weather. Choose from eight types of homemade cookies and


Read More
By 19. 4. 2021

V létě 2020 jsme oznámili vítěze soutěže na jednotný vizuální styl městské a příměstské hromadné dopravy v Praze a Středních Čechách. Po pár měsících se návrh dočkal svých prvních realizací a my přinášíme rozhovor s autory vítězného řešení. Text je doplněn unikátními fotografiemi, které vznikly při redesignu autobusu v lakovacím boxu. Představíme vám také podobu


Read More
By 9. 4. 2021

Summers in Prague can be oppressive with highs climbing to near 35 degrees Celsius on occasion. Especially in the past few years, as the Czech Republic has been getting more tropical weather from the South. But where to go for great ice cream in Prague? So, here is the top list of my favorite places.


Read More
By 9. 4. 2021

Politiku stranou – o víkendu bude líp! Fakt, zase se vrátí jaro a teploty porostou až k 20 stupňům. Pokud by vám sluneční doping nestačil, vyrazte za nejlepšími pražskými cukráři a pekaři na netradiční dobroty a natankujte cukr do zásoby. Kalorie pak vytancujete třeba při online koncertu kapely Queenie či Mňágy. Nebo energii spálíte při obchůzce kulturních artefaktů vystavených pod širým nebem. Tak krásný víkend! Při pouti za


Read More
Originální croblihy
By 8. 4. 2021

Pokud se o vás pokouší deprese, jarní únava nebo máte jen chuť na netradiční zákusek ke kávě, mrkněte na náš seznam a vyrazte si osladit život při procházce uličkami Prahy. Novoroční předsevzetí už jsou stejně v trapu a hubnutí do plavek počká na květen. Tak hurá za cukrovým potěšením! (Nebo že byste si objednali jenom


Read More
Velikonoční menu
By 30. 3. 2021

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. 30.03.2021 – 05.04.2021 Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a 


Read More
Velikonoce v TOGETHER
By 26. 3. 2021

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily vymazlené velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a Potrefené Husy Od


Read More
Velikonoční menu
By 26. 3. 2021

Po Vánocích a Valentýnu nás čeká další významný svátek s velkým V. A opět se hodně ponese i na gastro vlně, protože kromě domácího vaření a pečení se nabízí i možnost všechny tradiční pokrmy objednat a podpořit tak restaurace. Velikonoce jsou pro řadu z nich další možností, kdy nám na oplátku mohou předvést svou kreativitu.


Read More
By 13. 2. 2021

Ať už Valentýna berete vážně, nebo naopak s humorem, podívejte se, čím potěšit svůj protějšek podle horoskopu, který je tentokrát o lásce úplně doslova.   Oheň & led Ohňová znamení, mezi něž patří Beran, Lev a Střelec, nejvíce potěšíte něčím akčním. Jsou temperamentní, sebestřední a občas to vypadá, že mají srdce z ledu. Zdání naštěstí klame. Beran Stejně nevymyslíte nic, co


Read More
Indiánky Lukáše Skály
By 11. 2. 2021

Bílkový krém potažený hořkou čokoládou, posazený na pečeném piškotu. Sbíhají se vám sliny? Stačí kliknout na „Přidat do košíku“. Anebo si legendární zákusek od Lukáše Skály upéct doma.   V březnové Vogue můžete natrefit na krátký rozhovor s Lukášem Skálou, jehož pražské cukrárny (ve Šporskovském paláci a v Dlouhé 39) představují absolutní nebe pro každého, koho honí mlsná. Pokud


Read More
By 2. 2. 2021

Pětkrát Kasteel Rouge, hromada hranolek, příjemná konverzace a všude kolem život. Nenápadně silné třešňové pivo vždy způsobilo, že cestou domů šlo získat pocit, že je člověk v Bruggách. Takto vypadaly – minimálně mé – návštěvy vyhlášené pražské restaurace Bruxx. A celé to bylo krásné. Podobně to bylo v restauraci Sia, kde jste zase mohli zapomenout, že nejste kdesi v Hongkongu,


Read More
Test vaječných likérů
By 21. 12. 2020

Bez dobrého vaječného likéru by to nebyly ty pravé české Vánoce. Proto jsme vám ve Forbes připravili test a vyrazili jsme pro tuhle specialitu do našich oblíbených podniků. Od každého jsme si v redakci dali skleničku a rozdíly byly překvapivě snadno rozpoznatelné. Ačkoliv jsme původně nezamýšleli určit vítěze a poražené, ale spíš popsat chutě a speciality, jeden z testovaných nakonec přece


Read More
By 17. 12. 2020

Česko letos zažilo druhý nejhorší propad ekonomiky v novodobé historii. Hůř bylo jen v transformačním roce 1991, kdy hrubý domácí produkt klesl o více než 11 procent. Letos to podle posledních odhadů bude „jen“ o 6,5 procenta. Hospodářská krize vyvolaná koronavirem je ale jiná než všechny předchozí. Ekonomika dostala naprosto nečekanou ránu zvenčí, nešlo o žádné nahromaděné a přehlížené vnitřní problémy.


Read More
By 15. 12. 2020

Recept na linecké cukroví Lukáše Skály, Škola etikety – jídlo, které máme neradi, historie vánočky a soutěž o kuchařku Pochoutkový rok. Poslechnout záznam si můžete ZDE.


Read More
Vánoční cukroví bude letos domácí
Já & můj ŽIVOT
linecké cukroví
By 8. 12. 2020

Nejoblíbenějším cukrovím v Česku je linecké a vanilkové rohlíčky. Na vánočním stole má tyto dva druhy skoro každá rodina. Jak linecké dělá vyhlášený cukrář Lukáš Skála? Nechte se inspirovat. Linecké slepované těsto 600 g hladké výběrové mouky 400 g jihočeského másla 200 g moučkové cukru 1 žloutek špetka soli citronová kůra   Postup přípravy těsta: Máslo, žloutek a cukr


Read More
Vánoční cukroví
By 4. 12. 2020

Nemáte čas péct vlastní cukroví nebo to jednoduše není aktivita, ve které byste si libovali a která by se pojila s „klidem a mírem“? Nevadí. Doporučíme vám, kde si vánoční sladkosti koupit. Přišel čas na to řešit cukroví. Pokud se jím sami vůbec nehodláte zabývat nebo zvládáte upéct třeba jen jeden druh, zkontaktujte profíky a buďte


Read More
Zákusky od opravdového mistra - Cukrář Skála
By 3. 12. 2020

Cukrářskou továrnu na výrobu zákusků podle receptur Lukáše Skály jsme otevřeli v prosinci 2017 ve Šporkovském paláci, a to s cílem přiblížit nejsladší řemeslo na světě, ukázat výrobní proces cukrárny a nabízet kvalitní zákusy tradičních, ale také zcela inovativních chutí. Od poloviny dubna 2018 najdete naši pobočkku také v ulici Dlouhá 39, a to s 


Read More
Adventní Praha
By 1. 12. 2020

Letošní Vánoce v Praze budou jiné a možná krásnější než jindy: bez obvyklého shonu, bez davů cizinců a bez přeplněných adventních trhů. Vychutnejte si advent takový, jaký má být, jako čas klidu a ztišení, a užijte si to, co se nabízí: lákavé ceny v hotelech, otevřené zahrady, cukroví od nejlepších cukrářů i krásná zákoutí, kde


Read More
Objednejte si vánoční cukroví od cukrářtsví Skála
By 22. 11. 2020

Teď je pravý čas objednat si vánoční cukroví. Některá cukrářství už dokonce hlásí stop stav. Čím dál více lidí se totiž rozhoduje mít Vánoce v klidu, upéct si třeba jeden dva druhy a se zbytkem se spolehnout na profesionály. Loni si nechalo napéct vánoční dobroty celých 63 procent Čechů, takže jestli se ostýcháte, není důvod. A neváhejte, teď


Read More
Bistro Sisters
By 13. 11. 2020

Aktuální situace nedovoluje ani návštěvy fitness center, ani oblíbených restaurací či barů. A tak máte dvě možnosti – buď pověsit sport a dobrou gastronomii na hřebík, anebo nadále pracovat na své postavě a podporovat podniky, v nichž vám chutnalo. Nevzdávejte se proto věcí, které vás dělají šťastnými, jen proto, že je tu další vlna lockdownu. Sociální kontakt, pobyt na


Read More
Lukáš Skála
By 12. 11. 2020

Navštívili jsme cukrářské království v centru Prahy a na našich 15 otázek nám tentokrát odpovídal Lukáš Skála. Na jakou svou praxi nejraději vzpomíná a jakou vlastnost musí mít cukrář podle něj určitě ve výbavě? Podívejte se na video ZDE.


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 10. 11. 2020

Pro potěchu chuťových pohárků Pokud mate doma gurmány, jistě jim uděláte radost voucherem do světa poctivé a smyslné gastronomie podniků skupiny TOGETHER. Díky voucheru tak mohou vyzkoušet tajemství belgické kuchyně v restauraci Bruxx, ponořit se do smyslnosti asijské kuchyně v Sia restaurantu, na českou klasiku v moderním hávu zajít do Vinohradského Parlamentu či Potrefené husy v Hybernské a Pardubicích, na odpolední


Read More
Cukrář Skála
By 25. 10. 2020

Lukáš Skála je považován za nejlepšího českého cukráře. I jako profesionál umí ocenit nadšené cukráře amatéry, kteří jsou podle jeho slov občas schopni udělat lépe vypadající svatební dorty než cukráři, kteří se tím živí. „Pro mě je spíše než Instagram důležitější, že k nám do cukrárny někdo přijde, dá si náš zákusek a pochutná si na něm,“ popisuje


Read More
Marek Massl, manažer Foodway Cateringu
By 23. 10. 2020

VÝDEJNA obědů, kterou máte za rohem Dokonalá chuť jídel i zákusků. Poctivá kuchyně založená na kvalitních a čerstvých surovinách. Takový je kbelský Foodway Catering, který v polovině září otevřel v Park areálu KBELY VÝDEJNU (hala č. 3), kam si můžete zajít pro vynikající oběd za skvělé ceny. Nejen o ní jsme si povídali s manažerem Markem Masslem. V polovině září


Read More
Obložené chlebíčky
By 18. 10. 2020

Říká se, že český obložený chlebíček nemá ve světě obdoby. Inu, pravda to bohužel není. Obložených chlebů a tzv. otevřených sendvičů najdete celou řadu – od italské bruschetty až po skandinávský smørrebrød. A přece chlebíčky vnímáme jako svého druhu národní bohatství. Jejich obliba neklesá ani po více než sto letech od jejich „vynalezení“ a staly se pevnou součástí


Read More
Tyto novinky by milovníkům jídla neměli ujít.
By 17. 10. 2020

Tohle by milovníkům jídla nemělo ujít.


Read More
Technologie pomáhají k přežití v Gastru
By 12. 10. 2020

Přinejmenším čtrnáct dnů budou restaurace a bary fungovat v nouzovém režimu. Musejí zavírat v osm hodin a omezený je i počet hostů u stolu. Jarní vlnu epidemie gastronomický sektor, sice s obrovskými ztrátami, ale přece jenom zvládl. Nyní jsou majitelé hospod a barů daleko skeptičtější. „Přemýšlím, zda má cenu otevírat. Lidé se bojí chodit už i na obědy. Když může být otevřeno


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 27. 9. 2020

David Petřík společně s Viktorem Kaplanem stojí za gastroskupinou Together. Mají pod sebou 11 podniků, které jim za normální situace generují půlmiliardový obrat. Mezi ty nejviditelnější patří asijská Sia, belgická restaurace Bruxx, na česká jídla zaměřený Vinohradský Parlament, dvojice cukráren nesoucích jméno šéfcukráře Lukáše Skály nebo cateringová firma Foodway. Na první pohled skvěle našlápnutý byznys, jenže


Read More
Together uspořádala několik eventů
By 13. 9. 2020

Gastronomická skupina Together, pod jejíž křídla patří například restaurace Bruxx, Sia a Vinohradský Parlament, bistra Sisters a cukrárny Cukrář Skála, na sklonku léta spojila síly s barem AnonymouS a společně uspořádaly tři eventy zasvěcené dobrému jídlu a koktejlům. První akce se uskutečnila v restauraci Sia, která je vyhlášená asijskými pokrmy připravovanými týmem šéfkuchaře Jiřího Štifta. Barmani z AnonymouS zde hostům představili tři


Read More
Roušky se vracejí ve velkém
By 20. 8. 2020

Změna přišla rychle. Plošná opatření už zavádět nebudeme, tvrdil před dvěma měsíci premiér Andrej Babiš a ještě při tom stihl vynadat opozici, že straší lidi, pokud tvrdí opak. Tento týden však vláda oznámila návrat k povinnému nošení roušek ve většině vnitřních veřejných prostorů od 1. září do odvolání. Ve středu rozsah plošných omezení stvrdil ministr zdravotnictví Adam


Read More
David Petřík
By 13. 8. 2020

Začínal jako kuchař, nyní jeho gastroskupina ročně utrží půl miliardy. Navzdory koronaviru otevírá David Petřík další podniky.


Read More
Nejlepší cukrárny v Praze
By 5. 8. 2020

Máte chuť na něco sladkého, ale potrpíte si na kvalitu a chcete, aby návštěva cukrárny pro vás byla nevšedním zážitkem? V Praze najdete celou řadu podniků, které obšťastní nejen vaše chuťové pohárky, ale zaujmou vás svým designem, vřelou atmosférou a pohladí na duši. Mnohé z těchto cukráren využívají tradičních, ale i moderních receptur z Česka, Francie či USA, a jejich zákusky mezi ty nejchutnější a nejkrásnější sladké pokrmy, které v pražské gastronomii najdete. Cukrárna


Read More
Šlechtovka v Praze
By 5. 8. 2020

Teď provizorní bistro. Co bude dál? „Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s úsměvem říkáme Bistro na stavbě,” komentuje spolumajitel gastronomické skupiny Together David Petřík. Zmíněná síť restaurací Together dále spravuje restaurace Bruxx, Sia, Vinohradský parlament, patří do ní také provozy pod značkou Cukrář Skála, Foodway Catering (právě ten se stará o provoz dočasného bistra ve


Read More
Zona Bistro
By 1. 8. 2020

V gastro pasáži v Dlouhé ulici v centru Prahy přibyl před pár týdny nový podnik. Zona Bistro se zaměřuje na mezinárodní street food, přičemž inspiraci pro své menu nachází v Itálii, Francii i Mexiku. Dát si tu tak lze třeba focacciu nebo bagetu, ale taky nachos. Gurmet Pasáž v Dlouhé ulici už nějaký ten pátek obývá například řeznictví Naše maso, bistro


Read More
By 23. 7. 2020

Léto bez zmrzliny? Tak to by nešlo ani náhodou! Vyberte si z našich pěti tipů na skvělé zmrzlinárny, kde se při výběru gelata nemůžete splést. Zmrzlinárna GROM Špičkovou italskou zmrzlinu GROM, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si můžou nyní vychutnat i čeští zákazníci! V Praze na Václavském náměstí otevřeli 2.


Read More
By 20. 7. 2020

Zbývá posledních pár týdnů do svatby, a tak jsme se s Kubou zase trochu opřeli do zařizování a plánování posledních detailů. Dáváme dohromady konečný seznam hostů, sepisujeme si všechno, co je ještě potřeba koupit a komunikujeme se všemi dodavateli, aby měli veškeré informace, které před svatbou potřebují. A jsme taky nejvíc vděční za to, že jsme se nakonec rozhodli spolupracovat s koordinátorkou Terkou, která


Read More
Již otevřené bistro Šlechtovka
By 15. 7. 2020

Na začátku prázdnin se vedle Šlechtovy vily v pražské Stromovce objevilo nové, provizorní bistro, které slouží návštěvníkům k občerstvení. Provozuje ho gastroskupina Together. “Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s uměvem říkáme Bistro na stavbě,” říká spolumajitel Together David Petřík. U Šlechtovy vily stojí nové bistro od majitelů Bruxxu nebo cukráře Skály Bývalý lodní kontejner předělaný na


Read More
By 10. 7. 2020

Hospodští prostě umějí pracovat s minimem nákladů a dokážou si sáhnout na skutečné dno. Pokud nějaká krize, a řekněme očištění trhu, nastane, pak až za několik měsíců, tvrdí spoluvlastník gastroskupiny Together David Petřík.


Read More
By 2. 7. 2020

Vanilková, čokoládová, stracciatella, to jsou už „nudné“ zmrzlinové klasiky, ale taková rybízová s kokosem, mandarinková s koriandrem nebo jahodová s thajskou bazalkou, to jsou chutě letošního léta. Alespoň podle vyhlášeného Cukráře Skály, který ve svých cukrárnách ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá rozehraje koncert originálních a neotřelých chuťových kombinací. Každý týden si vyberete ze 7 druhů zmrzlin + 1


Read More
Cestování s dětmi - Útok na Prahu
By 18. 6. 2020

Prázdniny v hlavním městě? Jistě! Kdy, když ne teď! Kdo, když ne vy!


Read More
Gastrotoulky Lukáše Hejlíka
By 18. 6. 2020

Lukáš Hejlík – herec, milovník gastronomie a foodblogger. Ví o všem, co se v gastronomii šustne. Lukášovi neunikne díky neustálému cestování jediný trend či novinka. Tentokrát vybral podniky, které chce navštívit letošní léto, protože bez turistů budou mít úplně jinou atmosféru.


Read More
Ojedinělý servis Rohlík.cz - Premium
By 15. 6. 2020

„PREMIUM je klub pro chytré lidi a milovníky skvělých chutí, kteří ví, že důležitější než sbírat body na pánve, je užívat si kvalitní jídlo a život. Je tu pro všechny, kteří umí se svým časem i penězi smysluplně nakládat. Jednoduše je to zhmotnění naší esence pomáhat lidem jíst a žít lépe,” představuje nový klub Tomáš Čupr, zakladatel Rohlik.cz.


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 22. 3. 2020

Známi čeští šéfkuchaři, restauratéři, majitelé barů a kaváren, poslali o víkendu otevřený dopis adresovaný premiérovi a vládě. „Většina gastronomických podniků v České republice je dnes ve vážném ohrožení,“ upozorňují v dopise, pod kterým jsou podepsaní kuchaři Radek Kašpárek, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář nebo známý restauratér Tomáš Karpíšek. Šéfkuchaři dále zmiňují, že podle rozboru právních kanceláří na současnou situaci pamatuje zákon


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 21. 3. 2020

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je


Read More
By 21. 3. 2020

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je


Read More
Roušky šijí všichni, kteří mají dostupné šicí stroje
By 20. 3. 2020

České firmy se snaží zpříjemnit a zjednodušit lidem současnou nelehkou situaci. Síť restaurací Together i Pizza Coloseum zavádí “okénkový” provoz i rozvoz. Posílit imunitu můžete nově s rostlinným Nemlékem Golden s kurkumou. Náladu zlepší nakupování, které podpoří české značky, jako jsou boty Vasky nebo ručně vyráběné batohy Bagind. Společná pomoc potřebným Ani v této nelehké době nezapomíná Together na


Read More
Pravidelná várka novinek od KOKTEJLU
CITY BEEKEND - Oslaďte si trochu tyto dny třeba klasikou od Cukráře Skály.
By 13. 3. 2020

Tohle je pátek třináctého se vším všudy… 🙁 Většina pražských akcí byla zrušena nebo přeložena na později. Podniky, pokud taky nejsou zavřené, tak mají omezenou otevírací dobu. Přinášíme vám proto hodně osekaný a netradiční CityBeekend coby průvodce prvním víkendem v nouzovém stavu. Všechny pozvánky zde i u nás na webu prosím berte s rezervou a raději je ověřte přímo u daného organizátora (třeba na


Read More
Dezerty jsou královská disciplína a neméně důležité než hlavní chod.
Loga - Catering Foodmasters 3000, design: Nikola Wilde; Long story short, design: studio Kosatko; Vinohradský pivovar, design: Petr Šabach; skupina Together, design: Petr Štěpán
By 10. 3. 2020

Vedle otázky migrantů, fotbalu, a nově i sazeb DPH na pivo se, jak známo, každý Čech dokonale vyzná ještě ve dvou věcech – v grafickém designu a ve vaření. Vzpomeňme na diskuze pod články o nedávno ukončené soutěži na nové logo Prahy 3. „Já bych to po třech pivech namaloval líp“, myslí si půlka národa. Druhá půlka, ač nepolíbena


Read More
Foto barmanské show
By 7. 3. 2020

ZDÁ SE, ŽE ANI V ROCE 2020 NEBUDE NOUZE O ZAJÍMAVÉ AKCE, SOUTĚŽE A FESTIVALY. JEN ZA POSLEDNÍ TŘI MĚSÍCE SE TOHO UDÁLO VÍCE NEŽ DOST. PREMIER WINES & SPIRITS USPOŘÁDALI TRADIČNÍ GALADEGUSTACI V KAISERŠTEJNSKÉM PALÁCI A NOVÁ DISTRIBUČNÍ SPOLEČNOST WITHOUT VE SPOLUPRÁCI S BAREM HEMINGWAY PŘEDSTAVILA U PŘÍLEŽITOSTI SUCHÉHO ÚNORA PRVNÍ POP-UP S RYZE NEALKOHOLICKÝMI KOKTEJLY U NÁS. V TUTO CHVÍLI UŽ JSOU TAKÉ


Read More
By 6. 3. 2020

Na olympiádě se šéfkuchaři naučí spoustu technik, zoceluje je to a inspiruje, shrnují šéfkuchař Martin Svatek a manažer Tomáš Popp. Nejsme spokojeni, budeme makat ještě víc, shodují se. Zkusili jsme tlačit národní gastronomii, ale pro komisaře byl muflon příliš zvěřinový. Je potřeba se vrátit k drahým surovinám, které pochopí i komisaři z Asie nebo Ameriky.


Read More
Čeští kuchaři s medailemi
By 2. 3. 2020

Ve dnech 15.-19. února 2020 proběhl v německém Stuttgartu už osmý ročník kuchařské olympiády, na kterou přijelo až 2000 kuchařů z 59 zemí světa. Soutěže se zúčastnily národní seniorské a juniorské týmy, dále vojenské, catering, regionální týmy ale i  jednotlivci. Letošní olympiády se podruhé zúčastnil i kuchařský tým společnosti InterGast složený z bývalých členů národního týmu České republiky,


Read More
Soutěžní talířové dezerty českého týmu
By 25. 2. 2020

Ve dnech 15.–19. února 2020 proběhl v německém Stuttgartu už osmý ročník kuchařské olympiády, na kterou přijelo až 2000 kuchařů z 59 zemí světa. Soutěže se zúčastnily národní seniorské a juniorské týmy, dále vojenské, catering, regionální týmy, ale i jednotlivci. Letošní olympiády se podruhé zúčastnil i kuchařský tým společnosti InterGast složený z bývalých členů národního týmu České republiky, jmenovitě:


Read More
Tučný čtvrtek
By 18. 2. 2020

…aneb V jakých restauracích dostanete 20. 2. „tučńáka“ na talíři. Masopust je v plném proudu. Na náměstích se to hemží průvody masek, zabijačkami a živou muzikou. Vrcholem tohoto období je takzvaný Tučný čtvrtek, který letos připadá na 20. února. Jeho cíl je jediný, pořádně si nacpat břicho, aby během následujícího půstu bylo jednoduše „kde brát“. Následující Popeleční středou totiž


Read More
Otevřené kuchyně
By 18. 2. 2020

Hospitality business news


Read More
Tučný čtvrtek
By 16. 2. 2020

Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst? Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě


Read More
By 11. 2. 2020

Venku zuří bouře Sabine. Prudký vítr roztočil vrtule evropských větrných elektráren natolik, že v Německu i u nás padaly rekordy a elektrárny vyráběly až dvojnásobek energie. My v redakci Forbesu jsme mezitím energii vynaložili na to, aby větrníky padaly v rekordním čase do nás. A napadlo nás jen tak z plezíru sepsat ta nejlepší místa, kam na ně můžete ve městě, kde


Read More
By 2. 2. 2020

Kdyby vás někdo na sklonku zimy náhodou chtěl nutit do nějakého drastického detoxu, nenechte se zmanipulovat. Pěkně si místo toho užívejte zaslouženého klidu, odpočiňte si a naberte sílu, než udeří jaro. Pak si uklidíte. Co třeba zajít po roztančené party na nejlepší kremrole na světě – do vyhlášené pražské cukrárny Cukrář Skála – nebo se


Read More
PO ČEM ŽENY TOUŽÍ
By 31. 12. 2019

Kachna se zelím nebo houby na kyselo. Na chlebíčky můžete dát cokoli V gastronomii se pohybuje 25 let, pracoval v restauraci Mlýnec či U Patrona, ale zkušenosti sbíral i v zahraničí. Nyní se věnuje české klasice – chlebíčkům. „V 70. letech měla klasická lahůdkářství velkou tradici a Češi je milovali. Není naším cíle vytvořit falešnou


Read More
By 19. 12. 2019

Nakládaný kapr, treska, ale i chobotnice. Co večeří na Vánoce šéfkuchaři? Kapr a bramborový salát. Klasika českých Vánoc a tradice. Ne ale každá česká rodina ji dodržuje. Server Lidovky.cz se zeptal, co večeří na Štědrý den šéfkuchaři. 1) Co večeříte na Štědrý den? 2) Kterou jinou rybu byste si dali, pokud večeříte kapra? Pavel Veltruský,


Read More
By 19. 12. 2019

Když kuchaři soutěží V množství soutěží, kterými nás veřejnoprávní a komerční televize zásobují, si asi běžný smrtelník ani nevšimne, že mimo velmi sledované StarDance, či Česko-Slovensko má talent v Čechách též probíhají ne tak sledované,přesto velmi důležité soutěže kuchařské. Já sám jsem byl před lety členem týmu Kuchařů a cukrářů ČR. A být členem této organizace jsem vždy


Read More
By 2. 12. 2019

David Petřík a Viktor Kaplan provozují již sedm restaurací. „Sázíme na velikost a stabilitu, proto máme provozovny velké. To by pomohlo ustát možný příchod krizového období, kdy klesne kupní síla a malé podniky krachují,“ říká David Petřík v dalším dílu pořadu Recept na úspěch. Podívejte se. Gastronomická skupina Together provozuje restauraci Sia, cukrárny Cukrář Skála, restaurace Bruxx a Vinohradský Parlament,


Read More
By 13. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71932838-9a87841fa30e19a2e2ba/


Read More
By 13. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71932152-c92790afca04d41e67d8/


Read More
By 13. 11. 2019

ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71931463-359d72649030438690de/


Read More
cukrář Lukáš Skála
By 13. 11. 2019

  ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71931283-cb90011cf4b7a283fe35/


Read More
By 13. 11. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71719617-99f414c3a150eb944ee7/


Read More
By 8. 11. 2019

  ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71726004-e491c3f7a0186694d564/  


Read More
By 16. 10. 2019

ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/69989793-10e0df5888d0e901547e/


Read More
kuchařka
By 7. 10. 2019

Jestli si domů pořídit kuchařku, tak opravdu pořádnou! Jiří Štift, Lukáš Skála, Jiří Král, Paul Day, Jaroslav Sapík, Radek David a další zvučná jména české gastronomie – to jsou pánové, kteří dali hlavy dohromady a vznikla unikátní kuchařka, kterou by měl mít doma každý opravdový labužník a hobík. A možná i profesionál… Kuchařka Zlatého kuchaře


Read More
By 5. 10. 2019

ZDROJ:https://drive.google.com/file/d/1s47RjC1tJzJMjbB_SnuYqrdWYC3hAUKa/view


Read More
zákusky
By 25. 9. 2019

Kam zajít hřešit? Tohle jsou nejlepší cukrárny v Praze, kde neodoláte ochutnat sladké Pomalu ale jistě nám končí léto a přichází podzim. Na jednu stranu je to smutná zpráva na stranu druhou si však už nemusíte hlídat linii do plavek a můžete si více zahřešit. A co je ideální na takové hřešení? No přece cukrárna. Není


Read More
zákusek od Lukáše Skály
By 18. 9. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/67509390-4aaa219c6c90de426c16/


Read More
modelky
By 18. 9. 2019

ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/67408494-8e7b91da2feaee4b945b/


Read More
košíček na talířku s vidličkou
By 29. 8. 2019

Co máte na podzimu nejradši? Spadané listí, které hraje všemi barvami od žluté po červenou a krásně vám šustí pod nohama? Dýňovou polévku, jablečný koláč, horké kakao nebo zázvorový čaj? Každý si na něm najde to své. Co ale rozhodně nemá konkurenci, je posedět v teple cukrárny s šálkem kávy a něčím sladkým na obalení


Read More
By 23. 8. 2019

Podnikání v gastronomii je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem a své o tom ví i jinak úspěšný Jamie Oliver. Kromě smutného uzavření jeho restauračního impéria probereme i stáž v tříhvězdičkové restauraci ve Francii, rozhovor s českým zmrzlinářem, který šlape na paty Italům, a poradíme, jak v práci předejít vyhoření.   I Jamie Oliver


Read More
zákusky ve vitríně
By 18. 8. 2019

Letní prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i řada akcí a festivalů pod širým nebem.Tento víkend můžete vyrazit třeba na Colours of Ostrava, na Hrady Cz, Lunghnasad nebo třeba Dny řemesel. kompletní nabídku akcí pro tento víkend najdete v našem Kalendáři akcí. A pokud byste si přesto nevybrali, pak pro vás máme ještě


Read More
David Petřík
By 8. 8. 2019

Značka Together je na českém trhu něco málo přes rok. O tom, co vše přinesla skupině již zavedených restaurací, hovoří jejich spolumajitel David Petřík. Budování značky restaurace se dá přirovnat k rychlé terénní práci, kde se chyba projeví takřka okamžitě. Když se daří, podnik je plný, když se něco nepovede, zákazníci to dají téměř vždy


Read More
By 8. 8. 2019

Toužili jste někdy spatřit začátek duhy? Tento víkend najdete alespoň její konec. Jsou tu totiž poslední dny duhového festivalu Prague Pride, který vyvrcholí sobotním průvodem a nadupanou párty. Také vás vezmeme na bobry, na jógu ve fontáně a do letního kina. Poradíme, co všechno můžete o víkendu v metropoli ochutnat. A šetřete síly na neděli, tu si pořádně


Read More
malovaní cukráři na zákusku
By 8. 8. 2019

Máme tu pokračování! Pro všechny milovníky sladkého jsme připravili druhou nejsladší neděli. Dvě cukrářská esa Lukáš Skála a Lukáš Pohl se tentokrát představí se svými sladkostmi u Cukráře Skály. A na co můžete těšit? Na dezerty! Kremrole se smetanovým krémem a malinami Krémová špička s karamelovým likérem Amarula Čokoládový košíček s višněmi, krémem z Tonka


Read More
cukráři Lukáš Skála a Lukáš Pohl
By 8. 8. 2019

Cukráři Lukáš Pohl a Lukáš Skála se poprvé setkali v Národním týmu kuchařů a cukrářů. Po několika letech dali hlavy a ruce dohromady, aby na společném pop-upu ukázali, jak důležitá je spolupráce cukrářů a podpora klasické české cukrařiny – poctivé ruční práce s nešizenou kvalitou. Z čeho vychází a kam chtějí dojít?   V neděli proběhne vaše druhá společná


Read More
foto nové podniky
By 5. 8. 2019

Pokud už máte letos po dovolených, nesmutněte, poradíme vám, kde se dá exotika (alespoň ta gastronomická) objevovat i v Praze. Ochutnáte pravé mexické tacos i vietnamské Pho. Pokud dáváte přednost české klasice, zavedeme vás na vytuněné chlebíčky. A máte-li proste jen chuť na jídlo, které má smysl a je fresh, je tu pro vás zbrusu nová restaurace v Karlíně.


Read More
zákusky
By 19. 7. 2019

V prostorách cukrárny Myšák spolu připraví to nejlepší, co česká cukrařina nabízí. Co ochutnáte? → výběr českých minidezertů → zmrzliny s nejrůznějšími posypkami a polevami → sladké pečivo od plněných croissantů po tvarohové pirožky → krupicovou kaši, tvarohové knedlíky, buchtičky se šodóSladkého, kolik se do vás vejde, černá káva, voda a čaj za 450 Kč. Šéfcukrář Lukáš Skála Lukáš


Read More
City BEEKEND
By 19. 7. 2019

O víkendu bude rtuť teploměru opět atakovat tropickou třicítku. Vybrali jsme pro vás zaručeně cool akce, na kterých se osvěžíte jak zvenčí (akce u vody a v klimatizovaných kinosálech), tak i zevnitř (chlazeným daiquiri nebo svěžím frizzantem). Pokud je vám to málo, tady je 11 tipů, kde se v Praze vykoupat. Navíc v pátek servírujeme španělskou paellu, v sobotu odstartuje Žižkovská televizní věž k Měsíci (!) a neděle bude


Read More
zákusky
By 18. 7. 2019

Přemýšlíte nad víkendovými plány nebo si chcete dopřát něco dobrého i během pracovního týdne? Obě varianty řeší náš nový Mixér! Tak se pojďte podívat s námi… Lukáš Skála ze sítě Together a Lukáš Pohl z Ambiente spojili síly a chystají tu nejsladší neděli Vyrazte v neděli 21. července do cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici na sváteční brunch.


Read More
By 17. 7. 2019

Lukáš Skála ze sítě Together a Lukáš Pohl z Ambiente spojili síly a v neděli 21. července se postarají o tu nejsladší neděli. Vyrazte v neděli 21. července do cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici na sváteční brunch. Naskytne se vám jedinečná příležitost ochutnat to nejlepší, co česká cukrařina nabízí. O menu se postará totiž Cukrář


Read More
chlebíčky na prkénku
By 9. 7. 2019

Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem. Gastronomická aliance Together Do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok


Read More
hodování jídla
By 2. 7. 2019

Vedra nás sužují a my pro vás hledáme chladný kout, kam se ukrýt před sluncem. Několik takových míst jsme pro vás objevili. A co je na nich nejlepší? Skvělé jídlo a pití. Přivítejte červnové nováčky na naší gastronomické scéně. Coffee Source Francouzská Dnes začneme kávou, nad kterou srdce každého kávového fanouška zajásá. Coffee Source otevřelo


Read More
By 15. 6. 2019

Cukrařinu děláme tak, aby šli zákázníci za námi, za tím, co si nekoupí nikde jinde, říká Lukáš Skála. Na svém kontě má několik ocenění Cukrář roku a chubit se může i tím, že se dostal mezi sedm nejlepších cukrářů světa na soutěži Global Pastry Chefs Challenge v Budapešti. „Když budeme dělat makronky, které dělá celá


Read More
By 15. 6. 2019

V červnových drobcích jsme si pro vás tentokrát připravili souhrn novinek ze všech gastronomických zákoutí. Dozvíte se třeba, kam si zajít pro oblíbenou kávu Cold Brew, dále který hotel v Praze otevřel pop-up restauraci s magickým výhledem, nebo třeba to, že na českém a slovenském trhu byla představena nová značka rostlinných nápojů od Coca-Coly. Jedno


Read More
By 15. 6. 2019

Nemáte žádné plány na dnešek ani na neděli? Nevadí, máme pro vás tip! Ještě dnes si můžete zaběhnout na náplavku pro jedno orosené a zítra oslavit Den otců! Dopřejte si pivo na náplavce Pivo na náplavce – oblíbený degustační festival právě probíhá na Rašínově nábřeží. Kromě 55 tuzemských minipivovarů se můžete těšit i na 20 stánků


Read More
By 13. 6. 2019

Kam o víkendu v rozpálené metropoli? V pátek doporučujeme ochlazování gelatem, oroseným pivem či ciderem. V sobotu to jistí pořádný relax na břehu Vltavy na open air festivalu ARENA, piknik ve stínu stromů v Grébovce nebo výstup na komín (snad bude ve výškách alespoň trochu foukat). V neděli už by mělo být spíš pod mrakem, nicméně


Read More
natočené pivo
By 13. 6. 2019

My v Together Restaurants si vážíme každého tatínka, a proto jsme se rozhodli všechny tatínky malinko odměnit. Přiveďte svého tátu do jednoho z našich podniků, dejte si u nás pivo, zmrzku, chlebíček nebo drink a tátu pozveme tentokrát my! Tatínka můžete pozvat do: → Bruxx na čepovaný belgický speciál → Cukrář Skála na speciální zmrzlinu pro táty – karamel se solí → Sia Restaurant na drink


Read More
By 12. 6. 2019

Kdo nechce cukr, ať nechodí do cukrárny, radí s nadsázkou spolumajitel dvou vyhlášených pražských podniků se zákusky Lukáš Skála. Jeho dezerty jsou oživením české klasiky a stojí na poctivé řemeslné práci. Jeho cesta k vlastní cukrárně nebyla vůbec přímočará. Začínal jako skladník, protože plat cukráře byl „menší než podpora v nezaměstnanosti“. Pak prošel jako cukrář kuchyní pražského hotelu InterContinental,


Read More
chlebíčky na prkénku
By 6. 6. 2019

Maminkám jsme své díky a vděk vyjádřili během druhé květnové neděle. Děti si letos svůj den už také užily. Nyní přichází na řadu leckdy opomínaný Den otců, který tento rok připadá na neděli 16. června. Gastronomická síť Together na tatínky rozhodně nezapomíná a ve všech svých podnicích si pro ně připravila speciální nabídku.Bistro Sisters Vezměte tátu do


Read More
chlebíčky na prkénku
By 4. 6. 2019

První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku vlastní gastronomická aliance TOGETHER. Bistro prošlo zevrubnou rekonstrukcí, propojilo se se sousedním Cukrářem Skálou a vedle precizně poskládaných chlebíčků s netradičním vrstvením, jako je kachna se zelím, vepřové s kapustou nebo květák, nabízí příjemné posezení se sklenkou vína či


Read More
By 31. 5. 2019

Podnikatelé Viktor Kaplan (42) a David Petřík (42) společně vedou gastronomickou síť Together. V Praze před pěti lety otevřeli moderní českou hospodu Vinohradský parlament a od té doby se nezastavili. V brasserii Bruxx podávají belgické speciality, v restauraci Sia zase asijskou kuchyni. Provozují dvě cukrářství Skála a loni koupili chlebíčkárnu Sisters. Dva gastronomičtí workoholici si


Read More
By 2. 5. 2019

Po vysoké škole nastoupil jako koncipient do advokátní kanceláře, kde ale pobyl jen několik měsíců. Brzy se mu naskytla možnost provozovat restauraci Potrefená husa v pražské Hybernské ulici. „Vždy mě to táhlo více ke gastronomii než k právům, ale právní vzdělání se mi dnes jako majiteli řady restaurací velmi hodí,“ říká Kaplan. V profesním životě


Read More
By 30. 4. 2019

Svátek všech zamilovaných se kvapem blíží a vy přemýšlíte, jak originálně den oslavit? Pokud vás neláká pouze obyčejná procházka přírodou spojená s polibkem pod rozkvetlou třešní, ale přesto chcete dodržet tradici, vydejte se na Petřínskou rozhlednu. V rámci celodenního programu se mohou páry zapojit do soutěží nebo se zaposlouchat do veršů z Máje. Gurmáni by neměli


Read More
By 26. 4. 2019

Pokud chcete zažít něco víc než polibek pod rozkvetlou třešní, máme pro vás několik tipů jak potěšit svůj protějšek a zpříjemnit si tento sváteční den. Gurmánský zážitek a romantika v restauraci Signature Kuchařský tým pod vedením zkušeného šéfkuchaře Pavla Veltruského chystá degustační menu reflektující aktuální roční období, které vzdává hold lásce a bude se podávat pouze ve


Read More
stůl plný jídla
By 16. 4. 2019

Velikonoce jsou za dveřmi a s nimi přichází i řada speciálních akcí. Restaurace chystají velikonoční menu, cukrárny připravují jidáše a mazance pro zákazníky. A naše dnešní tři tipy nejsou o ničem jiném! 🙂 Přijďte na velikonoční brunch do Pohostince Karlín Restaurace Pohostinec Karlín připravuje již tradičně sobotní brunche. Na sobotu 20. dubna však podnik nachystal speciální velikonoční menu, které se


Read More
čokoládový dort
By 11. 3. 2019

Někdo si musí náklonnost k vlastní profesi pracně pěstovat. V případě cukráře Lukáše Skály (39) okouzlení „nejsladším řemeslem na světě“ nastalo vlastně už v dětství, kdy se díval pod ruce svého otce. Dnes má za sebou řadu prestižních mezinárodních úspěchů a vede v Praze svou vlastní „továrnu na sladké“. „Když jsem na základní škole navštěvoval sedmou třídu, můj otec


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 1. 3. 2019

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters. „Zaplať pánbůh že skončila


Read More
talíře s jídlem
By 28. 2. 2019

Vinohradský Parlament is a modern Czech pub that always cooks honest and exclusively Czech cuisine. With respect for tradition and time-tested recipes, the cookery team, led by chef Jan Pipal, brings modern trends and original modifications. Beer is given the greatest possible care, so they use unique beer cooling technology, glass cooling and water-cooled tanks. All


Read More
chleba s cibulí
By 27. 2. 2019

February 28th marks Fat Thursday, six days before Ash Wednesday and the traditional beginning of carnival festivities in many European cultures, including the Czech Republic. In the spirit of pre-Lenten gluttony, thirty restaurants from Prague, Brno, and Pilsen will be offering Fat-Thursday specials: free desserts, appetizers, bottomless soups, or an extra helping for no extra charge.


Read More
By 23. 2. 2019

Do oslav Tučného čtvrtku, kterým začíná vrchol masopustu, se letos zapojuje přes třicet restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Přejíst se můžete opravdu tučných jídel, bezedných polévek, neomezeného počtu knedlíků a, pokud to ještě zvládnete, dvojitých porcí zákusků. Tento tradiční svátek měl připravit křesťany na 40 dnů trvající půst, který začíná Popeleční středou a končí


Read More
malovaný obličej
By 19. 2. 2019

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojuje přes 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Na Tučný čtvrtek, který letos vychází


Read More
červená kabelka
By 17. 2. 2019

Otravuje vás už věčně přítomná zima, vlezlé počasí a nutnost nosit tlusté kabáty a kozačky? Raději už byste se vyhřívali na jarním sluníčku, chodili na procházky a vůbec si prostě užívaly jara? Přivolejte si ho a nalaďte se na jaro už teď. Jak na to?   Přečtěte si knihu   Nalaďte se na jaro knihou. A ne jen tak ledajakou,


Read More
cukrárna interiér
By 10. 2. 2019

Zajít si jednou za čas do cukrárny přece nikomu neuškodí. Najít ale pořádnou cukrárnu s poctivými dezerty jako za starých časů může být někdy obtížné. Přesto jich v Praze pár je. Některé se specializují na dorty, jiné na moderní dezerty a další na staré dobré tradiční cukrárenské zákusky. Pojďte je společně s námi navštívit. Laskominy na Letné Má


Read More
By 7. 2. 2019

Vytvořit gastroskupinu nikdy neplánovali, dnes má Together stamilionové obraty Pražské restaurace Vinohradský parlament, Bruxx, Sia, Cukrář Skála, Food Way Catering, Potrefená Husa v Hybernské a taky v Pardubicích. To všechno jsou podniky, které patří do gastronomické skupiny Together, za kterou stojí David Petřík a Viktor Kaplan. Během osmi let se jim podařilo vybudovat byznys s obratem stovek milionů korun a jako


Read More
Jana Novotná
By 16. 1. 2019

Větrník naplněný dvěma krémy a s vrchní polovinou přelitou lahodným karamelem je jedním z nejpracnějších českých zákusků. Například příprava dobrého odpalovaného těsta, z kterého se tento dezert vyrábí, závisí na různých teplotách. Jednoduché není ani správně vyšlehat vanilkový krém. Za takový dezert plný chutí dají běžně Češi v cukrárnách či obchodech kolem 35 korun. V 


Read More
chlebíčky na tácu
By 14. 1. 2019

Gastronomická aliance Together se rozšiřuje o bistro Sisters, které založila novinářka Hana Michopulu. Gastronomická aliance Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, v prosinci oslavila rok svého fungování. Na sklonku roku se rovněž rozšířila o chlebíčkové bistro Sisters, které na adrese Dlouhá 39 v Praze založila novinářka Hana Michopulu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho


Read More
skládána šunka ozdobená zeleným na prkénku
By 14. 1. 2019

Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina TOGETHER, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají


Read More