Together Bruxx Vinohradský Parlament Potrefená Husa Hybernská Potrefená Husa Pardubice Sia restaurant Cukrář Skála Sisters Bistro Foodway Catering Návštěvnické centrum Staropramen Wevar
Kariéra
Together
English

Napsali o nás: Sia restaurant

By 1. 6. 2021

Nečekaně brzy, ale totálně naplno. Ještě před víkendem podniky sítě Together, kam spadají například pražské restaurace Bruxx, Sia nebo Vinohradský parlament, počítaly s tím, že až do poloviny června pojedou v  „režimu zahrádka“. Pátek to změnil. Stačilo jedno vystoupení ministra zdravotnictví a víkend tisíců lidí byl rázem úplně jiný. Platilo to i pro zaměstnance sítě Together, včetně jejího


Read More
Sia
By 8. 5. 2021

Na otevřenou zahrádku gurmánských slastí si budeme muset ještě chvíli počkat. Podle všeho by se měly otevřít 17. května, ale finální slovo nás ještě čeká. Lepší tedy věřit sami sobě a svým schopnostem. Pokud vám už krabičky a rozvozy lezou krkem, nežehrejte nad smutným osudem a vezměte sami do ruky vařečku. Ostatně i doma se dá vytvořit hostina srovnatelná s tou


Read More
By 2. 5. 2021

Ve Škvorci je Statek U Prahy, moderní, pěkné místo na ubytování, s možností využití pro svatby nebo školení a s wellness. Stojí za ním manželé Pecháčkovi, kteří si s rekonstrukcí fakt mákli, ale opravdu se jim povedla. A stejně skvěle se tu dneska daří i v kuchyni jejich Restaurace Pavlač. Když statek v roce 2014 koupili, měli krátce po vlastní svatbě. A právě na pořádání svateb tehdy mysleli. Dnes na to mají dokonalou “instagramovou” stodolu.


Read More
By 19. 4. 2021

V létě 2020 jsme oznámili vítěze soutěže na jednotný vizuální styl městské a příměstské hromadné dopravy v Praze a Středních Čechách. Po pár měsících se návrh dočkal svých prvních realizací a my přinášíme rozhovor s autory vítězného řešení. Text je doplněn unikátními fotografiemi, které vznikly při redesignu autobusu v lakovacím boxu. Představíme vám také podobu


Read More
Kukuřičná polévka s kuřetem
By 8. 4. 2021

Máte rádi asijskou kuchyni? Nejsou to jen nudle či rýže s masem, tentokrát vyzkoušejte zajímavou a sytou polévku s originální chutí. Výrazné koření a sladká kukuřice vytvoří výtečný základ, který doplníte opečeným kuřecím masem. SUROVINY (4–6 PORCE) kuřecí prsa s kůží 2 ks rozmražená kukuřičná zrna 250 g cibule 200 g česnek 30 g čerstvý zázvor 25 g kurkuma 1 lžička


Read More
By 15. 3. 2021

Zavřít, otevřít jen zahrádku, otevřít bez omezení, potom zase jen do deseti večer, ubrat židle a snížit kapacitu, zavřít v osm večer, zavřít úplně, jídlo s pitím maximálně s sebou… Je za námi rok, kdy začali majitelé hospod a restaurací tuhle divočinu zažívat naplno. Velcí šéfkuchaři ale zbraně neskládají. Proud rok trvajících omezení, která zmizela jen během léta a na tři


Read More
By 6. 3. 2021

Když už nemůžete cestovat a ochutnávat autentické jídlo dálek, naučte se připravovat tradiční asijské pokrmy, které zvládnete i v domácích podmínkách. Pálivý salát som tam z Thajska, známé kung-pao z Číny nebo salát gado gado z oblasti Indonésie. Za pokrmy necestujte, ale připravte je i doma. Šéfkuchař asijské restaurace Sia Jiří Štift prozradil své recepty,


Read More
Jiří Štift
By 2. 3. 2021

Gastronomie prochází krizí, kterou ještě nikdy nezažila. „Uspěje, respektive přežije ten, kdo se dokáže situaci přizpůsobit,“ tvrdí host pořadu Hovory a šéf pražské restaurace Jiří Štift. V době zavřených restaurací by měli restauratéři neustále o svých zákaznicích přemýšlet, radí: „Musím si říct, tak fajn, musíme začít řešit, co můžeme nabídnout, aby se k nám vraceli. Aby na nás


Read More
Palác Špork
By 26. 2. 2021

Mezi ulicemi V Celnici a Hybernská v samém centru Prahy najdete unikátní soubor tří budov známý jako Swéerts-Sporckův palác neboli Palác Špork. Původně klasicistní stavba byla postavená koncem 18. století a ve 20. letech minulého století došlo k radikální přestavbě, na které se podílel známý architekt Josef Gočár, který zde pro potřeby Anglo-Československé banky vybudoval několikapatrovou


Read More
By 26. 2. 2021

Tvrdí, že chleba není věda. Vždyť je to jen mouka, sůl, kmín – a kvas. A právě posledně jmenovaná ingredience je tou, kvůli které bych si za sebe tvrzení Honzy Šmikmátora troufla rozporovat. Připravit doma vlastní kvásek a následně upéct chleba podle mne věda je. A ne ledajaká. Uznávám ale, že právě Honza Šmikmátor, známý


Read More
By 26. 2. 2021

Přituhuje, ale pohostinství se vládě dosud nepodařilo knokautovat Mnoho restaurací je na kolenou, ale stále je dost těch, které skrze okénka stále připravují klientům příjemná překvapení. Jdou zájemcům o dobré jídlo naproti, a to stále blíž.  Nejde již jen o to je nakrmit, ale nakrmit je dobře, dopřát jim maximální možný požitek. Rozhlédněme se tedy po


Read More
By 14. 2. 2021

Vaše chuťové buňky mohou zažít degustační orgasmus během Valentýna i za časů korony. A to i v případě, že vám importovaný svátek není po chuti. Příležitost ochutnat speciální menu nabízí restaurace, které kvůli pandemii přichází o další důležitý moment sezony: o tržby z romantických večeří. Výhodou domácího Valentýna je, že nemusíte dodržovat přesné pořadí chodů a můžete si klidně


Read More
By 2. 2. 2021

Pětkrát Kasteel Rouge, hromada hranolek, příjemná konverzace a všude kolem život. Nenápadně silné třešňové pivo vždy způsobilo, že cestou domů šlo získat pocit, že je člověk v Bruggách. Takto vypadaly – minimálně mé – návštěvy vyhlášené pražské restaurace Bruxx. A celé to bylo krásné. Podobně to bylo v restauraci Sia, kde jste zase mohli zapomenout, že nejste kdesi v Hongkongu,


Read More
By 10. 1. 2021

V restauraci Sia si šéfkuchař Jiří Štift plní svůj sen. Za sebou má bohatou kariéru v Česku i po světě, včetně půlročního angažmá na zaoceánské lodi a sám otevřeně přiznává, že si vlastně nedovede představit, že by dělal cokoliv jiného než kuchařinu. „Mám nádherné povolání. V kuchyni jsem třicet let a pořád je co se


Read More
By 17. 12. 2020

Česko letos zažilo druhý nejhorší propad ekonomiky v novodobé historii. Hůř bylo jen v transformačním roce 1991, kdy hrubý domácí produkt klesl o více než 11 procent. Letos to podle posledních odhadů bude “jen” o 6,5 procenta. Hospodářská krize vyvolaná koronavirem je ale jiná než všechny předchozí. Ekonomika dostala naprosto nečekanou ránu zvenčí, nešlo o žádné nahromaděné a přehlížené vnitřní problémy.


Read More
Chtěli jsme podpořit restaurace. Zákazníci si v krizi vaří jinak, říká šéf Rohlíku
By 27. 11. 2020

Zatímco během jarní vlny pandemie museli zákazníci internetového supermarketu Rohlík.cz čekat na nákup klidně i tři dny a některé zboží bylo vyprodané, na podzim žádné velké omezení při svém nákupu nepociťují. Rohlík se nyní díky novému skladu v Horních Počernicích mohl předzásobit, a zvládá tak obsloužit více lidí. “V říjnu jsme pouze dočasně omezili nákup na 35 položek a zákazník mohl objednat jen jeden nákup denně. Platby jsme přijímali


Read More
Jiří Štift
By 19. 11. 2020

Ještě před uzavřením restaurací jsme stihli natočit 15 otázek s šéfkuchařem asijské restaurace Sia Jiřím Štiftem. Jaká ingredience se v Česku nejhůře shání a jaký je rozdíl v práci českého a asijského kuchaře? Podívejte se na video ZDE.


Read More
Sushi Sashimi v Sia restauraci
By 19. 11. 2020

Co si takhle konečně spolu s drahou polovičkou a dětmi vyrazit za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal


Read More
Výdejové okénko Vinohradského parlamemtu
By 13. 11. 2020

Nejvíce na ráně jsou podle zástupců gastronomické scény podniky v Praze a hospody na venkově. Pokud se do konce roku nezmění režim, restaurační sektor letos ztratí na tržbách 60 až 70 miliard korun, tedy zhruba třetinu, odhadla společnost Nielsen. „Nejzasaženějším formátem je hospoda. Opravdu se obáváme, že krize zasáhne i sociální život na menších městech a v obcích.


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 10. 11. 2020

Pro potěchu chuťových pohárků Pokud mate doma gurmány, jistě jim uděláte radost voucherem do světa poctivé a smyslné gastronomie podniků skupiny TOGETHER. Díky voucheru tak mohou vyzkoušet tajemství belgické kuchyně v restauraci Bruxx, ponořit se do smyslnosti asijské kuchyně v Sia restaurantu, na českou klasiku v moderním hávu zajít do Vinohradského Parlamentu či Potrefené husy v Hybernské a Pardubicích, na odpolední


Read More
Propad nedokáží zastavit ani výdejní okénka
By 9. 11. 2020

Prodej jídla a nápojů ve výdejních okénkách představuje pro restaurace jen zlomek obvyklých tržeb, ale pomáhá jim přežít současná vládní opatření, která mají bránit šíření koronaviru. Vyplývá to z ankety ČTK mezi otevřenými podniky v Praze. Řada z nich se snaží nevyužívat rozvážkové služby, protože jejich provize činí prodej neekonomickým. Navíc upozorňují na degradaci zážitku z jídla podávaného v plastu. Podnikatelské


Read More
By 31. 10. 2020

Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát, ale po několika měsících (možná i několika letech vlastně, uhhh) jsem zapomněla napsat klasický měsíční shrnutí. Když jsem to ale včera říkala Alex, pravila, že to je jasný, že jsem v září přece nic nedělala. Nechtěla jsem nikam chodit, že to se mnou bylo hrozný, jaký jsem měla asociální období a že je ráda,


Read More
Pokrm z restaurace Sia
By 25. 10. 2020

Že letošní rok gastru (a vlastně obecně čemukoliv) nepřeje, vnímáme asi všichni. Kdy jindy vám teda představit podniky, který jsou mojí srdcovou záležitostí nejen proto, že působěj chuťový exploze na mým rozmazleným jazýčku, ale i proto, že maj všechny svou vlastní kouzelnou atmosféru, kvůli který se chci vracet zas a znova. Ať už se rozhodnete je podpořit teď


Read More
Marek Massl, manažer Foodway Cateringu
By 23. 10. 2020

VÝDEJNA obědů, kterou máte za rohem Dokonalá chuť jídel i zákusků. Poctivá kuchyně založená na kvalitních a čerstvých surovinách. Takový je kbelský Foodway Catering, který v polovině září otevřel v Park areálu KBELY VÝDEJNU (hala č. 3), kam si můžete zajít pro vynikající oběd za skvělé ceny. Nejen o ní jsme si povídali s manažerem Markem Masslem. V polovině září


Read More
Michal Šzěpínek - majitel Prosekárny
By 21. 10. 2020

Zhruba před týdnem sedělo v nově otevřené Prosekárně na Petrském náměstí v Praze, kde dřevěné stoly ještě voní novotou, několik párů nad skleničkou italského šumivého vína. Teď smí podnik fungovat jen jako prodejna a z příkazu vlády s cílem omezit šíření koronaviru to tak zůstane prozatím do 3. listopadu. Majitel sítě pěti vinných barů a velkoobchodu s proseccem Michal Štěpánek ale


Read More
Sia, asijská restaurace
By 18. 10. 2020

Mimořádné nařízení vlády kvůli koronavirové krizi udělalo většině gastropodniků pořádnou čáru přes rozpočet. Hosty přes práh pouštět nesmějí. „Hladová okna“, kam si lidé přijdou pro jídlo s sebou, ale fungovat mohou, a tak se mnohé pražské restaurace rychle přizpůsobily, aby měly alespoň část zisků. Podívejte se, ve kterých restauracích v jednotlivých městských částech funguje výdejní okénko. Praha 1


Read More
Technologie pomáhají k přežití v Gastru
By 12. 10. 2020

Přinejmenším čtrnáct dnů budou restaurace a bary fungovat v nouzovém režimu. Musejí zavírat v osm hodin a omezený je i počet hostů u stolu. Jarní vlnu epidemie gastronomický sektor, sice s obrovskými ztrátami, ale přece jenom zvládl. Nyní jsou majitelé hospod a barů daleko skeptičtější. „Přemýšlím, zda má cenu otevírat. Lidé se bojí chodit už i na obědy. Když může být otevřeno


Read More
Restované krevety po šanghajsku
By 5. 10. 2020

Tohle jídlo má šmrnc a oplývá dokonalou souhrou chutí. Asijské kuchyně se nemusíte bát, příprava je bleskurychlá, stačí pár surovin a pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta zvládnete i tuhle lahůdku, kterou najdete na menu pražské restaurace Sia, která si už dávno získala srdce všech milovníků asijských chutí. SUROVINY (4 PORCE) celé neloupané krevety velikost 16/20 24 ks sůl


Read More
Belgická restaurace Bruxx
By 27. 9. 2020

David Petřík společně s Viktorem Kaplanem stojí za gastroskupinou Together. Mají pod sebou 11 podniků, které jim za normální situace generují půlmiliardový obrat. Mezi ty nejviditelnější patří asijská Sia, belgická restaurace Bruxx, na česká jídla zaměřený Vinohradský Parlament, dvojice cukráren nesoucích jméno šéfcukráře Lukáše Skály nebo cateringová firma Foodway. Na první pohled skvěle našlápnutý byznys, jenže


Read More
Šéfkuchař Jiří Štift
By 20. 9. 2020

Nejradši mám stejně jídla z jednoho hrnce, říká Jiří Štift, šéf pražské restaurace Sia specializované na asijský family dining. Jsme rádi, že znovu jedeme, když vaříte jen pro prodej přes ulici, jste na nějakých pěti procentech obratu, říká jeden největších odborníků na asijskou kuchyni v Česku Jiří Štift, známý také jako porotce oblíbené televizní soutěže MasterChef.


Read More
Together uspořádala několik eventů
By 13. 9. 2020

Gastronomická skupina Together, pod jejíž křídla patří například restaurace Bruxx, Sia a Vinohradský Parlament, bistra Sisters a cukrárny Cukrář Skála, na sklonku léta spojila síly s barem AnonymouS a společně uspořádaly tři eventy zasvěcené dobrému jídlu a koktejlům. První akce se uskutečnila v restauraci Sia, která je vyhlášená asijskými pokrmy připravovanými týmem šéfkuchaře Jiřího Štifta. Barmani z AnonymouS zde hostům představili tři


Read More
Sia restaurant
By 12. 9. 2020

Pustit se do rekonstrukce historicky cenné budovy a vytvořit z ní moderní funkční komplex, který přitom neztratí nic z původního kouzla, není snadný úkol. Jedním z těch, kdo se takového úkolu nebojí, je architekt Stanislav Fiala. Nejen Drn – tedy nová polyfunkční budova na Národní třídě v centru metropole (psali jsme o ní v Orientaci 17. 3. 2018) –, ale také dostavba


Read More
Máte rádi chilli papričky?
By 9. 9. 2020

V asijské restauraci Sia letos můžete opět ochutnat různorodost chutí pálivých papriček chilli. Od 10. do 20. září pro vás šéfkuchař Jiří Štift připravil speciální menu, v němž bude na výběr ze šesti chodů s různou intenzitou pálivosti. Těšit se tak můžete na pokrmy nejen s tradičními papričkami Jalapeno, ale i Habanero nebo Trinidad Scorpion Moruga, chilli dezert


Read More
Roušky se vracejí ve velkém
By 20. 8. 2020

Změna přišla rychle. Plošná opatření už zavádět nebudeme, tvrdil před dvěma měsíci premiér Andrej Babiš a ještě při tom stihl vynadat opozici, že straší lidi, pokud tvrdí opak. Tento týden však vláda oznámila návrat k povinnému nošení roušek ve většině vnitřních veřejných prostorů od 1. září do odvolání. Ve středu rozsah plošných omezení stvrdil ministr zdravotnictví Adam


Read More
David Petřík
By 13. 8. 2020

Začínal jako kuchař, nyní jeho gastroskupina ročně utrží půl miliardy. Navzdory koronaviru otevírá David Petřík další podniky.


Read More
Sia restaurace
By 8. 8. 2020

Šéfkuchař asijské restaurace Sia Jiří Štift se s námi podělil o jeden z nejoblíbenějších receptů na kuřecí kung pao. Často ho najdete i na poledním menu a jde na dračku! Není se co divit, v Sia restauraci je jídlo připravené vždy z čerstvých surovin a skvěle dochucené – kořením i láskou 🙂 SUROVINY (4 PORCE) kuřecí stehenní plátky 480 g jarní cibulka nakrájená


Read More
Šlechtovka v Praze
By 5. 8. 2020

Teď provizorní bistro. Co bude dál? “Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s úsměvem říkáme Bistro na stavbě,” komentuje spolumajitel gastronomické skupiny Together David Petřík. Zmíněná síť restaurací Together dále spravuje restaurace Bruxx, Sia, Vinohradský parlament, patří do ní také provozy pod značkou Cukrář Skála, Foodway Catering (právě ten se stará o provoz dočasného bistra ve


Read More
Již otevřené bistro Šlechtovka
By 12. 7. 2020

Šlechtova restaurace v pražské Stromovce se pomalu přibližuje otevření po rekonstrukci, která započala v roce 2017. Magistrát hlavního města nyní dokončil úpravu okolí před historickou budovou. Jelikož slibovaný start provozovny uvnitř opraveného památkově chráněného objektu se odložil, vyrostlo u „Šlechtovky“ v černém kontejneru bistro. Koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL) převzala projekt, o němž se mluví od začátku devadesátých let,


Read More
By 10. 7. 2020

Hospodští prostě umějí pracovat s minimem nákladů a dokážou si sáhnout na skutečné dno. Pokud nějaká krize, a řekněme očištění trhu, nastane, pak až za několik měsíců, tvrdí spoluvlastník gastroskupiny Together David Petřík.


Read More
Together uspořádala několik eventů
By 7. 7. 2020

Paleta koření a bylinek typických pro asijské pokrmy je široká a rozmanitá. Chcete-li si uvařit autenticky, přinejmenším bez těch základních se neobejdete.


Read More
Zahajte léto jako opravdoví gurmáni
By 23. 6. 2020

Pokud chcete zažít skutečnou exotiku a prožít nevšední gurmánský zážitek, vypravte se na „syrové“ menu do asijské restaurace Sia. Šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka na dny od 24. 6. do 3. 7. vybrali pokrmy pro skutečné labužníky. Čeká vás neobvyklá fusion variace asijských a latinsko-amerických pokrmů sashimi a ceviche, připravované ze syrového rybího masa. Ceviche má


Read More
By 22. 6. 2020

Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny…


Read More
Mořské hody v Pražských restauracích
By 19. 6. 2020

Co si takhle vyrazit s dětmi za gurmánskými zážitky? Oslavte letos konec trochu bláznivého školního roku a začátek prázdnin netradičně. Gastronomická síť Together připravila na poslední dny v červnu speciální gastroakce, z nichž vám potečou sliny… Na chobotnici v kokosovém mléce do belgické restaurace Bruxx Poslední týden v červnu od 24. do 30. vám šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek naservírují delikatesy


Read More
Cestování s dětmi - Útok na Prahu
By 18. 6. 2020

Prázdniny v hlavním městě? Jistě! Kdy, když ne teď! Kdo, když ne vy!


Read More
Kvalitní menu v Praze
By 8. 6. 2020

Každý skvělý výlet musí být obohacen skvělým jídlem. My vám přinášíme ten nejlepší možný výběr, abychom vaše chuťové buňky poslali do ráje. Také bereme v potaz poměr ceny a kvality, abyste nemuseli sáhnout až na samotné dno vaší peněženky. Na prvním místě pro nás především to, aby vám chutnalo! Grosseto Výborná italská restaurace s vynikajícím jídlem a příjemným servisem. Pokud máte děti, určitě


Read More
U Šlechotovy restaurace bude stát stánek
By 1. 6. 2020

BUBENEČ U rekonstruované Šlechtovy restaurace ve Stromovce by se v polovině června měl otevřít stánek s občerstvením a toalety. Památkově chráněná budova se opravuje od roku 2017, celá zahradní restaurace se otevře patrně až příštírok na jaře. O památku se bude starat městská firma Obecní dům, která nedávno vysoutěžila provozovatele restaurace. „Od poloviny června počítáme s umístěním prodejního stánku s občerstvením. Návštěvníkům budou


Read More
Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.
By 28. 3. 2020

Spolu se Zdeňkem Pohlreichem a dalšími restauratéry podepsal otevřený dopis vládě, ve kterém žádá o pomoc. Ačkoli jeho podniky patří mezi vyhlášená místa pražských gurmetů, jak sám přiznává, současná situace ohrožuje i je. Spolumajitel Together Restaurants (Bruxx nebo Sia) David Petřík mluvil v rozhovoru pro deník FORUM 24 o tom, co bude v následujících dnech a měsících rozhodující, ale i jak změní koronavirus


Read More
Výdej jídla s sebou během koronavirové pandemie
By 25. 3. 2020

Je jen málo odvětví, které epidemie koronaviru decimuje tak výrazně jako gastroprůmysl. České restaurace a hospody hlásí propad tržeb v průměru o 90 procent a obávají se o vlastní budoucnost, majitelé čelí likvidačním podmínkám. „Je to kolaps celého podnikání,“ říká jeden z majitelů gastronomické skupiny Together David Petřík. Restaurace jsou už přes týden nařízením vlády uzavřené a tato situace potrvá nejméně do 1. dubna.


Read More
Jana Najbrtová pomáhá starším lidem dlouhodobě
By 24. 3. 2020

Jana Najbrtová pomáhá starším lidem dlouhodobě, nyní se snaží spolupracovat s nově vznikajícími organizacemi. Jednou z nich je SousedskaPomoc.cz, možností pomáhat je však mnohem více. Několik tipů, jakou pomoc lze využívat i nabídnout, najdete na konci článku. Pomáhat starším se rozhodla už ve dvanácti letech kvůli svojí babičce, která později onemocněla Alzheimerovou chorobou, a také kvůli tatínkovi. „Když jsem se narodila, bylo


Read More
Jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.
By 23. 3. 2020

Bylo by fajn ji mít, ale náš cíl to určitě není, říká o Michelinské hvězdě jeden z majitelů skupiny Together (například restaurace Bruxx či Sia) David Petřík.  „Neříkám, že nás Michelin vůbec nezajímá, ale není to náš cíl. Vždy se budeme soustředit – a vždycky jsme to říkali naprosto otevřeně – na vydělávání peněz,“ tvrdí podnikatel v rozhovoru, který vznikal ještě


Read More
výdejové okénko s jídlem
By 23. 3. 2020

Společná pomoc potřebným i sladší izolace Ani v této nelehké době nezapomíná Together na své příznivce a připravuje pro ně co nejlepší, posilňující a zdravá jídla take away. Jídla objednávejte ideálně telefonicky, aby byla hned připravená a nemuseli jste čekat před restauracemi. Například u Cukráře Skály ví, že nejúčinnějším bojem proti trudomyslnosti je poctivý zákusek,


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 22. 3. 2020

Známi čeští šéfkuchaři, restauratéři, majitelé barů a kaváren, poslali o víkendu otevřený dopis adresovaný premiérovi a vládě. „Většina gastronomických podniků v České republice je dnes ve vážném ohrožení,“ upozorňují v dopise, pod kterým jsou podepsaní kuchaři Radek Kašpárek, Zdeněk Pohlreich, Jan Punčochář nebo známý restauratér Tomáš Karpíšek. Šéfkuchaři dále zmiňují, že podle rozboru právních kanceláří na současnou situaci pamatuje zákon


Read More
BISTRO RESTAURACE OMAM V LIBERCI NABÍZÍ JÍDLO SLOŽKÁM IZS ZDARMA.
By 21. 3. 2020

Koronavirus výrazně ovlivňuje životy Čechů a zcela převrací i trh práce. Opatření, která mají zabránit masivnímu šíření nákazy, se mnohých profesí dotýkají existenčně. Jako jedny z prvních přišly na řadu gastronomické služby. Restaurace se snaží zachovat chod alespoň rozvozem jídel či prodejem z okének. To je ale při životě neudrží, shodují se zástupci třech českých provozoven. Dopady jsou


Read More
Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich
By 21. 3. 2020

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je


Read More
By 21. 3. 2020

Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č.  240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je


Read More
Gastronomický koncept Manifesto
By 11. 3. 2020

Manifesto plánuje otevřít v Praze na Florenci v pátek a na Smíchově v sobotu. Zakladatel Manifesta Martin Barry nařídil zvláštní opatření k prevenci koronaviru již během příprav. “V minulých týdnech jsme upravili provozní protokol a proškolili personál. S ohledem na opatření jsme velmi pečlivě zvažovali všechny okolnosti a detaily oficiálních výroků členů vlády,” uvedl Barry. Naší zásadou je zachovat klid a chovat se zodpovědně.


Read More
Tradiční potraviny používané v podniku Vladimíra Suchého.
By 28. 2. 2020

Vodičkova 19. Na téhle adrese kdysi stávala první čínská restaurace v Praze. Hosté v ní v dobách tuhé totality mohli ochutnat kung-pao, ale i polévku z vlaštovčích hnízd. Deset let v ní působil kuchař Vladimír Suchý, podle jehož receptů v rámci speciální akce trvající do 1. března vaří pražská restaurace Sia. Při téhle příležitosti Suchý zavzpomínal na dobu legendárního podniku, kde


Read More
Příprava sushi v restauraci Ginza running sushi
By 28. 2. 2020

Ať už jste milovník Asijské kuchyně nebo jen ujíždíte na sushi, tenhle článek je jak dělaný pro vás. Většina lidí má oblíbený podnik, do kterého chodí stále dokola. Co zkusit něco nového? Přinášíme vám pár typů na nejlepší podniky, kde sushi musíte ochutnat! Sia restaurant Asijská restaurace, která patří pod řetězec Together. Její zvláštností je


Read More
Svůj život zasvětil čínským pokrmům
By 22. 2. 2020

Vladimír Suchý vaří čínskou kuchyni 40 let.


Read More
By 22. 2. 2020

Lucie Fialová Švejžužu, kung pao, kantonské závitky s masovou náplní nebo zelný salát přesně tak, jak je před lety nabízela proslulá čínská restaurace ve Vodičkově ulici, bude příští týden servírovat asijská Sia ve Šporkovském paláci. K plotně se vedle šéfkuchaře Jiřího Štifta postaví Vladimír Suchý, který v první čínské restauraci v Česku a druhé v Evropě vařil v letech 1977 až


Read More
Tradiční čínské Kung Pao a švejžužu
By 21. 2. 2020

Je mezi našimi čtenáři někdo, kdo pamatuje legendární čínskou restauraci, která stála dlouhá léta na adrese Vodičkova 19? Chodili do ní všichni, rodiny při speciálních příležitostech, předrevoluční byznysmeni na pracovní schůzky a také slavné osobnosti, Karla Gotta či Miloše Formana nevyjímaje. Vladimír Suchý, který ve „Vodičkovce“ dlouhá léta vařil, nyní kývnul na spolupráci s šéfkuchařem restaurace Sia


Read More
Tučný čtvrtek
By 18. 2. 2020

…aneb V jakých restauracích dostanete 20. 2. “tučńáka” na talíři. Masopust je v plném proudu. Na náměstích se to hemží průvody masek, zabijačkami a živou muzikou. Vrcholem tohoto období je takzvaný Tučný čtvrtek, který letos připadá na 20. února. Jeho cíl je jediný, pořádně si nacpat břicho, aby během následujícího půstu bylo jednoduše „kde brát“. Následující Popeleční středou totiž


Read More
Tučný čtvrtek
By 18. 2. 2020

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, větší porce nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku.


Read More
Tučný čtvrtek
By 16. 2. 2020

Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst? Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě


Read More
Rekonstrukce Šlechtovi restaurace v Praze
By 14. 2. 2020

Vedení hlavního města zamýšlí v dubnu částečně otevřít Šlechtovu restauraci, v současné době prověřuje a řeší možnost částečné kolaudace rekonstruované památky. Oprava restaurace začala v roce 2017. „Částečně už by mohla mít Šlechtova restaurace nějaké funkce pro veřejnost v dubnu. Já si hlavně přeji, aby tam byla možnost občerstvení a zajít si na toalety. Děláme


Read More
Článek o Hanza restauraci
By 7. 2. 2020

Proč doporučujeme novou pražskou asian fusion restauraci Hanzu


Read More
Sia Restaurant - Pověsti o skvělém autentickém jídle nelžou. Možná by ale v interiéru mohlo být „Asie“ malinko méně
By 30. 1. 2020

Podle mnohých představuje třípatrová restaurace v centru, která je určitě vyšší než širší, to nejlepší, co lze z asijské kuchyně ve městě ochutnat. Mezinárodní tým v čele se zkušeným šéfkuchařem Jiřím Štiftem tu předvádí jídla z Číny, Vietnamu, Thajska, Koreje, Japonska… Zajít sem lze i na oběd. Polední menu je ke kapse přívětivé a já jsem si na karotkové polévce


Read More
Na snímku obraz Ďáblovy šaty III, 2011
By 24. 1. 2020

Poslední lednový víkend je tu a vy ještě nemáte plány, jak jej strávit? CityBeekend opět přináší první pomoc. A tentokrát doslova. Nedělní lekce první pomoci bude možná ta nejlepší investice do vašeho životního portfolia. Pokud už toto know-how ovládáte, můžete vyrazit na filmovou premiéru bizarní válečné satiry, v restauraci Sia oslavit příchod nového lunárního roku Krysy, v Kavárně dobrodruha zdolat nejtěžší


Read More
Pokrmy v Sia restauraci
By 23. 1. 2020

Tradiční zabijačka, oslavy nového roku a výlet do Bangkoku. Tipy na lednové akce jsou tu! Zabijačky sněz, co můžeš Vedle naprosté klasiky, jako jsou jitrnice a tlačenky přichází Vinohradský Parlament s novinkou, kdy si hosté mohou dát za 299 Kč „all you can eat“. V základu dostanou tři chody  – vepřový sulc, polévku „prdelačku“ a zabijačkový talíř. Pokud nebudou mít dost,


Read More
By 23. 1. 2020

Už v sobotu bude celá Asie slavit nový lunární rok, kdy se období prasete přehoupne do období krysy. Oslavy nového čínského roku už dávno nejsou výsadou pouze asijského kontinentu, stále větší oblibě se těší i u nás v České republice. Nasát slavnostní atmosféru a ochutnat typické asijské delikatesy můžete poslední lednový víkend v restauraci Sia. Speciální menu dával dohromady šéfkuchař


Read More
By 22. 1. 2020

Už tento čtvrtek uspořádá restaurace Vinohradský Parlament klasickou českou zabijačku. Asijská Sia, jež rovněž patří do gastronomické skupiny Together, se zase chystá přivítat nový lunární rok, který se láme z pátku na sobotu. Tradiční zabijačka se ve Vinohradském Parlamentu a v prostorách před ním uskuteční 23. ledna. Šéfkuchař Jan Pípal si kromě svého týmu vezme na pomoc


Read More
By 20. 1. 2020

V asijské Sie proběhly 24. a 25. ledna oslavy nového čínského roku, menu, v němž nechybí pravé vietnamské a čínské pokrmy, sestavoval šéfkuchař Jiří Štift ve spolupráci s vietnamským kuchařem Kevinem Nguyen Vietem. Oslavy nového lunárního roku dle asijských zvyklostí Den, kdy období prasete přejde do období krysy, letos připadá na sobotu 25. ledna. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina


Read More
By 10. 1. 2020

Čerstvý vzduch může do restaurací a dalších veřejných prostor proudit nejen plechovým potrubím. Šířit jej mohou i pod stropy zavěšené pestrobarevné textilní rukávy. Takové, jaké vyrábí česká rodinná firma Příhoda. Z Hlinska své produkty vyváží do celého světa. Když zvednete hlavu v kanceláři, továrně nebo kavárně, pravděpodobně pod stropem uvidíte vzduchotechniku nebo vyústění klimatizace. Různé mřížky, trysky, plechová


Read More
By 10. 1. 2020

Čerstvý vzduch může do restaurací a dalších veřejných prostor proudit nejen plechovým potrubím. Šířit jej mohou i podstropy zavěšené pestrobarevné textilní rukávy.Takové, jaké vyrábí česká rodinná firma Příhoda. Z Hlinska své produkty vyváží do celého světa.


Read More
By 3. 1. 2020

Odmalička se Shajan Thokar (30) pohyboval v kuchyni. Své první jídlo prý navařil někdy okolo osmi let, a když dospíval, bylo nasnadě, čím by se jednou chtěl živit: kuchařinou. Touha po poznání a „novém dobrodružství“ ho z dalekého Nepálu přilákala až do Prahy, kde už rok připravuje ty nejvybranější asijské pokrmy. Které by vám doporučil? Shajan pochází z kraje Dolakha,


Read More
By 10. 12. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/73158014-3e266dce15f0ec076131/


Read More
By 2. 12. 2019

David Petřík a Viktor Kaplan provozují již sedm restaurací. „Sázíme na velikost a stabilitu, proto máme provozovny velké. To by pomohlo ustát možný příchod krizového období, kdy klesne kupní síla a malé podniky krachují,“ říká David Petřík v dalším dílu pořadu Recept na úspěch. Podívejte se. Gastronomická skupina Together provozuje restauraci Sia, cukrárny Cukrář Skála, restaurace Bruxx a Vinohradský Parlament,


Read More
asijské jídlo
By 24. 11. 2019

Indonéské menu v restaurantu Sia se povedlo, co bude dál? Zpestřit si víkend výjimečným gastro zážitkem je podle nás bezva nápad. Jedna z našich nejoblíbenějších restaurací Sia nabídla hostům naví indonécké speciality, které podzimní ponurost skvěle prozářily.   Kromě běžného menu jsme si tak mohli dát (a taky jsme si dali) skvostný nasi goreng s 


Read More
By 19. 11. 2019

Zimní gastro tipy: Brunch bez dětí, indonéská kuchyně i minimalistická jídla Nasi goreng od kuchařů z Bali a západní Indonésie, brunche pouze pro dospělé nebo úplně nová restaurace Hanzu. I v zimě se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce. Indonéská kuchyni od kuchařů z Bali


Read More
Asijské kuře
By 18. 11. 2019

Mixér: nové snídaňové prostory, indonéská kuchyně nebo průvodce tím nejlepším Restaurace Sia nabízí hostům indonéskou kuchyni Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Do 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikan nebo indonéský dezert martabak manis. Tematické


Read More
kuchař v Sia restauraci
By 15. 11. 2019

Spouštění novinek jde ruku v ruce s přetlakem zájmu. To je případ nové streamovací služby Disney+ z tohoto týdne, u které měli uživatelé první den problémy s připojením. Můžeme ale zůstat i v lokálních podmínkách, například u iVysilani.cz České televize a každoročních potíží se sledováním prvních dílů StarDance. Jako by tvůrci nepočítali, že o to


Read More
By 13. 11. 2019

30 let svobody, aneb co se z měnilo v české gastronomii 13. 11. 2019 6:00:00 30 let svobodyTeď je čas, kdy všichni hodnotí, rekapitulují, ohlíží se a vzpomínají. Ne jinak tomu bude u mě. Ale proto, že píši blog šéfkuchařův deník, hodilo by se, abych se podíval na těch uplynulých 30 let okem šéfkuchaře a 


Read More
asijské kuře s rýží
By 12. 11. 2019

Restaurace Sia nabídne svým hostům indonéskou kuchyni přímo z rukou kuchařů z Bali a západu Indonésie Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Ve dnech 13. – 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikannebo indonéský dezert martabak manis. Tematické dny se u hostů restaurace Sia těší velké oblibě, už proběhly ramenové dny, dny pálivých


Read More
By 12. 11. 2019

RESTAURACE SIA: TÝDEN INDONÉSKÉ KUCHYNĚ – PRAHA Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Ve dnech 13. – 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikan nebo indonéský dezert martabak manis. Tematické dny se u hostů restaurace


Read More
indonéští kuchaři
By 9. 11. 2019

Jak dlouho žijete v Čechách? Ferri: Teď to bude pět měsíců, co jsme tady. Pocházíte i ze stejné části Indonésie?  Rikky: Ne ne, já jsem původem z Jakarty, ale vyrůstal jsem na Bali. Miluju Bali! Ferri: Já jsem ze západní části Indonésie, na Bali to mám 19 hodin autem, bohužel. Je něco, po čem se vám stýská? Ferri: Mně opravdu


Read More
kuchaři ve článku
By 29. 10. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/70534712-6388a3d7ab9c435a3351/


Read More
thajské nudle
By 21. 10. 2019

Pad Thai – thajské rýžové nudle smažené s vejcem, krevetami, čerstvou jarní cibulkou a klíčky, dochucené pikantní sladkokyselou omáčkou jsou v podání Jiřího Štifta prostě nepřekonatelné… DO 30 MINUT 4 PORCE Na návštěvě v kuchyni Jiřího Štifta jsme toho v rekordním čase 60 minut zvládli opravdu dost. Během povídání o tom, kde Jirka čerpá inspiraci


Read More
By 17. 10. 2019

ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/69995786-b5137b3b584ceaf7e924/


Read More
kuchař z Nepálu
By 11. 10. 2019

Česká kuchyně je výborná, ale úplně jiná. Největší rozdíl je v bylinkách, říká kuchař z Nepálu Kuchař Shajan Thokar z Nepálu se do Česka přestěhoval, když dostal nabídku od šéfkuchaře Jiřího Štifta vařit v jeho restauraci. „Čeští hosté jsou upřímní a přátelští. Jsem tu zatím krátce a mám zkušenost jenom ze Sii, ale rozhodně si


Read More
Radek David
By 10. 10. 2019

V České republice máme velké množství kuchařských škol, které nabízí stále oblíbenější kurzy vaření pro veřejnost. Některé jsou extrémní a pořádají je v obyčejných domácích kuchyních. Tento sloupek jsem sepsal na základě mých vlastních zkušeností a zážitků z různých škol vaření. Jedna z prvních lekcí vaření se konala před 25 lety v hotelu Radisson SAS


Read More
By 2. 10. 2019

Jak fungují moderní technologie v gastronomii BY REDAKCE · 2.10.2019 Mobilní aplikace, moderní technologie a online systémy naplno pronikají i do gastronomie. Restaurace Červený Jelen tyto technologie plně využila. V  podniku je 500 míst, se zahrádkou a salonky může být kapacita až pro 700 osob. O kvalitu jídla se stará šéfkuchař Marek Fichtner a každý host s vychlazenou plzní v 


Read More
By 2. 10. 2019

ZDROJ:https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/70006173-b2da1bef18d4211f470c/  


Read More
chilli papričky na větvičce
By 25. 9. 2019

Ještě to stíháte: Speciální menu asijské restaurace Sia věnované pálivým papričkám se podává do 29. září, a podle nás to je super věc. Zašli jsme ochutnat řadu nám známých i neznámýhc papriček v často překvapujících podobách, třeba v dezertech,  a zkombinovali to s malými porcemi klasických jídel, která Sia nabízí stále. Vřele doporučujeme – a nebojte


Read More
Jiří Štift v kuchyni
asijské jídlo v mističkách
By 17. 9. 2019

Máme pro vás tři novinky, které rozhodně stojí za zmínku. Chilli akce v restauraci Sia, oběd nebo večeře nad krásnou Prahou nebo návštěva v nově zrekonstruovaném Vinohradském Parlamentu. Tak jdeme na to! Habanero, Jalapeňo nebo 7 Pot Brain Strain v restauraci Sia Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a 


Read More
By 16. 9. 2019

Habanero, Jalapeňo nebo 7 Pot Brain Strain. Restaurace Sia představí během akce Sia taste: chilli pět nových pokrmů zvýrazněných chilli papričkami   Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch z minulého roku a ve spolupráci s rodinným podnikem Palíto si pro své hosty připravili speciální pálivé menu plné


Read More
Kukuřičná polévka
By 13. 9. 2019

Máte rádi asijskou kuchyni? Nejsou to jen nudle či rýže s masem, tentokrát vyzkoušejte zajímavou a sytou polévku s originální chutí. Výrazné koření a sladká kukuřice vytvoří výtečný základ, který doplníte opečeným kuřecím masem.   SUROVINY (4–6 PORCE) kuřecí prsa s kůží 2 ks rozmražená kukuřičná zrna 250 g cibule 200 g česnek 30 g čerstvý zázvor 25 g kurkuma 1


Read More
Kampotský pepř
By 13. 9. 2019

Do Kambodži přijeli poprvé jako turisté, ale zemi si zamilovali a často se vraceli. Dlouho přemýšleli, jak se zemí spojit život i práci a jak zlepšit životní podmínky místních. A výsledek? David Pavel a Klára Dohnalová vozí do Česka pravý kampotský pepř a podporují malé farmáře. Daří se jim to? A jak se určuje kvalita


Read More
zákusek
By 6. 9. 2019

Podzimní gastro tipy: fermentované maso, večeře nad Prahou a ryby na všechny způsoby Chorofyl na talíři, večeře 50 metrů nad Prahou, ale také houby, dýně a nově otevřené chráněné bistro v centru města. I během blížícího se podzimu se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce.


Read More
pivní tanky
By 30. 8. 2019

Červený jelen přichází a plzeň čepuje z největšího pivního tanku na světě Přes tři patra, tedy téměř 30 metrů, se rozpíná největší tanková věž v Česku, v Evropě a kdoví – možná i na světě. Od tohoto týdne se v celé své měděné kráse leskne mezi přízemím a druhým suterénem Šporkovského paláce v centru Prahy. Tucet tanků,


Read More
David Petřík
By 8. 8. 2019

Značka Together je na českém trhu něco málo přes rok. O tom, co vše přinesla skupině již zavedených restaurací, hovoří jejich spolumajitel David Petřík. Budování značky restaurace se dá přirovnat k rychlé terénní práci, kde se chyba projeví takřka okamžitě. Když se daří, podnik je plný, když se něco nepovede, zákazníci to dají téměř vždy


Read More
krásně zdobené chlebíčky
By 8. 8. 2019

Sisters Bistro sídlí uprostřed Prahy v ulici Dlouhá, ve které najdete ty nejlepší pražské pochoutky. Zdejší chlebíčky, které jsou zdravé, a co do chuti i vzhledu bezesporu moderní, si můžete objednat také v e-shopu. Balíčky plné voňavých chlebíčků rozváží po celé Praze a blízkém okolí. Tvůrcem zdejších sezónních chlebíčků je Vladimír Čech, který svou legendární


Read More
kuchař Shajan Thokar
By 5. 8. 2019

Shajan Thokar pochází z Nepálu a jeho životním snem bylo stát se kuchařem v Evropě. Před osmi měsíci se mu to povedlo i přesto, že během cesty za snem musel dělat hodně různorodých prací, od uklízení v hotelu až po vysokohorského průvodce. Ahoj Shajane, jak ti mám správně říkat? Ahoj, moje přezdívka je Chan, jako Jackie Chan! Co předcházelo tomu, že


Read More
foto nové podniky
By 5. 8. 2019

Pokud už máte letos po dovolených, nesmutněte, poradíme vám, kde se dá exotika (alespoň ta gastronomická) objevovat i v Praze. Ochutnáte pravé mexické tacos i vietnamské Pho. Pokud dáváte přednost české klasice, zavedeme vás na vytuněné chlebíčky. A máte-li proste jen chuť na jídlo, které má smysl a je fresh, je tu pro vás zbrusu nová restaurace v Karlíně.


Read More
chlebíčky na prkénku
By 9. 7. 2019

Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem. Gastronomická aliance Together Do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok


Read More
By 4. 7. 2019

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters.


Read More
By 16. 6. 2019

Ájurvédská večeře, open air koncert nebo PragoVespa! Poslední týden před letním slunovratem zkuste zahájit v trošku filozofickém duchu, zajděte si na netradiční večeři, kde se dozvíte něco o životě skrze ájurvédskou kuchyni, a pak třeba na přednášku věnovanou zodpovědnému turismu. Co zkusit tohle léto cestovat zodpovědně, tedy tak, abychom vytvářeli pozitivní změnu v životech lidí,


Read More
natočené pivo
By 13. 6. 2019

My v Together Restaurants si vážíme každého tatínka, a proto jsme se rozhodli všechny tatínky malinko odměnit. Přiveďte svého tátu do jednoho z našich podniků, dejte si u nás pivo, zmrzku, chlebíček nebo drink a tátu pozveme tentokrát my! Tatínka můžete pozvat do: → Bruxx na čepovaný belgický speciál → Cukrář Skála na speciální zmrzlinu pro táty – karamel se solí → Sia Restaurant na drink


Read More
asijský kuchař
By 11. 6. 2019

Při hledání mladých a potetovaných borců v kuchyních jsme objevili dva skvělé kuchaře, s kterými se život nemazlil a z Kambodže se dostali až do Čech. Prvním z nich je Ponleu Chhour a přesto, že nemá žádné tetování, tak v restauraci Sia předvádí, že toho o vaření ví víc než dost. Hlavní je, aby mu nedošla rýže. Jak dlouho jsi v Čechách? Jsem


Read More
chlebíčky na prkénku
By 6. 6. 2019

Maminkám jsme své díky a vděk vyjádřili během druhé květnové neděle. Děti si letos svůj den už také užily. Nyní přichází na řadu leckdy opomínaný Den otců, který tento rok připadá na neděli 16. června. Gastronomická síť Together na tatínky rozhodně nezapomíná a ve všech svých podnicích si pro ně připravila speciální nabídku.Bistro Sisters Vezměte tátu do


Read More
By 31. 5. 2019

Podnikatelé Viktor Kaplan (42) a David Petřík (42) společně vedou gastronomickou síť Together. V Praze před pěti lety otevřeli moderní českou hospodu Vinohradský parlament a od té doby se nezastavili. V brasserii Bruxx podávají belgické speciality, v restauraci Sia zase asijskou kuchyni. Provozují dvě cukrářství Skála a loni koupili chlebíčkárnu Sisters. Dva gastronomičtí workoholici si


Read More
By 25. 5. 2019

Veganská kuchyně je v Berlíně “in”. Kam zajít tam a kam v Praze? Berlín je podle žebříčku druhým nejlepším “vegan friendly” městem. Praha je devátá Počet veganů v posledních letech neustále roste. A spolu s tímto trendem roste i počet podniků a obchůdků, kde si můžete veganské jídlo přímo dát, nebo k němu nakoupit ingredience. Trendem žije


Read More
By 24. 5. 2019

Ganzoring Gantulga alias Ganti z Mongolska má asijské knedlíčky tak rád, že si je nechal vytetovat. Ve svých třiadvaceti letech je opravdu rád, že se nestal kosmonautem, ale kuchařem v asijské restauraci SIA. Mluvíš perfektně česky! Jak dlouho žiješ v Čechách? V Čechách jsem od svých dvou let, takže se cítím být Čechem. A kdy jsi byl naposled v Mongolsku?


Read More
By 20. 5. 2019

V pondělí 17. června od 17 hodin proběhne v pražské Art & Event Gallery v Černé labuti tradiční ájurvédská večeře s přednáškou. Tentokrát se akce ponese v „riskantním“ duchu. Hlavní roli totiž budou hrát muži, kteří se nebojí experimentovat! Vyhlášení šéfkuchaři Jako obvykle bude večer provoněný ájurvédskou kuchyní pod taktovkou Garyho Wrighta. Jeho hostem se tentokrát stane Jiří Štift.


Read More
By 6. 5. 2019

Na které „poschodí“ nás asi usadí? Je mi to celkem jedno. Vidím, že téměř z každého místa je možné nahlédnout do kuchyně a pozorovat výrobu domácích nudlí, čínských knedlíčků „dim sum“ nebo porcování pekingské kachny. Pod taktovkou šéfkuchaře Jiřího Štifta zde kuchařská brigáda z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, Moravy a Číny připravuje jídla ve kvalitě, kterou znám


Read More
By 2. 5. 2019

Po vysoké škole nastoupil jako koncipient do advokátní kanceláře, kde ale pobyl jen několik měsíců. Brzy se mu naskytla možnost provozovat restauraci Potrefená husa v pražské Hybernské ulici. „Vždy mě to táhlo více ke gastronomii než k právům, ale právní vzdělání se mi dnes jako majiteli řady restaurací velmi hodí,“ říká Kaplan. V profesním životě


Read More
mini dortíky s polevou
By 16. 4. 2019

Po celý nadcházející týden si můžete dosyta užít “Velikonoc v Písecké bráně”, které nabízejí rozmanitou přehršel hudebních vystoupení, výtvarných a rukodělných dílen pro děti či divadelní pohádky pro nejmenší. Milovníky starých filmů a počátků kinematografie jistě naláká akce “Na Dlabačově se rozjíždějí klasické filmové projektory”, která představí kultovní filmy s doprovodem tématických drinků. Nakoupit si některý ze


Read More
jídlo v restauraci
By 13. 4. 2019

Praha je skvělá v tom, že zde máte nespočet možností stravování – bistra, stánky, trhy, restaurace, fast foody a další. Dneska se zaměříme na situaci, kdy se chcete opravdu dobře a kvalitně najíst a proto jsme si pro vás přichystali seznam – nejlepší restaurace v Praze. Vybrali jsme jich celkem 30, ale rozhodně to nejsou všechny. Vybírání bylo náročné, seznam zahrnuje


Read More
By 8. 4. 2019

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18. dubna.


Read More
By 4. 4. 2019

Doufáme, že jste si o víkendu náležitě odpočinuli, protože v novém týdnu vás čeká zážitkový maraton. Naučíte se recyklovat, zažijete hvězdnou oscarovou noc, budeme vás lákat na motýly, proměníte se ve světlušky, a také poznáte všechny krásy Prahy. A pokud byste si náhodou v tomto článku nevybrali, podívejte se na vizitky 18 nově otevřených podniků. 1/ Kam na film


Read More
kuchař v kuchyni
By 4. 4. 2019

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18.


Read More
servírování slávek na talíř
By 29. 3. 2019

Redakce 29. 3. 2019 Máte rádi mušle i asijské chutě? Potom by vám neměla uniknout akce, kterou na polovinu dubna připravila brasserie Bruxx. Těšit se můžete na netradiční spojení belgické a asijské kuchyně, to vše pod dohledem asijských kuchařů z restaurace Sia. Restaurace Bruxx a Sia ze sítě Together vaří společně. Tentokrát do belgické restaurace zamířili


Read More
By 21. 3. 2019

První jarní den je sice za námi, ale první jarní víkend nás teprve čeká. Na co se můžete těšit? Patříte-li mezi milovníky jídla, tak na food festivaly, omáčkový brunch nebo japonský ramen. Pokud dáváte přednost kultuře, tak vyrazte na výstavu Marcela Duchampa, Evy Jiřičné nebo skupiny Tata Bojs. A jednu velkou párty slibuje Žižkovská noc. ​ Kam KDYKOLI


Read More
By 21. 3. 2019

Gastroakce a festivaly se pomalu rozjíždějí! Už se těšíte, až bude teplo a vy se s nějakou dobrotou posadíte do trávy? 🙂 Už jen chvíli! Teď tu pro vás máme tipy na akce, které vás budou bavit už v březnu. Manifesto Market zahajuje novou sezonu a chystá se růst Minulý týden znovu otevřel své brány Manifesto


Read More
malovaný obrázek
By 20. 3. 2019

Jarní sezona je v kalendáři zcela nejnabitější. Probouzejí se farmářské trhy, termíny bookují hudební hvězdy, naplno se rozjíždí festivaly pod širým nebem a startuje období těch největších popcornových bijáků. Vybrali jsme pro vás akce v Česku a někdy i v zahraničí, na které se těšíme my. A třeba vy budete taky. ? Kinopremiéry Řbitov zvířátek Druhý díl hororu To nebude letošní jedinou filmovou adaptací


Read More
asijské jídlo
By 20. 3. 2019

Stejně jako roste obliba cestování po Dálném východě, roste také počet milovníků pikantní asijské kuchyně. Zamilovali jste se do thajských nudlí Phad Thai i vy? Těšte se na tipy na ty nejlepší thajské restaurace v Praze! Po jarních závitcích alias Spring Rolls byste se doslova utloukli a v zimních měsících nedáte dopustit na vietnamskou polévku Phở nebo vydatné Bún bò Nam Bộ? Čekejte tipy na ty nejlepší vietnamské


Read More
asijské jídlo
By 12. 3. 2019

K nejoblíbenějším, a k ve světě nejrozšířenějším asijským pokrmům patří bezesporu ramen, nebo-li silný vývar s nepostradatelnými nudlemi. Vedle nejznámějšího vývaru z vepřového masa může být ramen také z hovězího, z drůbeže, z ryb a mořských plodů nebo dokonce, podle dnešních módních trendů, vegetariánský. Hned čtyři druhy této pochoutky můžete od 20. do 27. března ochutnat v asijské restauraci Sia v centru Prahy, kde povede mezinárodní kuchařský tým šéfkuchař Jirka Štift. Ten


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 1. 3. 2019

Začalo to před pěti lety restaurací Vinohradský parlament. Od té doby zažívá skupina Together Viktora Kaplana a Davida Petříka úspěchy s rozrůstající se sítí devíti podniků různého zaměření od české kuchyně přes mušle v Bruxxu nebo asijskou Sia po kremrole v cukrárnách Cukrář Skála. Naposledy jim na konci loňského roku do portfolia přibylo bistro Sisters. „Zaplať pánbůh že skončila


Read More
knedlo vepřo zelo
By 28. 2. 2019

Na Tučný čtvrtek, který letos vychází na 28. února, bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst. Tučný čtvrtek, kterému se také lidově říkalo tučňák, byl den, kdy se hodovalo. K obědu se většinou podávala vepřová pečeně se


Read More
klobásy
By 24. 2. 2019

Praha Do oslav tzv. Tučného čtvrtku, který bude za čtyři dni, se letos zapojí 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Kromě tučných masitých jídel budou dávat zdarma přídavky některých pokrmů, bezedné polévky, dvojité panáky nebo například bůček jako předkrm na účet podniku. Letos se na podpoře oslav domluvily tři velké gastronomické skupiny – Together, Ambiente a La Collezione


Read More
Viktor Kaplan a David Petřík
By 22. 2. 2019

Upozornili na sebe restaurací Sia, kam se dnes chodí na skvělou asijskou kuchyni. Mají “belgický” Bruxx i “český” Vinohradský parlament. Otevřeli dvě cukrárny a koupili chlebíčkárnu. A za měsíc otevřou cateringovou firmu. Podnikatelé Kaplan a Petřík budují restaurační skupinu Together. HN: Co jste měli naposled dobrého k jídlu? Petřík: Když trávíte většinu času pracovně v hospodách, gastronomické zážitky už


Read More
malovaný obličej
By 19. 2. 2019

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojuje přes 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Na Tučný čtvrtek, který letos vychází


Read More
Lukáš Strnadel z The Funtasty a Jarmila Kowolowská a Karel Mařík z Grasonu
By 11. 2. 2019

Loni v dubnu do restauračního byznysu vplula nová služba Grason, která si dala za cíl vyřešit jeden z nejpalčivějších problémů tuzemské gastronomie. Akutní nedostatek pracovní síly již delší dobu sužuje nejen české restaurace a hospody, a právě Grason jim chce v hledání brigádníků pomoci. Za prvních devět měsíců má slušné výsledky: lidé zprostředkovaní přes Grason odsloužili


Read More
By 7. 2. 2019

Vytvořit gastroskupinu nikdy neplánovali, dnes má Together stamilionové obraty Pražské restaurace Vinohradský parlament, Bruxx, Sia, Cukrář Skála, Food Way Catering, Potrefená Husa v Hybernské a taky v Pardubicích. To všechno jsou podniky, které patří do gastronomické skupiny Together, za kterou stojí David Petřík a Viktor Kaplan. Během osmi let se jim podařilo vybudovat byznys s obratem stovek milionů korun a jako


Read More
By 3. 2. 2019

Všechny naše čtenáře zveme na procházku po kulturním a společenském dění v našem hlavním městě během nadcházejícího týdne. Pražský hrad pořádá velké množství pozoruhodných kulturních akcí, které přitahují pozornost milovníků starobylého i moderního umění. Zvláště pro ty druhé stojí za pozornost aktuální výstava “Obrazy Kamila Lhotáka”, který patří mezi oblíbené umělce našeho současného pana prezidenta. Pozvánkou


Read More
porcování masa
By 1. 2. 2019

Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby. Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám. Pokud se chcete blíže seznámit s tím, jak Asiaté


Read More
By 31. 1. 2019

Ze svátku sv. Valentýna se dělá zbytečný strašák. Přitom je to jen další příležitost, kdy si můžeme užívat dobrého jídla a pití s někým, koho máme rádi. Jako milovnici romantických amerických filmů mi věřte, že opravdu nemusíte zamlouvat houslové kvarteto. Bohatě stačí, když zajdete na obyčejné rande do hezké restaurace. Nemusí dokonce nabízet ani speciální valentýnské


Read More
By 29. 1. 2019

Další nová menu? Rozhodně! Tentokrát jsme vybrali tři zajímavé podniky, které přicházejí s novými i osvědčenými delikatesami. Mrkněte na ně! 🙂 Nový lunární rok v asijské restauraci Sia Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet Lama a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým


Read More
maso na talíři
By 28. 1. 2019

Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby.  Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám. Pokud se chcete blíže seznámit s tím, jak Asiaté nový


Read More
kuchaři v restauraci Sia
By 25. 1. 2019

Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby. Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám. Pokud se chcete blíže seznámit s tím, jak Asiaté nový


Read More
načepované pivo
By 25. 1. 2019

Kwak je známé belgické pivo. A podobně jako mnohá další belgická piva je “s příběhem”. Má také vlastní sklenici. Ta je asi ze všech pivních sklenic nejvýjimečnější. Vypadá jako velká zkumavka a nedá se postavit na stůl. Jedině “pověsit” do speciálního dřevěného stojanu. No a tady začíná zmíněný příběh: pivovarník Pauwel Kwak tohle pivo na


Read More
By 24. 1. 2019

Létající nudle, nepřeberné množství čokoládové zmrzliny i galadegustace nejlepších vín. I v zimě se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce. Masopustní menu Masopust – to jsou především zabijačky, voňavé buchty a oslava hojnosti před dlouhým postním obdobím. Masopustem se nechal vést i šéfkuchař Marek Šáda, když


Read More
kuchaři vařící v kuchyni Sia
By 23. 1. 2019

Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby. Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám. Pokud se chcete blíže seznámit s tím, jak Asiaté nový


Read More
chlebíčky na tácu
By 14. 1. 2019

Gastronomická aliance Together se rozšiřuje o bistro Sisters, které založila novinářka Hana Michopulu. Gastronomická aliance Together, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, v prosinci oslavila rok svého fungování. Na sklonku roku se rovněž rozšířila o chlebíčkové bistro Sisters, které na adrese Dlouhá 39 v Praze založila novinářka Hana Michopulu. „Sisters jsme si do svého portfolia vybrali mimo jiné kvůli jeho


Read More
kuchaři vařící v kuchyni Sia
By 14. 1. 2019

Sia restaurant Restaurace se je situována do tří pater. Kabáty si odložíte v šatně při vstupu, obsluha Vám vybere místo. Objednáte si jídlo a můžete sledovat přípravu jídel, probíhající v otevřené kuchyni. V prvním suterénním patře se připravuje tradiční pekingská kachna, o patro níře jídla na grilu. Máte možnost vidět,  jak se připravují  domácí nudle, knedlíčky dim sum nebo maso


Read More
skládána šunka ozdobená zeleným na prkénku
By 14. 1. 2019

Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku roku 2018 i bistro Sisters na adrese Dlouhá 39. Gastronomická skupina TOGETHER, do které patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, oslavila v prosinci rok fungování. V roce 2019 mají


Read More
kuchaři v restauraci Sia
By 13. 1. 2019

Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby. Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám. Pokud se chcete blíže seznámit s tím, jak Asiaté nový


Read More
asijské jídlo
By 11. 1. 2019

Lunární nový rok, tedy den, kdy se střídají znamení čínského zvěrokruhu a rok Psa se mění na období Prasete, připadá letos na 5. února. Pokud byste se rádi seznámili s tím, jak Asiaté nový rok oslavují, navštivte na začátku února restauraci Sia. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet Lama zde budou už od neděle 3.


Read More
By 24. 12. 2018

Nechce se vám na Štědrý den sedět doma a sledovat pohádky nebo se vám při představě vyvařování a celodenních stresů s přípravami rosí čelo hrůzou? Tak přesně pro vás některé restaurace servírují speciální sváteční menu. Výjimečné menu chystá restaurace Ginger & Fred, sídlící v sedmém patře ikonického Tančícího domu, s jedinečným výhledem na Hradčany. „Namísto


Read More
šneci v míse
By 20. 12. 2018

Maybe you’ve heard of Czech families eating Carp on Christmas Eve, but how about snails? Eating snails on the 24th of December was once a popular Czech Christmas tradition; one that restaurant Vinohradský Parlament is bringing back. The perfect dish for tourists who want to experience something truly Czech this Christmas season! Vinohradský Parlament is a traditional Czech restaurant


Read More
letecký pohled na restauraci
By 20. 12. 2018

Zas a znova Nejbližší obec se jmenuje Hlubočinka, jedno z typických “satelitních městeček”, která v posledních pětadvaceti letech vyrůstala kolem Prahy. Potenciálních strávníků by tu tedy mělo být dost, restauraci v blízkosti školky a sportovního centra jako by pronásledovala smůla. A tak se tu za posledních pár let vystřídalo několik podniků s různými jmény i ambicemi, od steaků až po italskou kuchyni. Žádný moc dlouho nevydržel. Možná i proto se nový


Read More
vánoční ozdoba
By 15. 12. 2018

Štědrý den se kvapem blíží a prosinec se nese ve znamení příprav na Vánoce. Pokud stále nemáte nakoupené dárky pod stromeček, nebo si nevíte rady, co letos vymyslíte za překvapení, nezoufejte. Máme pro vás několik tipů, kterými můžete potěšit svoje nejbližší. Nic nepotěší víc než přešlapy druhých Nedaří se vám sehnat vánoční dárky nebo vám


Read More
lidé na štědrovečerní večeři
By 13. 12. 2018

Ještě před nedávnem by si štědrovečerní večeři dal v restauraci málokdo. Dnes se tento trend mění. Kromě single jedinců si je stále častěji začínají dopřávat celé rodiny. Jak ukázal průzkum gastronomického průvodce Restu, restaurace na tento čas oproti loňsku zaznamenaly 50% nárůst rezervací. V nabídce restaurací je česká rybí klasika, kterou stále častěji doplňuje i prvorepublikové


Read More
šneci na talíři a pivo
By 13. 12. 2018

Průvodce RESTU, který usadil ke stolu v restauracích už více než 10 milionů hostů,  přináší společně s gastronomickou skupinou TOGETHER tipy, na co a kam zavítat během vánočních svátků. V nabídce je česká rybí klasika, stále oblíbenější prvorepublikové šnečí menu nebo naopak zcela netradiční asijské pokrmy.  Na Štědrý den eviduje Restu.cz  nárůst rezervací o 50 % v porovnání


Read More
asijské jídlo v miskách
By 12. 12. 2018

In just one year, Sia has become the most popular Asian fusion restaurant in the capital. Located in Prague’s Nové Město, stepping into this restaurant is like stepping out of Europe and directly into a modern Asian night market. This Saturday will be the first anniversary of the restaurant’s opening. But what is the key to Sia


Read More
David Petřík
By 1. 12. 2018

David Petřík vlastní společně s Viktorem Kaplanem gastronomickou alianci Together, která sdružuje podniky jako Cukrář Skála, Bruxx, Sia, Vinohradský Parlament nebo Potrefená husa v Hybernské. V gastronomii se pohybuje už 20 let a říká, že na to, jak jeho podniky vypadají a jak se v nich cítíte, měl vliv kultovní americký kuchař Anthony Bourdain. Co? 


Read More
interiér kuchyně
By 1. 11. 2018

V okamžiku, kdy můžete někomu blízkému naservírovat dokonale připravené rizoto, makronku nebo vlastnoručně umíchaný koktejl, se dostavuje těžko uchopitelný pocit blaha. Stupňuje se tím víc, čím lepší zážitek můžete svému okolí přichystat.   A k tomu je zapotřebí nejen nadšení a zápal, ale také vzdělání, přinejmenším dílčí. O své zkušenosti se s vámi naštěstí mohou podělit zkušení profesionální kuchaři,


Read More
kuchař v restauraci Sia
By 25. 10. 2018

Asijská kuchyně nás nepřestává bavit a proto jsme přednedávnem uvítali zvěsti, že se otvírá nová a zajímavá restaurace Sia.Kousek od Masarykova nádraží se rozjel několikapatrový podnik, de seženete jídlo z řady koutů Asie. Můžete tak zkombinovat indický chleba, japonskou polévku, pekingskou kachnu, nasi goreng a leccos dalšího. Kvalifikovaná obsluha vám dobře poradí, pokud se v 


Read More
prostřený vánoční stůl
By 25. 10. 2018

Pro ty z Vás, kdo rádi zkoušejí něco netradičního i během Vánoc a štědrovečerní večeře, máme pár tipů, do jakých restaurací sítě Together o svátcích zavítat a co si  objednat dobrého.   Belgická restaurace Bruxx Přímo na Štědrý den a na první svátek vánoční bude šéfkuchař Jan Pípal servírovat hostům vánoční šneky v kombinaci s belgickými pivy. Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou


Read More
By 24. 10. 2018

Už je tomu šest let, když poprvé otevřela své brány belgická restaurace Bruxx. Od prvních dnů ji vede šéfkuchař Jan Pípal, který ze zdejší kuchyně vytvořil svatyni belgických chutí a mořských plodů. Mezi zdejší vyhlášené speciality patří kalamáry, chobotnice, mušle, slávky a poctivé domácí hranolky. Bruxx spadá pod hlavičku skupiny Together, která kromě ní vlastní


Read More
vánoční stromeček s ozdobami
By 23. 10. 2018

Jako každý rok tu jsou vaše oblíbené tipy na vánoční dárky. Každý týden jedna várka, malé i větší, levné i dražší, tady je druhý díl! Designové vánoční ozdoby a šperk Světluška Dobročinné Nadčasové i v eshopu Světluška – Nadační fond Českého rozhlasu se v letošním roce spojil s designérkou Marií Poláčkovou ze značky ko-ra-le a výsledkem jsou originální designové ozdoby ručně


Read More
kuchaři
By 3. 10. 2018

Je to teprve pár let, co pan Jiří Roith začal smysluplně a systematicky přetvářet odbornou přípravu budoucích gastronomů v naší zemi. Vytvořil svůj projekt Kulinářské umění jako první vzdělávací program pro gastronomii, který nevyučuje receptury, ale zaměřuje se na teoretický a praktický trénink gastronomických kulinářských technik. Ten studentům umožňuje pochopit jejich podstatu, použít je v praxi, a hlavně vytvářet


Read More
exteriér Sia
By 29. 9. 2018

Sia restaurant představí během zářijového chilli festu i habanero papričku zapsanou v Guinnessově knize rekordů Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, která je součástí gastronomické skupiny TOGETHER, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů světa. Při sestavování menu spojil síly s odborníkem na pálivé papričky Pavlem


Read More
Potetovaný kuchař
By 27. 9. 2018

Taky jste si všimli, že většina vycházejících hvězd kuchařského nebe má na těle nějaké ty kérky? V našem seriálu zkusíme přijít na to, proč tomu tak je. Prvním Young knife kuchařem je 34letý Patrik Beneš z asijské restaurace Sia. Jak jsi se dostal k dráze kuchaře? Byl to plán nebo náhoda? Nebyl to plán, začal jsem vařit v Londýně, kde jsem původně pracoval


Read More
ingredience skáládané do misky
By 19. 9. 2018

Milovníci ostrého jídla a chilli papriček, pozor. V pražské restauraci Sia bude šéfkuchař Jiří Štift v rámci Chilli týdne podávat pokrmy s pálivými papričkami z celého světa. V rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ prozradil, proč se zaměřil právě na ostrá jídla a jaké speciality si pro své hosty připravil. Jak vznikl nápad na chilli týden?


Read More
By 15. 9. 2018

Babí léto ještě nekončí! V Praze tedy rozhodně ne. V závěru týdne by se naopak měly vrátit tropické třicítky, takže pokud by byla velká nouze, připomínáme náš letní přehled pražských bazénů a koupališť. Od pondělí do pátku na vás ale čekají také koncerty, výstavy, filmy, víno nebo porce zábavy na stojáka. Užijte si konec léta v ulicích Prahy!


Read More
ingredience skáládané do misky
By 11. 9. 2018

Počasí nám stále přeje, tak vytáhněte kalendáře a zapište si několik zajímavých akcí, které vás budou během září vážně bavit! 🙂 Sia restaurant a chilli fest Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, která je součástí gastronomické skupiny TOGETHER, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. až 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů


Read More
By 5. 9. 2018

Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, která je součástí gastronomické skupiny TOGETHER, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů světa. Při sestavování menu spojil síly s odborníkem na pálivé papričky Pavlem Koudelkou, společně připravili výběr od méně pálivých Jalapeño papriček až po ty


Read More
asijské jídlo na stole
By 5. 9. 2018

Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, která je součástí gastronomické skupiny TOGETHER, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů světa.Při sestavování menu spojil síly s odborníkem na pálivé papričky Pavlem Koudelkou, společně připravili výběr od méně pálivých Jalapeño papriček až po


Read More
chilli papričky
By 31. 8. 2018

Chilli festival v pražské restauraci Sia Kdy 20. září 2018 – 27. září 2018 V pražské restauraci Sia, jež patří do gastronomické skupiny Together, si od 20. do 27. září přijdou na své milovníci pálivých jídel. V rámci chilli festu šéfkuchař Jiří Štift představí pět různě pikantních pokrmů, které mu pomáhal vyladit chilli master Pavel Koudelka. Od 20. do 27. září


Read More
By 27. 8. 2018

27. 8. 2018 – Jiří Štift, šéfkuchař restaurace Sia, chystá pro své hosty doslova pálivý festival. Ve dnech 20. – 27. září bude servírovat jídla z chilli papriček ze všech koutů světa. Při sestavování menu spojil síly s odborníkem na pálivé papričky Pavlem Koudelkou, společně připravili výběr od méně pálivých Jalapeño papriček až po ty nejpálivější


Read More
malované chilli papričky
By 24. 8. 2018

Vše, co jste chtěli vědět o chilli papričkách, a báli jste se zeptat, se dozvíte ve dnech 20. – 27. 9. u nás v Sia Restaurant. Na speciálním menu připraveném z několika druhů zákeřných papriček bude pálit i sladká tečka na závěr!Místa si rezervujte s předstihem  http://bit.ly/ChilliSia ADRESA A KONTAKTNÍ INFORMACE Adresa: pin Sia Restaurant


Read More
By 17. 8. 2018

Asijská jídla, sladkosti i tradiční česká kuchyně. Mňam! Valentina, šéfredaktorka Tak i konečně já jsem zavítala do restaurace Sia! A už naprosto chápu, co na ni všichni vidí. Svou živou atmosférou, příjemným ruchem, otevřenými kuchyněmi a přístupem obsluhy mi připomíná mé oblíbené podniky v New Yorku, takže jsem opravdu ráda, že i vše, co jsem z 


Read More
naaranžované talíře na stole
By 27. 7. 2018

Restaurace Sia Je jen jediné místo v Praze, kde si můžete dát pravou Pekingskou kachnu – složitá příprava jednoho z nejslavnějších čínských receptů, pekingské kachny, trvá dva dny. Kachna se nejprve ochutí marinádou z hoisin omáčky a kořením, poté se její kůže polévá horkou vodou a potírá směsí sirupu, medu a octa. Druhý den se pak dokonale ochucená kachna


Read More
čepování piva číšníkem
By 20. 7. 2018

HN: Co jste si dal dnes k jídlu? Měl jsem z naší obědové nabídky indické kuřecí kari. HN: Bylo dobré? Bylo. Vařil to Ind. HN: Vy jíte ve své restauraci každý den? Když jsem v práci, tak ano. HN: Není to monotónní? Nemáte někdy chuť na změnu? Monotónní to není, protože každý den vaříme něco trochu jiného. Ale samozřejmě mám


Read More
By 11. 7. 2018

Jaké počasí bude na konci září v Praze nevíme, jisté je jen to, že ve Šporkovském paláci V Celnici to bude pořádně pálit. Ve spolupráci s českým odborníkem na  chilli papričky, Pavlem Koudelkou, připravuje šéfkuchař restaurace SIA Jiří Štift jedinečné menu s výběrem těch nejpálivějších a chuťově nejzajímavějších chilli papriček z celého světa. Menu bude sestaveno tak, aby bylo možné


Read More
misky s jídlem
By 10. 7. 2018

Zatímco okolní svět si na plněných asijských knedlíčcích pochutnává už pár let, u nás jste na ně dlouhou dobu mohli chodit jen do lehce obskurního bistra vedle vršovické Bohemky. Ale časy se mění. Dřív než vám doporučíme, kde najít ty nejlepší, je tu malý explainer toho, co to vlastně dim sum knedlíčky jsou.   Taštičky plněné


Read More
dortík s ovocem
By 23. 6. 2018

V rámci vaflového týdne se v belgické brasserii Bruxx představí nová šéfcukrářka Barbora Kulíková Belgická brasserie Bruxx, která se nachází na náměstí Míru na pražských Vinohradech, patří společně s Vinohradským Parlamentem, Potrefenou Husou v Hybernské, asijskou restaurací Sia a dvěma továrnami na zákusky Cukrář Skála do gastronomické skupiny Together majitelů Viktora Kaplana a Davida Petříka.


Read More
prostřený stůl v Sia
By 4. 5. 2018

Gastronomická skupina Together, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, otevřela v prosinci 2017 ve Šporkovském paláci v centru Prahy asijskou restauraci Sia. Jedinečný prostor, jehož podobu má na svědomí architekt Václav Červenka, nabízí až 220 míst k sezení. Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, které jsou obohacené o zkušenosti a 


Read More
Kremrole ve vitríně
By 3. 5. 2018

Přijďte si pro kremroli zdarma! Možná už jste si všimli těch prosklených dveří V Celnici. A nebo odbočky do uličky Svatého Antonína, která je na tuto ulici kolmá. Obojí jsou průchody do nejnovější skvostů pražského pohostinství – restaurace SIA a vůbec první továrny na sladké Cukrář Skála. Vydali jsme se nová místa ochutnat a zážitek vám


Read More
interiér restaurace Signature
By 20. 4. 2018

Promyšlený marketing by měl být součástí i každé restaurace, většinou však na něj není čas. „Dělat marketing“ je pro restauraci asi ta poslední věc, na kterou při svém dennodenním provozu myslí. Každý týden musí promyslet menu, nakoupit dostatek surovin, sladit směny kuchařů, pomocníků i číšníků, a na denní bázi stihnout rychle a dobře uvařit a všechny hosty obsloužit


Read More
asijské knedlíčky
By 14. 4. 2018

S novými (nebo staronovými) gastro podniky se v Praze v poslední době doslova roztrhl pytel. Je jich tolik, že člověk lehce ztratí přehled. Ale nebojte, od toho jsme tady, abychom vám dali tipy, kde co ochutnat a kam se opravdu vyplatí zajít. Připravte si chuťové buňky a jdeme na to. Cukrář Skála V nenápadné uličce, kolmé


Read More
By 12. 4. 2018

V restauraci Sia na knedlo, vepřo, zelo zapomenete. Místo toho ztjistíte, proč je asijská kuchyně čím dál populárnější a taky že nabízí mnohem víc než kung pao. Tvrzení, že Češi snědí cokoliv, se už dávno nezakládá na pravdě. Čím dál více českých zákazníků ví, jak poznat dobré jídlo, a jsou také ochotní si za něj připlatit.


Read More
Jiří Štifr
By 10. 4. 2018

Když známý kuchař Jiří Štift skončil v restauraci hotelu Mandarin Oriental, říkalo se, že odchází na kreativní pauzu. On se však doma staral o syna a připravoval vše na spuštění nové asijské restaurace Sia, která už několik měsíců čeří vody pražské gastronomické scény. A třípatrová restaurace, která pojme až 220 strávníků, ohromí hosty hned po vstupu. Interiér totiž skvěle


Read More
žena v šatech
By 6. 4. 2018

Gastro-orgie!   “Jediná pravá láska je láska k jídlu” alespoň takhle to máme my! A protože nás neustále baví objevovat nové chutě, bistra a restaurace, je pro nás jídlo skutečným zážitkem. Takže kam se vydat? Jestli vás honí mlsná, je pražská cukrářská továrna Cukrář Skála v uličce sv. Huberta, přesně to pravé. Smlsnete si na klasice v tak trochu jiném, moderním


Read More
By 6. 4. 2018

Na skvělou pekingskou kachnu a jiné asijské speciality už nemusíte cestovat přes půl světa. Stačí si zajít do Šporkovského paláce v centru Prahy do restaurace SIA. Překročením prahu tohoto výjimečného podniku, který jinde v Čechách nenajdete, se jako mávnutím kouzelného proutku rázem ocitáte v čínské čtvrti. Přivítá vás zde působivý interiér s mnoha zajímavými detaily


Read More